/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F3ffb978d03ebcfb3e4ce15a60e12baa5.jpg)
Закрився кожен шостий ресторан — наслідки весняного локдауну
У Києві, Львові та Одесі після весняного локдауну закрився кожен шостий ресторан. Це 14% від загальної кількості. Обіг інших закладів харчування упав на 12%, повідомляє Opendatabot.У період локдауну в умовах обмежень червоної карантинної зони заклади харчування могли працювати лише навинос. Незначне зростання кількості ресторанів відбулося наприкінці квітня в містах, де обмеження зняли раніше.На травневі свята локдаун було остаточно скасовано. Проте ресторанна сфера не змогла відновитися.Повторно змогли відкритися 2% ресторанів. Їхній загальний обіг зріс на 2%.За рік ресторанний бізнес втратив майже 40% закладів.За 2020 рік в Україні закрилися майже 4 тис. закладів харчування. Станом на початок 2021-го працювали 14,7 тисячі кафе, барів і ресторанів, повідомив аналітичний центр "Ресторани України".75 тис. підприємців і найманих працівників в Україні отримали по 8 тис. грн допомоги від держави. Зареєструвалися на отримання грошей 320 тис. осіб, які не працювали через локдаун.