MY.UAНовини
Вода в Крим – не єдина ціль Росії. Про «димову завісу Москви» розповів Микола Сунгуровський
Вода в Крим – не єдина ціль Росії. Про «димову завісу Москви» розповів Микола Сунгуровський

Вода в Крим – не єдина ціль Росії. Про «димову завісу Москви» розповів Микола Сунгуровський

Про це вже заявили українські прикордонники. За їх інформацією, зі східних кордонів України російські війська нікуди не пішли. Часткове відведення відбулося лише в окупованому Криму. Саме відведення військ на півострові потрапило на федеральні телеканали, де глядачів запевнили, що Росія має мирні наміри, а нагнітанням ситуації займається Україна. Інформації місцевих пропагандистських ресурсів може повірити внутрішня аудиторія, але не за межами РФ.

У заяви російського керівництва не вірять як в Україні, так і в Європі. Міністр оборони Швеції Петер Хультквіст назвав дії Росії «димовою завісою», оскільки на кордоні з Україною залишаються обладнання та матеріальна частина, що дає «можливість швидкого нарощування своїх дій». Керівництво НАТО підтримало зменшення напруги на кордоні, водночас закликало РФ до подальшого відведення військ від кордону України.

Настають травневі свята, а також прийдешній День Перемоги. Враховуючи любов РФ до символізму, ці дні можуть стати додатковими приводами для дестабілізації ситуації.

Яка насправді була мета російських навчань, які сценарії можливі в подальшому, куди саме Росія може нанести удар, як захиститися Україні, якщо у військовому плані наша країна програє агресору розповів Микола Сунгуровський, директор військових програм Центру Разумкова.

«Для повернення на позиції до 23 квітня армії Росії потрібен максимум один тиждень»

Росія спочатку підвела 2 армії до кордонів України, потім заявила про їх відведення. Але насправді українські прикордонники кажуть, що від східних кордонів війська вони не відвели. Як з військової точки зору пояснити цю гру м’язами, до чого готується Росія?

За масштабами розгортання такі заходи навряд чи схожі на військові навчання. Задачі, які озвучувалися: можливість створення угрупування, перевірка командування, перевірка залізничної мережі, яку можуть підвести. Але для виконання таких задач достатньо методу присутності, або позначення. Тобто замість однієї армії розгортається, наприклад, дивізія. А замість дивізії один полк. У такій пропорції усе «обкатується», а потім екстраполюється на усі інші сили, грубо кажучи.

Для таких задач, які були поставленні під час навчання потрібно у 3-4 рази менше як особового складу, так техніки від залученої. Це були не навчання, а добре спланована операція з примусу.

Виникає питання не тільки в тому, чому у таких масштабах відбулося розгортання, а і в тому, чому саме зараз? Думаю, що це заочна відповідь Байдену від Путіна на запрошення до розмови. Путін, ніколи не ставить одну ціль, ніколи не женеться за одним зайцем. Таке розгортання окрім заочної розмови із Заходом мало на меті означити те, що потім пролунало у зверненні Путіна до Федерального зібрання: пострадянський простір – це наша зона відповідальності, зона наших інтересів. Не лізьте туди, інакше отримаєте відповідь.

Якщо розгортання військ – це відповідь Путіна Байдену, то в чому небезпеки для України у такому «діалозі» двох потужних держав?

Це навчання було розраховане і на те, щоби залякати політичне керівництво України. Мовляв, досить вам уже зі своєю незалежністю бігати, переходьте до прямих перемовин з так званими «ДНР» і «ЛНР», якщо ви хочете миру на Донбасі. Дії Росії – це показова силова відповідь на політику України. Боятися є чого. Не готуватися до такої загрози ми не можемо, спусковий гачок супротивник завжди може натиснути, досі цей ризик не усунуто.

Міністр оборони Швеції Петер Хультквіст якраз говорить про те, що Росія залишає біля кордонів озброєння і може швидко перекинути туди особовий склад. Наскільки швидко Росія може повернутися на позиції, які її війська займали до 23 квітня?

Протягом одного тижня, максимум. Уся інфраструктура (для утримування великої кількості військ) на кордонах уже створена. Лунали раніше думки, що для цього потрібні місяці і роки. Але справа в тому, що з 2014 року інфраструктура там уже створювалася. Особливо на Донбасі це все уже створено, і управлінська, і логістична інфраструктури. Залишилося завести війська. От і зараз (на кордоні) створене розгалужене, структуроване угрупування, яке не відведене, або зроблений вигляд, що відведене.

При тому це не означає, що одразу всі війська будуть залучені до операції. Може бути нанесений удар на якомусь основному напрямку і по деяких відволікаючих. Для цього достатньо буде на головному напрямку залучити до 10 батальйонних груп, на відволікаючих напрямках 3-5 батальйонних груп.

Багато експертів називають саме атаку з Криму найбільш вірогідною через потребу постачання дніпровської води до окупованого півострова. Але якраз у Криму війська дійсно відвели після навчань. Де тут логіка?

Це якраз до того, що Росія ніколи не женеться за одним зайцем. Цілей (розгортання і часткового згортання військ) декілька. Може бути основна ціль, можуть бути другорядні, які відволікатимуть.

«Не виключений напад і з боку Білорусі»

Які сценарії найбільш імовірні?

Вода в Крим – не єдина ціль Росії. РФ показала, що вона не тільки можна створити угрупування, а й те, що вона може створити будь-яке угрупування з будь-якою конфігурацією, в тому числі з передислокацією великих десантних кораблів двох флотів з Каспійського моря.

Якщо говорити про сценарії, то цілком може бути велика десантна операція на азовському напрямку. Можливий прямий удар з боку територій, які контролюють так звані «ДНР» і «ЛНР». Може бути також удар з півночі. Не виключено і з боку Білорусі, бо після навчань «Захід 2021» російські війська там можуть і залишитися.

На стику Білорусі і Росії зосереджена 1-а танкова армія РФ. Це достатньо сильна ударна сила для того, щоби вдарити. Хоча з боку Чернігова труднопрохідна місцевість, тим не менше це найкоротший шлях до Києва.

Напрямків для можливого удару – декілька, він прийдеться на той, на якому противнику вдасться найбільше дестабілізувати ситуацію в середині України, щоби наступ був підтриманий зсередини. Це соціально політична дестабілізація. До таких, наприклад, належать останні події в Харкові. Нещодавно була спроба завести до міста «тітушок» для організації протестів (21 квітня СБУ повідомила про затримання на Харківщині мікроавтобусу з «тітушками», які мали намір провести акцію протесту в обласному центрі задля створення «картинки» для російських ЗМІ).

Можна спробувати вбити клин між патріотичними силами і політичним керівництвом за рахунок, наприклад, колишніх учасників бойових дій. Якщо ви звернете увагу на навчання, яке проводить СБУ, то вони відбуваються у тих областях, де дестабілізуючі дії можливі. Тобто ми також не стоїмо на місці, прораховуємо, бачимо ситуацію. Тому є надія, що бачення агресивних намірів Росії у нас є, якщо не політичного керівництва, то воєнного точно.

Начальник Генерального штабу Руслан Хомчак під час виступу у Верховній Раді повідомив про 28 батальйонних тактичних груп російських військ, зосереджених на кордоні з Україною. Чому вимір іде на батальйонні тактичні групи, як їм протистояти?

Батальйонна тактична група – це просто розрахункова одиниця. В залежності від функціонального призначення їх чисельність коливається від 300 до 1000 осіб. Насправді угрупування російських військ, яке розгорнуто на кордоні є не бригадного і, відповідно, не батальйонного складу, а дивізійного і полкового складу. Наприклад, 150-та дивізія, яка розгорнута на донецькому напрямку, складається з 6 полків. Тобто там розрахунок ведеться не на батальйонні групи, а на полки. Батальйонні групи використовуються для експедиційних, або для операцій з оборони. Для наступальних операцій використовують полки.

(Фото: Уніан)

«Найслабші ланки України – не тільки авіація і флот»

Найслабшими ланками нашої армії експерти часто називають авіацію і флот. Літаків обмаль і вони стоять на відкритому повітрі, це легка ціль для ворога. А щодо флоту, то у нас мала кількість кораблів, та і Росія значно обмежила пересування в Чорному морі і фактично закрила Азовське. Які ще є слабкі ланки, як мінімізувати ці мінуси в сьогоднішніх умовах можливого повномасштабного вторгнення Росії?

Не тільки мова про авіацію і флот. Можна назвати також нашу протиповітряну оборону і засоби радіоелектронної боротьби, ракетні війська. Це все види Збройних сил, де Україна суттєво програє Росії. Якщо ви спитали про флот, то тут у нас співвідношення сил з ними приблизно як 1 до 10. Єдине, що ми можемо зробити – це підсилювати берегову оборону, тобто мінування десантно-небезпечних напрямків, створення глибокої ешелонованої оборони, яка була б розрахована на висадку десанту не тільки з моря, але й з повітря. Всі вищеназвані види військ технологічно складні.

Навіть якщо сьогодні буде ухвалене рішення західними партнерами про постачання якихось складних озброєнь до України, насамперед авіації, засобів протиповітряної оборони (ППО), радіоелектронного захисту (РЕП), то все це може бути задіяне не раніше, ніж через один рік. Просто тому, що техніку потрібно буде привести до робочого стану, адже постачання відбуватимуться не з війська, а з якихось складів. Все це технологічно складна операція, яка потребує часу. Поки нам потрібно розраховувати на власні сили. Звичайно, не відмовлятися від допомоги, але починати її отримувати нам потрібно було ще позавчора, а не сьогодні.

В Україні немає виробництва винищувальної авіації, винищувачі ми закуповуватимемо за критерієм ефективність-вартість. Тут слід враховувати можливість заключення договорів, за якими, скажімо, відбудеться отримання техніки і буде певний плюс (для країни-постачальника) для роботи в інших областях у країні, куди техніку постачають.

Щодо озброєння, яке ми можемо, або збираємося виробляти, то його закупівлі не повинні бути масштабними, інакше ми поставимо на коліна усю свою оборонну промисловість. Ідеться про бронетанкову техніку, гелікоптери, артилерію.

Що тоді ще може зробити Захід, аби допомогти прямо зараз?

Перетворення території України в територію постійних навчань з присутністю сил наших західних партнерів є достатньо сильним стримуючим фактором для Росії. Це необхідно робити і це робиться разом з підготовкою з боку західних консультантів. А те, що фізично ніхто воювати за нас не буде – це правда.

Росія полюбляє символічні дати. 2 травня – роковини трагедії в Одесі, 9 травня – День перемоги, за кілька місяців парламентські вибори в Росії. Наскільки велика вірогідність загострень під ці дати? За якими діями можна буде ідентифікувати, що Росія вдаватиметься до загострення?

Росія веде гібридну війну, мова не тільки про війська, які вони накопичили на кордоні. Мова і про дестабілізацію всередині України. Коли ми говоримо про напрямок якихось ударів, то ці напрямки визначатимуться з огляду на ті місця, де Росії вдалося дестабілізувати ситуацію в України. Цей фактор складно промацати, але він сильно впливає на становище противника. Росія завжди займалася дестабілізацією, в тому числі до символічних дат. Це можуть бути дії диверсійних груп, дії агентурної мережі, 5 колони, в тому числі Церкви Московського патріархату, що ми бачимо вже зараз.

«Слабкість Росії полягає в протистоянні ФСБ і ГРУ»

Зрозуміло, що у військовому плані Україні складно конкурувати з Росією, але чи є у Росії слабкі сторони?

Одну зі слабких сторін Росії я бачу в тому, що незважаючи на усю гібридність, стратегічність своїх дій, все у них робиться колективним розумом. А коли різні боки колективного розуму не просто підсиджують одне одного, а й підставляють, як це у випадку з розвідками, то в цьому суттєва слабкість. В основному мова про дві конкурентні структури – Федеральну службу безпеки (ФСБ) і Головне розвідувальне управління (ГРУ). Економіка – це ще один слабкий фактор Росії. Якщо будуть введенні додаткові санкції з боку США, які торкнуться вторинного ринку суверенного боргу Росії, то це буде дуже сильний удар по економіці.

Колишній прем’єр-міністр Євген Марчук в одному з інтерв’ю висловив думку, що до літа Росія не проводитиме активних дій, повномасштабного вторгнення не буде. Чи ви згідні з такою думкою? Які фактори на рішення Росії впливатимуть?

Однією з дат, після якої можна буде про це предметніше говорити є дата зустрічі Путіна з Байденом. В залежності від результатів і тональності цієї розмови.

Окрім того, давайте не забувати, що скоро мають відбутися навчання «Захід 2021» (спільні білорусько-російські навчання, які заплановані на вересень 2021 року). Тоді відбудеться повторне розгортання військ. Постає питання, для чого було розгортати зараз, якщо можна було розгорнути війська на прийдешніх навчаннях?

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Згадувані персони
Зеленский прямо ответил: кто и почему не дает победить Россию в войне
Comments UA
2024-05-17T08:57:51Z
Стало известно, кто мог предоставить Путину разрешение напасть на Украину
Comments UA
2024-05-28T17:12:28Z
Критик Путина прогнозирует мрачное окончание войны: какие города потеряет Украина
Comments UA
2024-05-19T10:06:21Z
Политический эксперт рассказал, кто может стать президентом Украины после Зеленского
Знай
2024-05-23T12:42:25Z
Выборы всколыхнули ЕС: что теперь изменится в Европарламенте
Comments UA
2024-06-10T10:05:41Z
Путни изменил цели в войне в Украине: к чему на самом деле стремится диктатор
Comments UA
2024-06-10T09:57:53Z
Зачем Янукович прилетал в Беларусь: какую игру затеял Путин
Comments UA
2024-05-25T16:27:22Z
Лукашенко «хорошо» встретили в Монголии: визит серьезно испортил настроение диктатору. ВИДЕО
Новости Украины
2024-06-04T18:22:59Z
Страшная катастрофа остановит войну в Украине: старец Игнатий получил пророческое видение
Апостроф
2024-05-23T19:33:23Z
В России умер популярный актер: что известно
Comments UA
2024-05-30T20:15:07Z
Лечение не помогает: бывшая певица из Украины показала своего мужа-стриптизера в неадекватности
Comments UA
2024-05-26T20:45:50Z
Названа причина смерти Анастасии Заворотнюк: "Так молодая, такая красивая"
Политека
2024-05-30T06:40:09Z
"Я ее не избивал". Захур прокомментировал фото Камалии в синяках, которое натворило шорох
Обозреватель
2024-05-28T09:39:47Z
Алина Гросу показалась с мужем в Лос-Анджелесе и заговорила о пополнении в семье
TSN
2024-06-10T09:51:35Z
Стало известно о проблемах со здоровьем у российской Примадонны
Comments UA
2024-06-10T09:51:33Z
Какие страны не дали Украине ни одного балла: результаты голосования жюри
Обозреватель
2024-05-11T23:19:22Z
Виктор Павлик сыграл свадьбу с Репяховой спустя 4 года после росписи: "Платье висело в шкафу, представьте..."
Знай
2024-06-02T08:51:02Z
Мистический прогноз на июнь 2024 года: что руны нам предсказывают
TSN
2024-06-05T03:05:02Z
Убивают за отказ подписать контракт, держат в подвалах как пленных: что происходит в российской армии
Обозреватель
2024-06-10T04:08:59Z
Счастливчики судьбы: три знака Зодиака, которые получат все, о чем мечтали в июне
Апостроф
2024-05-27T18:30:19Z
Россияне нацелились на крупный украинский город: враг хочет "перерезать" ключевую трассу на востоке
Comments UA
2024-05-28T18:51:36Z
Крым становится смертельной ловушкой для кремлевских войск – The Economist
Обозреватель
2024-06-02T22:17:46Z
Днепр тщательно готовится к зиме: Филатов осмотрел одну из обновленных котельных
Обозреватель
2024-06-10T10:07:05Z
Львовские медики выходили девочку, родившуюся весом 600 граммов
Комсомольская правда
2024-06-10T09:56:30Z
РФ готовится ко второму этапу наступления в Харьковской области: что узнали аналитики
TSN
2024-05-31T04:33:31Z
Началась новая эвакуация населения: срочное заявление Минобороны Украины
Политека
2024-05-10T11:15:58Z
76 боевых столкновений за сутки: в Генштабе ВСУ рассказали, где продолжаются бои
Фокус
2024-06-08T21:33:20Z
"Плакать хочется": в Закарпатье школьницы одели на выпускной "советскую форму"
TSN
2024-06-03T16:28:31Z
ПФУ объявил о доплатах пенсионерам: "бонусы" сразу за два месяца
Знай
2024-06-01T03:38:52Z
Самая сексуальная волейболистка мира поразила своими фото в бикини
Обозреватель
2024-06-02T19:25:55Z
Настанет время великой радости: старец Анастасий увидел конец войны
Апостроф
2024-05-27T20:39:47Z
Как украинцы регистрируют новорожденных в Канаде
Comments UA
2024-06-10T10:06:35Z
"Идите прочь": мать доказала свое право не возвращать корзину в супермаркет
Фокус
2024-06-10T09:51:35Z
Ольгу Сумскую всколыхнуло новое большое горе: "Светлая память"
Политека
2024-05-31T08:04:15Z
Сколько стоило украинцам «расположение» Мацуки к Офису президента
Comments UA
2024-05-29T15:33:12Z
Волшебное разнообразие: как выглядят вышиванки в разных странах мира
Апостроф
2024-05-16T13:57:19Z
Злые люди не сглазят: как правильно носить булавку для защиты
GlavRed
2024-05-28T00:31:59Z
Четыре знака Зодиака ждет большая удача до конца мая
Telegraf
2024-05-18T10:27:23Z
Что добавить в котлеты из куриного филе, чтобы были нежными и сочными: оригинальный рецепт/Побалуйте своих близких
Апостроф
2024-05-15T05:21:03Z
Чем подкормить чеснок, чтобы головки были крупными и здоровыми/Поможет органическое удобрение
Апостроф
2024-05-27T13:24:34Z
В чем разница между бурбоном и виски: все, что вы хотели бы знать о популярных алкогольных напитках
TSN
2024-06-10T09:33:15Z
Как бороться с сорняками на огороде: фермеры раскрыли важные секреты
Политека
2024-06-10T09:15:28Z
Гороскоп на 3 июня 2024 года по картам Таро для всех знаков зодиака
UAToday
2024-06-02T19:34:44Z
Гороскоп на июнь-2024 для всех знаков Зодиака: возможность Овнов, приятные события Близнецов и просьбы Рыб
Знай
2024-06-01T01:30:41Z
Как понять, что вам приснился вещий сон: объясняем основные приметы
Апостроф
2024-05-30T19:39:28Z
Правительство разрешило повышение цен на некоторые продукты: дорожающее на 10%
Политека
2024-06-02T16:40:55Z
До какого возраста в Украине начисляют надбавки к пенсиям, и повезет ли тем, кто в группе "65+"
Знай
2024-06-02T05:06:21Z
Пенсии в Украине пересчитают с 1 июня не всем: кто получит 1000 грн прибавки
Обозреватель
2024-05-24T22:34:45Z
В Украине внезапно дешевеют продукты питания: в чем причина
Знай
2024-05-16T06:12:47Z
Нет мобильной связи и интернета при отключении электроэнергии в Украине: что делать
Политека
2024-06-10T10:05:17Z
Международные резервы Украины проседают второй месяц подряд
Корреспондент
2024-06-10T09:48:41Z
Цена важного продукта растет по всему миру: какая стоимость будет в украинских магазинах
Политека
2024-06-01T10:32:41Z
В Украине скорректировали цены на крупы: сколько заплатим за гречку, рис и пшено
Знай
2024-05-30T05:06:20Z
Стало известно, сколько новых автомобилей приобрели украинцы в мае
Корреспондент
2024-06-03T11:53:54Z
Война закончилась, но не для него: пенсионер 10 лет действовал на нервы соседям, стреляя в них из рогатки
Знай
2024-06-02T13:21:52Z
В Одесской области водитель, убегая от полиции, въехал в людей на пешеходном переходе
Комсомольская правда
2024-06-10T04:13:43Z
Ракетами по базе отдыха: последствия нового удара трагические
Политека
2024-06-03T10:51:25Z
Погибли все: пассажиры самолета случайно запечатлели свои последние минуты жизни
Фокус
2024-06-02T18:36:17Z
Фиктивная группа инвалидности за $12 тыс.: в Киеве разоблачили злоумышленника, организовывавшего "схему" для уклонистов. Фото
Обозреватель
2024-06-10T10:06:10Z
Самолет Airbus A320 с пассажирами на борту был разбит в воздухе градом: что об этом известно
TSN
2024-06-10T09:48:40Z
В Хмельнитчине мужчина во время секса убил женщину
TSN
2024-05-30T11:03:58Z
Женщину выбросило из квартиры: в Харькове уже 9 погибших в результате ночного удара. Фото
Апостроф
2024-06-01T14:39:39Z
Удар по пятиэтажке в Харькове 31 мая: число погибших увеличилось
ZN UA
2024-06-01T10:33:20Z
"Дьявольская комета подлетает": известный астролог определил, что ждет Украину летом на всех фронтах
Знай
2024-05-27T01:30:12Z
А теперь все, конец: в Украине владельцы PlayStation получили "трагическую" весть
Знай
2024-05-31T02:51:28Z
Что будет, если зарядить телефон "чужим" зарядным устройством
Telegraf
2024-05-19T17:24:45Z
Мощная магнитная буря в мае еще покажет последствия: ученые бьют тревогу
TSN
2024-05-16T09:51:04Z
Ученые рассказали, как мозгу удается планировать все наперед
ZN UA
2024-06-10T10:02:19Z
На Марсе обнаружено озеро из жидкой воды: ученые считают, что это нечто иное
Фокус
2024-06-10T09:58:09Z
Человечество лишится воды. 66% населения планеты испытает нехватку воды уже к концу столетия
Фокус
2024-05-31T10:30:39Z
Сигнал для избранных. Ученые выяснили, почему кошки мяукают только для людей
Фокус
2024-05-31T05:42:13Z
7 самых главных признаков высокого интеллекта: немногие люди имеют эти особые черты
TSN
2024-05-29T07:18:55Z
"Одна из ужаснейших вещей". То, что сделал Фьюри после боя с Усиком, вызвало возмущение в сети
Обозреватель
2024-05-23T16:58:14Z
21-летняя гимнастка, оскандалившаяся ненавистью к полякам, завершила карьеру
Знай
2024-06-02T12:51:46Z
"Карпаты", "Ингулец" и больше никого: кто вышел в УПЛ и усилит ли это чемпионат
Обозреватель
2024-06-03T05:20:53Z
Усик рассказал, завершит ли карьеру после боя с Фьюри
Корреспондент
2024-05-16T10:07:27Z
Рейтинг ATP: Синнер и Алькарас сбросили Джоковича на третье место
Корреспондент
2024-06-10T10:00:36Z
Лопес призвал "снять шляпу" перед Фьюри за то, что он согласился подраться с Усиком
Обозреватель
2024-06-10T09:47:05Z
В чемпионате Иране забит фантастический победный гол с центра поля. Видео
Обозреватель
2024-06-02T12:48:53Z
Тренер "Реала" огласил вердикт по вратарю сборной Украины перед финалом Лиги чемпионов
Обозреватель
2024-05-31T21:30:55Z
Усик примерил специальный пояс WBC
Корреспондент
2024-05-17T10:21:36Z
Как уберечь собак и кошек от клещей: простые правила по средствам защиты
Обозреватель
2024-05-21T06:31:09Z
Питание для профилактики рака: врач рассказала, что должно быть в рационе
Апостроф
2024-05-28T13:42:19Z
Забудьте о большом животе раз и навсегда: какие продукты помогают сжигать жир
Знай
2024-06-07T09:52:36Z
Почему черный хлеб может подорвать здоровье: вся правда о вредных свойствах продукта
Знай
2024-06-01T03:50:09Z
5 способов, которые помогут избавиться от жажды сахара
Обозреватель
2024-06-10T10:02:51Z
Какие ошибки следует избегать во время силовых тренировок: советы экспертов
Обозреватель
2024-06-10T09:34:58Z
Скрывалась у нас под носом: ученые обнаружили причину одиночества миллиардов людей на планете
Фокус
2024-05-30T15:57:43Z
Напоите свой мозг: 4 напитка, которые улучшат память, настроение и концентрацию
Фокус
2024-05-28T20:36:28Z
Как быстро сбросить лишний вес: 6 упражнений на скакалке
Обозреватель
2024-05-28T17:04:03Z
Нажмите только одну кнопку: как сократить расход топлива
Апостроф
2024-06-02T23:12:06Z
Ландо Норрис обзавелся необычным внедорожником
AutoCentre
2024-06-06T18:34:52Z
Новый недорогой Volkswagen для большой семьи выехал на дорогу. Фото
Обозреватель
2024-05-31T21:49:22Z
Свежий, мощный и современный: в сети неожиданно появились эскизы новой модели "Lanos"
Знай
2024-05-24T16:51:23Z
Их изготовили только 300: в Киеве показали сразу два редких заряженных Jaguar
Фокус
2024-06-10T09:51:40Z
Стало известно, в каких областях чаще всего покупают новые авто
Comments UA
2024-06-10T09:25:10Z
В Украине собственники авто с ГБО под угрозой потери прав: почему не получится "сэкономить"
Знай
2024-05-25T14:51:52Z
Энергетикам передали грузовики JAC с отечественными надстройками
AutoCentre
2024-06-10T09:20:15Z
Японская надежность: пикап Toyota проехал более 1,4 миллиона километров за 5 лет
Фокус
2024-06-10T07:37:05Z