Великдень не за горами, а це означає, що час вже підбирати рецепт для пасок і запастися необхідними продуктами. А оскільки за майже два місяці Великого посту всі, хто суворо дотримувався його рекомендацій, скучили за цією здобною випічкою, і хочеться приготувати щось особливе.
Паски, випечені за цим рецептом, виходять дуже пухкі і в міру солодкі. Рецепт хороший і тим, що вам не доведеться витратити цілий день на примхливе дріжджове тісто. Воно готується з вечора, вночі підходить, вранці його обминають, а до обіду готові паски вже красуються на вашому столі.
Інгредієнти:
• 1,5-2 кг борошна;
• 8 яєць;
• 0,5 л молока;
• 0,5 кг цукру;
• 200 г вершкового масла;
• 200 г сметани;
• 50 г пресованих дріжджів;
• родзинки;
• курага;
• лимонна цедра;
• ванілін.
Приготування:
Пресовані дріжджі розвести в теплому молоці.
Яйця збити з цукром, додати ванілін, сметану і розм'якшене вершкове масло, влити молоко з дріжджами і акуратно перемішати.
У приготовлену рідку суміш частинами всипати просіяне борошно і замісити м'яке тісто.
Велику ємність змастити зсередини рослинним маслом, покласти в неї тісто, укутати і залишити на 7 годин, після чого, злегка змастивши руки і робочу поверхню рослинним маслом, вимісити тісто ще 4 рази через кожну годину.
Готові паски можна притрусити цукровою пудрою або залити глазур'ю і прикрасити кондитерської посипкою.
- Автор:
- Світлана Москаленко