/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F429%2F28ba4b567bbb115fbd168b3334f807c5.jpg)
Після весняного локдауну в Україні до роботи не повернулося 14% ресторанів і кафе, – Опендатабот
Кількість закладів харчування в Україні після весняного локдауну скоротилася на 14%.
Про це повідомляє Опендатабот.
Згідно з повідомленням, за період весняного локдауну кількість закладів харчування скоротилася на 14%.
При цьому їх обіги впали на 12%.
- Реклама -.
Експерти нагадали, що у кінці березня в багатьох українських містах був введений локдаун, який завершився наприкінці квітня.
В умовах обмежень “червоної” зони ресторани могли працювати лише на виніс.
В деяких областях обмеження були зняті раніше, тому вже наприкінці квітня спостерігався незначний ріст.
Зазначається, що на травневі свята обмеження були зняті, однак відкрилося 2% ресторанів.
Обіг також збільшився лише на 2% у порівнянні з показниками локдауну.
Загалом, за інформацією Опендатабот, за рік ресторанний бізнес втратив майже 40% від працюючих закладів.