До Великодня, який у 2021 році святкуватимемо 2 травня, господині ретельно готуються. Чи не найбільше серед іншого прагнуть знайти ідеальний рецепт глазурі для паски, яка не кришиться, не прилипає до рук і привабливо виглядає.
Факти ICTV підготували універсальний рецепт глазурі, яка не лише прикрасить вашу паску, а й дуже смакуватиме.
Як приготувати глазур для паски
Інгредієнти:
- дві склянки цукрової пудри;
- два білка;
- лимон середньої величини.
Приготування:
- Цукрову пудру просійте крізь сито.
- Висипте її в чисту миску або каструльку, додайте білок.
- Розітріть їх до утворення білої піни.
- Вичавіть сік лимона і знову розтирайте до однорідної пишної маси.
- Як тільки глазур готова, намажте нею паску дерев’яною ложкою або спеціальною щіточкою.
- Не можна давати глазурі застоюватися, інакше вона засохне.
Щоб глазур вийшла різних кольорів, розділіть її на кілька частин.
Темно-коричневий колір вийде при додаванні 2 ч. л. какао і 1 ч. л. води.
Жовтого кольору глазур набуде при додаванні шафрану.
Стійкий помаранчевий відтінок додасть палений цукор.
Зелений – сік шпинату.
Маленькі хитрощі:
- Якщо ви не використовуєте глазур відразу, прикрийте її харчовою плівкою, щоб не засохла.
- Щоб зробити візерунки з глазурі, використовуйте кондитерський шприц або целофановий пакет з відрізаним кінчиком.
- Глазур на паску робіть тільки в сухому та чистому посуді, інакше маса не буде пишною.
- Залишки глазурі не викидайте: нею можна поливати пряники і святкові пироги.
Рецепти глазурі паски без яєць
У виборі інгредієнтів для приготування глазурі для паски необхідно відштовхуватися від своїх уподобань. Вегетаріанці вважають за краще готувати без яєць, а ті, хто стежать за фігурою, – без цукру.
Факти ICTV приготували рецепти глазурі для паски без яєць. Ознайомитися із ними можна в нашому матеріалі.