Crazy Cake або "Божевільний пиріг" - це винахід американських домогосподарок, який якнайкраще підходить для десерту у піст.
Пісний, бюджетний, він не вимагає великих зусиль для приготування, але в результаті дуже смачний шоколадний бісквіт.
Кажуть, що рецепт з'явився в далекі 30-ті роки минулого століття, у період Великої депресії. Часи були важкі. Сотні тисяч людей втратили роботу, а з нею і засоби для існування. Треба було виживати, тому особливо не жирували і купували лише найнеобхідніше. Але навіть у тих умовах людям хотілося свята і хоч зрідка з'їсти щось смачненьке. Так з'явився цей божевільний пиріг.
Здавалося б, тільки борошно, цукор, рослинна олія і какао, а який результат!
Правда, у цього пирога є два мінуси - він трохи кришиться і дуже швидко з'їдається.
Інгредієнти:
• 3 склянки борошна;
• 2 склянки цукру;
• 2 склянки води;
• 0,75 склянки рослинної олії;
• 0,5 склянки порошку какао;
• 2 столові ложки винного або яблучного оцту;
• 2 пакетики ванільного цукру;
• 4 чайні ложки розпушувача;
• 1 чайна ложка солі.
Приготування:
Просіяне борошно з'єднати з цукром і порошком какао, додати ванільний цукор, розпушувач, сіль і перемішати.
В окремій ємності з'єднати воду, рослинну олію і оцет.
Приготовану рідку суміш влити у борошняну і добре вимішати до отримання однорідної консистенції.
Випікати в змащеній олією формі 30-40 хвилин при 180°С.
Готовий пиріг можна притрусити цукровою пудрою, прикрасити фруктами і залити ягідним желе або шоколадною глазур'ю. Коли ж закінчиться піст, цей рецепт може стати основою для приготування шоколадного торта, змащеного будь-яким кремом на ваш смак.
Нагадаємо, нещодавно ми публікували рецепт італійського коржа - фокачі, приготоаній на мінеральній воді. Це знахідка для тих, хто постує.
- Автор:
- Світлана Матющенко