MY.UAНовини
"Добрий" жест перед відходом, або Навіщо Трамп помилував Манафорта
"Добрий" жест перед відходом, або Навіщо Трамп помилував Манафорта

"Добрий" жест перед відходом, або Навіщо Трамп помилував Манафорта

"Добрий" жест перед відходом, або Навіщо Трамп помилував Манафорта

24.12.2020

Оригінал – на сайті CNN

У середу ввечері президент Трамп оголосив про помилування ще 26осіб. Своїм рішенням президент помилував свого давнього союзника Роджера Стоуна, колишнього керівника передвиборчого штабу Пола Манафорта і батька старшого радника Білого дому. Цього старшого радника, який є до того ж зятем президента, звуть Джаред Кушнер. Так ось, серед помилуваних – його батько Чарльз Кушнер.

Ці рішення вчергове свідчать про те, що Трамп використовує свої повноваження для помилування злочинців з числа відданих соратників, людей із зв'язками або наближених до його сім'ї. Наприкінці своєї каденції всі президенти приймають рішення про помилування, які викликають неоднозначну реакцію, але Трамп перевершив своїх попередників, анітрохи не стримуючи себе і винагороджуючи друзів і союзників,  використовуючи один із найбільш необмежених інструментів влади президента.

Помилувані радники

Помилувавши Манафорта і Стоуна, президент винагородив двох своїх найвідоміших колишніх радників, яких усі засуджували.  Обом пред'явив обвинувачення спеціальний прокурор Роберт Мюллер. Вони постали перед судом присяжних, які винесли їм обвинувальний вирок за численні злочини.

Манафорт, який відбуває покарання під домашнім арештом, зізнався у скоєнні злочинів і спочатку погодився співпрацювати з Мюллером, але потім дав неправдиві свідчення прокурорам. А Стоун, який збрехав Конгресу, щоб захистити президента, ніколи не співпрацював зі слідством. Манафорт провів у в'язниці близько двох років за банківське і податкове шахрайство, незаконне лобіювання за кордоном і тиск на свідків, але потім його випустили через пандемію covid-19. Що стосується Стоуна, то Трамп цього року пом'якшив його вирок, який йому винесли за перешкоджання Конгресу і погрози свідку, для того, щоб Стоун не капітулював перед слідством.

Чарльза Кушнера засудив на початку 2000-х років тодішній прокурор штату Нью-Джерсі Кріс Крісті за ухиляння від сплати податків, погрози свідкам і незаконні пожертвування під час передвиборчих кампаній.

Згодом він визнав себе винним за 16 епізодами ухиляння від сплати податків, по одному випадку помсти федеральному свідку (це був його зять, чоловік, одружений на сестрі Чарльза Кушнера) і по одному випадку брехні Федеральній виборчій комісії.

Повія як знаряддя шантажу

На початку 2019 року Крісті заявив, що Чарльз Кушнер скоїв "один із найогидніших і мерзенних злочинів" з-поміж тих, які він розглядав. Він мав на увазі змову з метою помсти, яку Кушнер-старший задумав у 2003 році, щоб помститися своєму зятю Вільяму Шулдеру, який дав свідчення у федеральній прокуратурі у справі Кушнера.

Чарльз Кушнер винайняв повію, яка спокусила Шулдера і зайнялася сексом з ним у номері мотелю в Бріджуотері, штат Нью-Джерсі, де усе знімали прихованою камерою.

Запис цієї сцени надіслали сестрі Кушнера і дружині Шулдера Естер. Зрештою спроба шантажу провалилася. Шулдери віднесли відеозапис до прокуратури, яка знайшла повію і пригрозила їй арештом. Та відразу ж вказала на Кушнера.

Поруч із Кушнером – дрібнота

У список помилуваних в середу ввечері Трамп також включив дружину члена Палати представників від Республіканської партії Данкана Хантера, пані Маргарет Хантер. А за день до цього Трамп помилував самого Хантера. Минулого року Маргарет Хантер визнала себе винною у "свідомій і цілеспрямованій спробі" використовувати кошти виборчого штабу на особисті цілі.

Поряд з відомими особистостями Трамп помилував ще 20 з гаком чоловік, включаючи тих, хто зізнався у скоєнні різних кіберзлочинів, незаконному володінні вогнепальною зброєю і шахрайстві з використанням пошти. Він також пом'якшив покарання трьом засудженим.

У вівторок Трамп також скористався своїм правом помилування, проявивши милосердя до колишнього співробітника передвиборчого штабу Джорджа Пападопулоса, колишнього конгресмена Кріса Коллінза і чотирьох охоронців з фірми "Блекуотер", причетним до масового вбивства в Іраку.

У список помилуваних Трамп також включив голландського юриста Алекса ван дер Цваана, якого засудили до 30 днів позбавлення волі після того, як він зізнався в дачі неправдивих свідчень слідчим Мюллера; двох агентів прикордонної служби, засуджених в 2006 році за поранення беззбройного іммігранта без документів і за приховування свого злочину; а також кількох людей, які відбували тривалі терміни за ненасильницькі злочини, пов'язані з наркотиками.

Хвиля помилувань, що стала визначальною характеристикою заключного етапу перебування Трампа на посаді президента, стала результатом численних дзвінків і поштових повідомлень від людей, які бажали скористатися великими повноваженнями президента з помилування засуджених.

На всьому протязі свого президентського терміну Трамп рідко звертав увагу на вироблений урядом процес розгляду прохань про помилування і видачі рекомендацій президенту. Замість цього він прислухався до друзів, донорів і ведучих з телеканалу "Фокс ньюс".

З 20 оголошених Трампом у вівторок ввечері помилувань тільки три були розглянуті управлінням з питань помилувань Міністерства юстиції.

У листопаді міністерство повідомило Сі-Ен-Ен, що воно причетне тільки до восьми з 27 помилувань і пом'якшень покарань, оголошених Трампом на той час.

Помилування фігурантів розслідування Мюллера

До оголошених на цьому тижні помилувань фігурантам розслідування Мюллера Трамп кілька років заохочував і винагороджував своїх соратників, які відмовляли в допомозі федеральним слідчим у справах про національну безпеку. Головний аргумент на користь цих людей-вони мали пряме відношення до нього, Трампу.

Мюллер у своїй заключній доповіді детально розповів про те, як Трамп під час слідчих дій і судових процесів подавав сигнали Манафорту і Стоуну, що вони можуть бути помилувані, якщо не зрадять його. Трамп навіть похвалив Стоуна за проявлену "мужність", так як той не дав свідчення проти президента США, а Мюллер не зумів визначити, брехали чи ні Трамп і Стоун про свої бесіди в 2016 році.

Новини за темою

Помилування Манафорта і Стоуна також допоможе Трампу в його спробах пустити під укіс висновки розслідування Мюллера. Обидва засуджених були головними фігурантами у цих справах, і слідчі вважали, що вони можуть, якщо захочуть, розповісти правду про питання, що залишилися без відповіді, з приводу президентської кампанії і російського втручання у вибори.

Прокуратура не зуміла з'ясувати, чи дізнався Трамп заздалегідь від Стоуна про плановану публікацію на сайті WikiLeaks вкраденої росіянами у демократів електронного листування. Вона також не змогла визначити, чому Манафорт під час виборчої кампанії Трампа поділився зі своїм російським знайомим матеріалами внутрішніх опитувань виборчого штабу і обговорював з ним американську політику щодо України.

Коментуючи злочини Стоуна і винесений йому вирок, федеральний суддя Емі Берман Джексон заявила, що Конгрес, Міністерство юстиції і американське суспільство просто зобов'язані домагатися, щоб такі брехуни, як Стоун понесли заслужене покарання.

"Всі ми залежимо від наших обраних представників, які зобов'язані захищати наші вибори від іноземного втручання, виходячи з фактів. Ніхто не знає, звідки наступного разу буде виходити загроза, і на чиєму боці вони виявляться. З цієї причини всі люди, незважаючи на свої партійні пристрасті, повинні відчувати огиду і тривогу через агресивність обвинуваченого",-сказала Джексон.

Давній заступник Манафорта Рік Гейтс, який займав високі посади у виборчому штабі Трампа і в його інавгураційному комітеті, і став одним з найголовніших інформаторів Мюллера, не отримав помилування від президента.

"Не політика розбещує людей. Це люди розбещують політику", - сказала Джексон про Манафорта і Гейтса, коли контролювала ведення їхніх справ.

Хто розбестив політику?

Що стосується Стоуна, то президент в липні пом'якшив йому покарання, зробивши це за кілька днів до того, як Стоун повинен був з'явитися у Федеральну в'язницю в Джорджії, щоб відбути там 40-місячний термін.

Стоуна в листопаді 2019 року засудили за сімома звинуваченнями, включаючи дачу неправдивих свідчень в Конгресі, надання впливу на свідків і протидію комітету Конгресу під час розслідування дій Росії. Серед іншого, Стоун збрехав Конгресу про своє листування зі співробітниками виборчого штабу Трампа. Прокуратура заявила, що він приховав це своє листування, бажаючи захистити Трампа.

У січні 2019 року Стоуну було пред'явлено звинувачення після того, як агенти ФБР заарештували його будинки у Флориді. Одним з головних аспектів у розслідуванні Мюллера було питання про те, чи знав Трамп про спроби Стоуна організувати витік документів Демократичної партії під час президентської кампанії 2016 року. Демократи на Капітолійському пагорбі досі хочуть розслідувати це питання. А нещодавно спецпрокурор Мюллер повідав про те, як він намагався зрозуміти, чи брехав Трамп у письмових відповідях про свої розмови зі Стоуном. За словами Мюллера, на президентській посаді Трампу не можна було пред'явити звинувачення в скоєнні злочину, тому що такі правила Міністерства юстиції. Тому слідчі спецпрокурора не наполягали на дачі свідчень Трампом.

Змовник проти США

Тим часом, у серпні 2018 року журі присяжних засудило Манафорта за податкові та банківські злочини, а потім він визнав себе винним у змові проти США і в змові з метою перешкоджання правосуддю.

У вересні 2018 року він уклав угоду зі слідством, визнавши себе винним у відмиванні грошей, в податковому шахрайстві і в незаконному лобіюванні за кордоном. Йдеться про його тривалу і високоприбуткову роботу в Україні в якості політичного консультанта в українських політиків, в тому числі, у колишнього українського президента, який отримав притулок в Росії. А ще Манафорт зізнався, що обманював банки в спробі збільшити свої доходи, для чого брав іпотечні кредити.

Він також погодився співпрацювати зі слідчими Мюллера — а потім почав давати неправдиві свідчення на допитах. Федеральний суддя вирішив, що така навмисна брехня анулює угоду про визнання провини.

Манафорта відправили до в'язниці в червні 2018 року, коли прокуратура з'ясувала, що він у змові зі своїм московським колегою Костянтином Килимником, який був пов'язаний з російською розвідкою, намагався впливати на свідків, здатних дати свідчення проти нього. Мюллер також пред'явив звинувачення Килимнику. Той не був помилуваний Трампом.

Манафорта засудили на сім років позбавлення волі у федеральній в'язниці, але в травні перевели під домашній арешт, коли Міністерство юстиції через пандемію коронавірусу вирішило випустити на свободу деяких ув'язнених, які вчинили ненасильницькі злочини.

Колишній прокурор Ендрю Вайсман, який очолив звинувачення проти Манафорта в розслідуванні Мюллера, стверджує, що після відправки за грати Міністерство юстиції по-особливому ставилося до цього колишнього помічника Трампа.

"Президентське помилування в даному випадку схоже на помилування, яке дає бос мафії", — написав Вайсман в середу в Твіттері.

Миттєва реакція демократів на помилування

Незабаром після того, як Трамп оголосив в середу про помилування, Манафорт звернувся до президента в Твіттері, написавши: "я шанобливо дякую вам за президентське помилування, якого ви мене удостоїли".

"Словами неможливо повною мірою передати ступінь моєї вдячності", - заявив він.

Стоун висловився в тому ж дусі, зробивши наступну заяву:"Хочу подякувати Господу і висловити глибоку подяку президенту Дональду Трампу за його неабиякий акт справедливості, що знайшов відображення в президентському помилуванні".

Але якщо не брати до уваги Білий Дім і тих, хто отримав помилування, новина про прийняте президентом рішення миттєво викликала негативну реакцію, особливо з боку демократів у Конгресі.

"Коли одна партія перетворює право помилування в інструмент злочинної діяльності, його загроза для демократії переважує його користь як знаряддя справедливості, — написав у Твіттері сенатор з Коннектикуту Кріс Мерфі. - Пора прибрати з Конституції право помилування".

Сенатор з Орегона Рон Вайден назвав помилування " лише верхівкою айсберга того збитку, який Дональд Трамп завдасть нашій демократії в останні дні перебування на посаді президента". "За це несе відповідальність кожен республіканець в Сенаті, що сприяв таким зловживанням владою в останні чотири роки", - написав він у Твіттері.

Після оголошення про помилування велика частина великої Старої партії зберігає мовчання, проте критика звучить не тільки відповідно до партійної приналежності. Сенатор-республіканець Бен Сасс з Небраски зазначив у своїй заяві, що рішення Трампа є "гнилим дощенту".

Що примітно, в Твіттері відзначився колишній адвокат і посередник Трампа Майкл Коен, який відбуває трирічний термін за цілий ряд злочинів, включаючи ухилення від сплати податків і брехню Конгресу. Він написав:"Те, що трапилося сьогодні показує, наскільки підірвана вся система кримінальної юстиції".

"Хоча президент США Дональд Трамп погрожував мені і моїй родині, я продовжував співпрацювати з федеральними відомствами, з владою Штатів, з Мюллером і з Конгресом. А в підсумку помилування отримали всі ці злочинці. Це неправильно!".

Памела Браун, Пол Леблан, Кейтлін Поланц і Кевін Ліптак

Переклад ІноЗМІ

Редакція може не погоджуватися з думкою автора. Якщо ви хочете написати в рубрику "думка", ознайомтеся з правилами публікацій і пишіть на [email protected]

 
#Дональд Трамп #помилування #Пол Манафорт #Роджер Стоун #Роберт Мюллер #розслідування #Кушнер #демократи #критика
Джерело: 112.ua
Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Згадувані персони
Які трендові кольори волосся для жінок за 40: омолоджують і роблять образ бездоганним
TSN
2024-09-13T17:42:40Z
Тіна Кароль обрана музичною продюсеркою Нацвідбору на "Євробачення-2025"
TSN
2024-09-13T13:15:00Z
Держкіно зреагувало на показ у Сербії пропагандистського фільму Кустуріци про УПЦ МП
УкраинФорм
2024-09-20T21:36:47Z
Одна з найкращих кінцівок в історії Netflix: чому варто подивитися фільм "Його три доньки"
24tv
2024-09-20T20:48:22Z
В екранізації популярного аніме від Netflix одну з головних ролей зіграє росіянка: фани обурені
24tv
2024-09-20T20:12:14Z
Помер учасник команди "Ніколь Кідман" із "Ліги сміху" Юрій Рябченко
Комсомольская правда
2024-09-20T18:57:06Z
З чим носити штани палаццо восени: 5 модних варіантів, які підійдуть всім
24tv
2024-09-20T18:18:24Z
Підтримають у горі й біді: 5 акторських пар, які є найкращими друзями
24tv
2024-09-20T18:06:41Z
Настя Каменських в одному халатику вискочила на проїжджу частину: "Довго чекала..."
Знай
2024-09-20T17:51:19Z
Гороскоп на завтра 22 вересня: Овнам - ланцюжок невдач, Володіям - прилив енергії
GlavRed
2024-09-21T02:57:58Z
Пояснення стане сюрпризом: як часто потрібно пилососити будинок - точна цифра
GlavRed
2024-09-21T00:36:58Z
Як випрати взуття в пральній машині: правила, які збережуть техніку
GlavRed
2024-09-21T00:27:45Z
5 головних помилок, які допускають жінки при нанесені губної помади
GlavRed
2024-09-20T23:27:26Z
"Розумне" тістечко за 5 хвилин: кулінар дала рецепт неймовірно смачного десерту
Политека
2024-09-20T23:03:17Z
"Для багатіїв свої правила": на Лазуровому узбережжі працює розкішний готель "гаманця Путіна"
TSN
2024-09-20T21:24:14Z
Чим замінити майонез: 5 найкращих варіантів
24tv
2024-09-20T21:18:43Z
"Для нас також важливі прелюдії": чоловіки зробили неочікувані зізнання про секс
24tv
2024-09-20T20:12:05Z
У цю картоплю можна закохатися: готуємо за рецептом Ектора Хіменеса-Браво
24tv
2024-09-20T20:04:53Z
Неймовірна футбольна головоломка: потрібно знайти дивний м'яч за 14 секунд
GlavRed
2024-09-21T02:36:59Z
Севілья не врятувалася від поразки Алавесу
Football.ua
2024-09-20T21:46:28Z
Ніцца розтрощила Сент-Етьєн, здобувши одну з найбільших перемог цього століття в Лізі 1
Football.ua
2024-09-20T21:31:37Z
КДК покарав сина Суркіса за бійку в скандальному матчі між Шахтарем та Динамо
24tv
2024-09-20T21:03:41Z
Верона в меншості поступилася Торіно
Football.ua
2024-09-20T21:02:28Z
Майнц здолав Аугсбург у поєдинку з двома вилученнями
Football.ua
2024-09-20T20:39:32Z
Ольга Харлан знялась для обкладинки Playboy: українці сходять з розуму від неї
24tv
2024-09-20T20:12:09Z
Джошуа та Дюбуа провели зважування та фінальну битву поглядів напередодні мегафайту
24tv
2024-09-20T19:54:44Z
Українка Магучіх увійшла до топ-10 найкращих легкоатлеток Європи-2024
Комсомольская правда
2024-09-20T19:42:46Z
Зеленський проситиме у Байдена про запрошення до НАТО та постійні поставки зброї – Bloomberg
ГЛАВКОМ NET
2024-09-21T02:51:02Z
Росіяни вдарили ракетами по житлому сектору у Кривому Розі: є загиблі
ГЛАВКОМ NET
2024-09-21T02:36:40Z
Неподалік Торопця: дрони атакували ще один склад зброї у Тверській області
24tv
2024-09-21T02:33:37Z
Боїться розсердити росіян: є 3 чинники, які впливають на політику Путіна щодо мобілізації
GlavRed
2024-09-21T01:48:27Z
Байден готує пакет допомоги Україні на 375 мільйонів доларів: що туди ввійде
24tv
2024-09-21T01:33:22Z
Постачає снаряди Україні та купує російську нафту: що криється за невизначеністю Індії
24tv
2024-09-21T01:30:04Z
Сікорський пояснив свої слова про "референдум щодо Криму", які обурили Київ
Европейская правда
2024-09-20T23:48:42Z
У двох пунктах пропуску на кордоні з Польщею можливі затримки через ремонтні роботи
УкраинФорм
2024-09-20T23:48:21Z
США підготували сценарій удару по РФ у разі застосування ядерної зброї проти України
ГЛАВКОМ NET
2024-09-20T23:27:21Z
Прикордонники попередили українців про можливі труднощі з перетином польського кордону
ГЛАВКОМ NET
2024-09-13T15:49:31Z
Ціна Курської операції: українські військові розповіли, чи вартий наступ важких зусиль
TSN
2024-09-13T17:42:32Z
Вітаємо фармацевтів з професійним святом: найкращі листівки, вірші та привітання в прозі
ГЛАВКОМ NET
2024-09-21T03:00:35Z
День міста Херсон 2024: найщиріші привітання зі святом у картинках і прозі
24tv
2024-09-21T02:33:19Z
Більше не пускатимуть за кордон: яку перепустку потрібно мати 17-річним українцям
Знай
2024-09-21T02:12:47Z
Польща організувала вечірні школи для українських дітей
ГЛАВКОМ NET
2024-09-21T02:09:17Z
Яке взуття не можна одягати 21 вересня і чому заборонено приймати подарунки: прикмети та заборони на Кондрата
Знай
2024-09-21T02:03:44Z
США збільшили військово-морську присутність біля Аляски через дії Росії
ГЛАВКОМ NET
2024-09-21T01:51:00Z
США можуть поставити Україні плануючі авіабомби для винищувачів F-16 – Politico
ZN UA
2024-09-21T01:36:01Z
Відомо про перших жертв і постраждалих після удару росіян по Кривому Рогу
ZN UA
2024-09-21T02:28:32Z
Удар РФ по Кривому Рогу: мінімум двоє загиблих і троє поранених, в тому числі діти
TSN
2024-09-21T02:06:31Z
У Кривому Розі пролунала серія вибухів - моніторингові канали
TSN
2024-09-21T01:30:43Z
Підземні поштовхи: як діяти після землетрусу
ZN UA
2024-09-21T01:04:34Z
На Миколаївщині у чоловіка вилучили психотропів на суму понад 2 млн. гривень
Украина Криминальная
2024-09-20T23:33:16Z
Ворог знову ударив по Харкову: спалахнула пожежа, є потерпілі діти
TSN
2024-09-20T23:24:54Z
На Тернопільщині зловмисник обіцяв за гроші звільнити від відповідальності за ухилення від мобілізації
Украина Криминальная
2024-09-20T22:45:57Z
З’явилося відео удару російського КАБу по дорозі у центрі Харкова
ZN UA
2024-09-20T21:57:19Z
Спалені села та трагедія для екології: на Полтавщині спалахнули масштабні лісові пожежі
TSN
2024-09-20T21:24:01Z
21 вересня: яке сьогодні свято, традиції та заборони
ГЛАВКОМ NET
2024-09-20T21:06:24Z
Нестабільність на клітинному рівні: вчені дізналися причину появи зморшок на нашому тілі
Фокус
2024-09-20T19:57:28Z
Удар по пансіонату: до атаки Сумську ОВА просили евакуювати пацієнтів, але цього не зробили
24tv
2024-09-20T17:33:39Z
10 науково доведених корисних властивостей зеленого чаю
24tv
2024-09-20T17:27:11Z
Ці 5 цілющих чаїв допомагають проти кашлю: варто пити їх цієї осені
24tv
2024-09-20T17:21:34Z
Як схуднути в животі: міфи та рекомендації лікарів
TSN
2024-09-20T17:18:47Z
Антидепресанти виявились ефективними проти найагресивнішого виду раку
24tv
2024-09-20T17:12:22Z
Нові докази підтверджують теорію про походження Covid-19 з китайського ринку
360ua.news
2024-09-20T17:12:11Z
Слиз у горлі: чому виникає та що робити
24tv
2024-09-20T15:36:31Z
Висушені на сонці. На Київщині в’ялять херсонські томати екологічним шляхом
AgroPortal
2024-09-21T03:00:14Z
Ворожа атака на Кривий Ріг: серед загиблих - дитина
TSN
2024-09-21T02:48:58Z
Каральні заходи та укріплення Керченського моста: що зараз відбувається у Криму
24tv
2024-09-21T02:48:11Z
Чиєсь терпіння висить на волосинці: гороскоп на 21 вересня
24tv
2024-09-21T02:03:42Z
Обстановка на Курщині змінюється: ЗСУ заганяють підрозділи рф в нову пастку
Политека
2024-09-21T02:00:20Z
Раки можуть щось змінити у своєму житті, а Левам настав час затягнути пояси: гороскоп за картами Таро на 21 вересня 2024 року
TSN
2024-09-21T01:51:30Z
Росія вдарила "Шахедами" по Полтаві: там пролунали вибухи
24tv
2024-09-21T01:42:50Z
Стало відомо, біля яких населених пунктів просунувся ворог - Deep State
TSN
2024-09-21T01:30:37Z
Окупанти поцілили по Харкову трьома авіабомбами, постраждали мирні мешканці: всі подробиці
TSN
2024-09-21T01:30:10Z
Водіям у Польщі розповіли, як оцінка авто впливає на кінцеву вартість страховки
Хвиля
2024-09-21T01:06:50Z
Недорога і ємна. У Бельгії розробили інноваційну твердотільну батарею
InternetUA
2024-09-20T21:04:08Z
Економ-пропозиція: який вигляд має найпростіший Volkswagen Golf 2024
ГЛАВКОМ NET
2024-09-20T18:09:01Z
Їх випустили лише 660: в Україну привезли найшвидший універсал у світі
Фокус
2024-09-20T17:00:03Z
Найпопулярніші дизельні авто серпня 2024: RENAULT Duster, RENAULT Megane, SKODA Octavia та інші
ITC
2024-09-20T16:34:43Z
Maxus eTerron 9: перший електричний пікап з повним приводом у Європі
ITC
2024-09-20T15:22:45Z
Мініатюрний ексклюзив: найдорожчий MG в історії продають за мільйон доларів
Фокус
2024-09-20T14:30:57Z
DAF Trucks презентує ще більш економічні вантажівки
AutoCentre
2024-09-20T14:09:17Z
АМАКО провела демо-показ диско-лапового культиватора ACTROS RO4000R від BEDNAR
AgroNews
2024-09-20T13:40:48Z
За кількістю пасік в Україні лідирує Кіровоградська область
УкраинФорм
2024-09-21T02:45:02Z
Огірки дешевшають: ціни впали за тиждень
ГЛАВКОМ NET
2024-09-21T02:33:20Z
Ціни на автогаз різко зросли: що з бензином та дизелем
Хвиля
2024-09-21T02:06:54Z
«Укрзалізниця» обладнала Wi-Fi у 16 поїздах Інтерсіті та Інтерсіті+
InternetUA
2024-09-21T02:03:38Z
У Китаї топменеджера нафтового гіганта засудили до 14 років за мільйонні хабарі
УкраинФорм
2024-09-21T01:54:16Z
ВАКС конфіскував активи компаній з виробництва полімерів, що належать бізнесменам РФ
УкраинФорм
2024-09-21T01:12:43Z
Китай і Японія домовилися про врегулювання суперечки через скидання води з АЕС у Фукусімі
УкраинФорм
2024-09-20T22:33:41Z
АТ "Антонов" очікує, що валовий дохід компанії у 2024 році досягне рівня 2021 року
ZN UA
2024-09-20T22:21:59Z
Міненерго оголосило конкурс з відбору незалежних членів наглядової ради "Укренерго"
TSN
2024-09-20T21:24:10Z
МВС попереджає про шахрайську схему з листами від «господарських судів»
УкраинФорм
2024-09-21T02:36:46Z
Як пробити унітаз без вантуза: звичайна пляшка врятує в найнеочікуваніший момент
GlavRed
2024-09-21T01:09:43Z
PlayStation 6 вийде у двох різних версіях, одна з яких буде більш доступною
InternetUA
2024-09-21T01:01:37Z
Росіяни купують новий iPhone 16 попри санкції і позицію Apple – Reuters
ГЛАВКОМ NET
2024-09-21T00:36:17Z
Залишилися лічені дні до нової магнітної бурі: вдарить майже з 6-бальною потужністю
GlavRed
2024-09-21T00:27:24Z
Наступний складний телефон Samsung може мати нову назву
InternetUA
2024-09-21T00:01:02Z
Науковці представили революційного робота, що досліджуватиме Марс
ГЛАВКОМ NET
2024-09-20T23:30:38Z
Microsoft випускає застосунок Windows для пристроїв iPhone, Mac і Android
InternetUA
2024-09-20T23:01:14Z
Акули дедалі частіше нападають на людей – вчені
ГЛАВКОМ NET
2024-09-20T22:30:26Z