![Ризик інфікування коронавірусу є найвищим у закладах громадського харчування, - Степанов](https://thumbor.my.ua/TCHrxWlGnjQlnqXfrYaOYKCNAVk=/335x225/smart/filters:format(jpeg)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F27%2Fb066b70d80e49d354ada977d84bf7ce2.jpg)
Ризик інфікування коронавірусу є найвищим у закладах громадського харчування, - Степанов
Найвищий ризик зараження коронавірусом спостерігається в закладах громадського харчування. Таким чином заборона на роботу закладів громадського харчування з 8 по 24 січня є цілком виправданою. Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".
"Ми знаємо, як буде зростати захворюваність, які фактори впливають на зростання. Доречно було б взагалі не проводити святкування по ресторанах, ризик інфікування в закладах громадського харчування є найвищим",- сказав Максим Степанов.
Він додав, що поки немає необхідності повністю закривати громадські транспорт, так як обмеження, які вводяться, можуть привести до істотного скорочення кількості пасажирів у транспорті.
Степанов зазначив, що стратегія МОЗ щодо протиепідемічних заходів завжди показують свої ефективність.
"Все почалося з локдауна на початку року, що дозволило звести першу хвилю до мінімуму. Якби тоді кількість хворих протягом тижня була 1 тис. хворих на добу, ми б отримали колапс медичної системи. Після цього ми перейшли до формату адаптивного карантину, який міг працювати до певного рівня захворюваності. Але ми не дійшли до тих цифр, як деякі європейські країни, що дозволило не входити в жорсткий локдаун. 9 листопада ми ввели єдиний режим карантинних заходів, коли ми щотижня росли на 30-35% хворих і госпіталізацій", - сказав Максим Степанов.
Раніше він стверджував, що в закладах громадського харчування практично не заражаються коронавірусом. Зараження часто відбуваються в громадському транспорті.
Нагадаємо, 23 грудня уряд дозволив ресторанам і кафе в новорічну ніч працювати до 7:00.
Ризик інфікування коронавірусу є найвищим у закладах громадського харчування, - Степанов
У новорічну ніч ресторани і кафе зможуть працювати до 7:00
16:40 24.12.2020
Найвищий ризик зараження коронавірусом спостерігається в закладах громадського харчування. Таким чином заборона на роботу закладів громадського харчування з 8 по 24 січня є цілком виправданою. Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".
"Ми знаємо, як буде зростати захворюваність, які фактори впливають на зростання. Доречно було б взагалі не проводити святкування по ресторанах, ризик інфікування в закладах громадського харчування є найвищим",- сказав Максим Степанов.
Він додав, що поки немає необхідності повністю закривати громадські транспорт, так як обмеження, які вводяться, можуть привести до істотного скорочення кількості пасажирів у транспорті.
Степанов зазначив, що стратегія МОЗ щодо протиепідемічних заходів завжди показують свої ефективність.
"Все почалося з локдауна на початку року, що дозволило звести першу хвилю до мінімуму. Якби тоді кількість хворих протягом тижня була 1 тис. хворих на добу, ми б отримали колапс медичної системи. Після цього ми перейшли до формату адаптивного карантину, який міг працювати до певного рівня захворюваності. Але ми не дійшли до тих цифр, як деякі європейські країни, що дозволило не входити в жорсткий локдаун. 9 листопада ми ввели єдиний режим карантинних заходів, коли ми щотижня росли на 30-35% хворих і госпіталізацій", - сказав Максим Степанов.
Раніше він стверджував, що в закладах громадського харчування практично не заражаються коронавірусом. Зараження часто відбуваються в громадському транспорті.
Нагадаємо, 23 грудня уряд дозволив ресторанам і кафе в новорічну ніч працювати до 7:00.