«В Київській області 38 операторів сертифіковані як органічні в рослинництві, 21 підприємство займається переробкою, 1 — працює в органічному тваринництві, 6 — займаються заготівлею дикорослих продуктів, 2 — бджільництвом.
Окрім того, 14 підприємств займаються торгівлею та 29 підприємств здійснюють імпорт чи експорт органічної продукції», — зазначає Костянтин Довгаль.
Розвитку Київщини сприяє висока забезпеченість кадрами та природній потенціал.
За його словами, цього року вперше буде державна підтримка, спрямована саме на розвиток органічного виробництва.
До того ж, виробники в Київській області мають унікальні можливості реалізовувати продукцію на ринку Києва та приміських селищ.
Ці фактори мають позитивно вплинути на розвиток органічного виробництва.
Людмила Лебідь, Agro.