/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F247%2Ffa2c210a5d696c2600283cd4955507b8.jpg)
У Мамаївцях працює підприємство, що виробляє майже половину всієї індичатини в Україні
Підприємство, що виготовляє 45% усієї індичатини в Україні, працює у Мамаївцях. Товариство «УПГ-Інвест» є одним із трьох лідерів-платників податків до бюджету Буковини. Тут забезпечено повний цикл виробництва м'яса індика: з пташиного двору до столу. Свою продукцію компанія реалізує під торговою маркою «Сяйвір». Наступного року підприємство відзначатиме 20 років роботи, повідомляє Чернівецька ОДА.
Як розповів власник «УПГ-Інвест» Володимир Дутчак, компанія не лише вирощує індиків, а й виготовляє корми для них та переробляє м'ясо. Потужності підприємства, окрім Чернівецької, розміщено також у Івано-Франківській та Київській областях. Вироблене реалізують в Україні та експортують до країн Європи. Це понад 50 видів продукції з індика – відбірне дієтичне м'ясо, ковбаси та напівфабрикати.
– Торік ми сплатили до бюджету Буковини майже 100 мільйонів гривень, однак вважаємо, що це не межа, маємо намір розширити виробництво, – сказав Володимир Дутчак.