/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F48ae4a968baacb56f311ce05453b1a66.jpg)
Клопотенко розкрив секрет приготування зефіру в домашніх умовах
Український кулінар та блогер Євген Клопотенко не перестає дивувати підписників своїми кулінарними експериментами. На цей раз приготував зефір з полуницею та кінзою.Рецептом поділився в УouTube."Зефір з полуницею та кінзою - доволі незвичне, але дуже круте поєднання. Виявилося, багато людей вважають, що зефір в процесі приготування потрібно запікати. Але все набагато простіше. Якщо хочете приготувати найсмачніший зефір у вашому житті, то зараз я вас навчу", - сказав Клопотенко.Інгредієнти:курячий білок - 4 шт.вода - 150 млагар-агар - 12 гмед - 100 гкінза - 10 гполуниця - 250 гДля обвалювання зефіру: цукрова пудра - ½ скл.крохмаль - 1 ст. л.Приготування:Заздалегідь підготувати кулінарний мішок із насадкою "зірка". В чашу фуд-процесора викласти полуницю та кінзу. Перебити до однорідності. У сотейнику з'єднати 150 мл води, агар-агар та рідкий мед. Прогріти все до загустіння, постійно помішуючи. Консистенція має бути схожою на кисіль. Всипати 300 г цукру та варити ще 2 хвилини, не перестаючи помішувати. Додати пюре з полуниці та кінзи й проварити на середньому вогні ще 5 хвилин. З'єднати білки та 80 г цукру в чаші кухонної машини. Збити до появи пишної піни. Тонкою цівкою влити сироп з полуниці та збивати ще 2 хвилини на швидких обертах. Маса повинна збільшитися в об'ємі у тричі. Швидко перекласти в кулінарний мішок та сформувати зефір. Це треба робити максимально швидко, поки маса не встигла стабілізуватися. Дати зефіру підсохнути приблизно 4 години при кімнатній температурі. Змішати у мисці ½ склянки цукрової пудри й крохмаль та обваляти половинки зефіру, аби поглинулася зайва волога. Якщо хочеться, перед цим можна зліпити дві половинки зефіру разом.