2 травня православні християни відзначають Великдень - світле свято Воскресіння Христового. Цей день відомий не тільки радісним святкуванням, а й багатим столом. Великий піст до цієї дати вже закінчується, тому християнам після тривалих обмежень можна їсти і пити вдосталь. Щоб здивувати і приємно порадувати гостей, кулінари можуть приготувати на Великдень оригінальні святкові страви.
Фаршировані яйця з грибами
- Печериці - 200 г.
- Яйця - 8 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Майонез - 2 ст. л.
- Рослинна олія - 2 ст. л.
- Зелена цибуля - 2 пера.
Яйця відварити до готовності. Гриби і цибулю дрібно нарізати, обсмажити на середньому вогні 8 хвилин. Подрібнити гриби з цибулею в блендері. Зелену цибулю дрібно порубати. Яйця розрізати навпіл і вийняти жовток. Жовток розім'яти виделкою і змішати з грибною сумішшю, додати майонез, посолити. Яєчні білки заправити грибною начинкою і посипати зеленою цибулею. Залишити в холодильнику на 20 хвилин.
Салат з куркою "Пасхальне гніздо"
- Куряче філе - 200 г.
- Сир твердий - 100 г.
- Печериці - 4 шт
- Яйця - 2 шт.
- Огірки солоні - 2 шт.
- Морква - 2 шт.
- Цибуля - 0.5 шт
- Майонез - 4 ст. л.
- Зелень, солодкий перець, варені яйця для прикраси.
Куряче філе, моркву і яйця відварити до готовності. Гриби з цибулею подрібнити і обсмажити на рослинній олії 8 хвилин. На велике блюдо посередині поставити склянку, і шарами викладати салат у формі кільця. Перший шар - нарізане куряче філе, потім натерта відварна морква, дрібно нарізані огірки, гриби з цибулею, сир і яйця. Кожен шар трохи змастити майонезом.
Зверху прикрасити салат фігурками з перцю і зеленню. Всередину кільця викласти зелень і крашанки або писанки.
Заливне з курки з горошком
- Куряча грудка - 1 шт.
- Вода - 5 склянок.
- Морква - 1 шт.
- Желатин - 2 ст.л. часник-2 зубч.
- Цибуля - 1 шт.
- Консервований горошок за смаком.
- Пучок кропу і петрушки.
- 1,5-2 ст. ложка желатину
- Перепелині яйця для прикраси.
Курку залити холодною водою, додати очищену моркву, часник і цибулину. Поставити на вогонь і варити годину після закипання. Знімати піну в процесі варіння. Додати лавровий лист, перець горошком і сіль. Бульйон кілька разів процідити. Моркву нарізати кружечками, а курку порвати на шматочки.
Желатин розвести в склянці холодної води і залишити на 40 хвилин. Набряклий желатин додати в бульйон і нагріти на вогні, не доводячи до кипіння. Варену моркву, консервований зелений горошок і зелень розкласти по невеликих формах. Викласти у форми курку і залити бульйоном. Залишити на ніч для застигання.
Сирні кекси з начинкою
- Сир - 200 г.
- Цукор - 180 г.
- Борошно - 200 г.
- Масло вершкове - 150 г.
- Яйце - 3 шт.
- Цукор ванільний - 1 ч. л.
- Розпушувач - 1 ч. л.
Яйця збивати блендером з цукром 3 хвилини. Сир протерти через сито. З'єднати сир, розм'якшене масло, ванільний цукор, розпушувач і яйця, перемішати. Поступово вмішувати борошно і перемішувати тісто. Форми для кексів змастити маслом. Наполовину заповнити тістом, зверху викласти столову ложку начинки (джем, повидло, згущене молоко, вишні і т.п.). На начинку викласти ще трохи тіста, щоб форма заповнилася на 3/4. У попередньо розігріту до 180°C духовку поставити кекси і запікати 25 хвилин.
Вам також може бути цікаво:
- Ситний пиріг" Курник": як приготувати смачну випічку
- Традиційний Великдень: рецепт смачної святкової випічки
- Що приготувати на Великдень: кращі рецепти святкових страв і закусок
- Салати на Великдень: рецепти найсмачніших закусок на святковий стіл
Читайте новини шоу-бізнесу, гороскопи на каналі УНІАН Lite в Telegram
Автор: Катерина Пулатова