/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F26%2F1d122722fc507b9e5df52f532b882aae.jpg)
Українець потрапив до офіційного списку 50 людей, які змінюють світову гастрономію
Українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка включили до списку 50 людей, які змінюють світову гастрономію #50Next.
Про це сам Клопотенко повідомив на своїй сторінці у Facebook.
«В мене просто шок. Я серед 50 людей, що змінюють майбутнє світової гастрономії. Я маю щось написати, але не знаю, що зазвичай у таких випадках пишуть. От я у світовому ренкінгу. Я та ще 49 людей з різних країн. Поміж 7 мільярдів. Я плакав, коли дізнався про це. Потім випив ігристого. Трохи розлив на себе, бо руки жесть як тремтіли. Це дофіга більше, ніж просто мрія», - поділився емоціями шеф-кухар.
За його словами, наприкінці 2020 року він поставив собі за мету потрапити до рейтингу The World's 50 Best Restaurants – рейтинг найкращих ресторанів світу.
«Якщо ти там, то ти топ. Це мрія кожного шефа. Бо там у партнерах - Basque Culinary Center, один з найавторитетніших кулінарних закладів. І от The World's 50 Best Restaurants цього року утворили ренкінг #50Next. Він не про ресторани, а про людей, що впливають на світову гастрономію. І я серед цих людей. Автори ренкінгу самі зв'язалися зі мною і попросили заповнити анкету.
Клопотенко окремо пишається тим, що він він – єдиний представник у рейтингу з усіх пострадянських країн.
«Наступний крок - увійти до рейтингу The World’s 50 Best Restaurants та зробити українську кухню однією з найпопулярніших у світі», - ділиться планами шеф-кухар.
Хто такий Євген Клопотенко
Євген Клопотенко - відомий український кулінарний експерт, шеф-кухар, бізнесмен і телеведучий. Отримав всеукраїнську популярність завдяки перемозі в телепроекті «Майстер-Шеф». Як повідомляє Вікіпедія, засновник соціального проекту «Нове шкільне харчування» зі зміни культури харчування «Cult Food», співзасновник ресторану «Сто років тому вперед», автор популярного в Україні кулінарного сайту.
Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram
Автор: Тарас Сидоржевський