![Масове отруєння в Харкові: Держпродспоживслужба назвала причини](https://thumbor.my.ua/5bsRJNmvKmNknaYZ5aLd5tfV86c=/335x225/smart/filters:format(jpeg)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F62%2Fa47c1eb4fc5815868bab4013f8978fe0.jpg)
Масове отруєння в Харкові: Держпродспоживслужба назвала причини
Заклади громадського харчування не дотримувалися санітарно-гігієнічного режиму і це стало причиною отруєння майже сотні людей у Харкові. За результатами позапланової перевірки Держпродспоживслужба дійшла висновку, що харчі зберігали неналежним чином: готові і сирі разом, хоча варто окремо, передає "5 канал".
Зазначається, що у холодильнику не було термометрів. На певних продуктах відсутнє маркування, тож встановити терміни придатності неможливо. На кухні – антисанітарія: столи та обладнання, зокрема, холодильники потребували миття та дезінфекції. У Держпродспоживслужбі зазначають, що імовірне джерело сальмонели – хворий працівник. Збудник виявили на одній із дощок.
Нагадаємо, у Харкові епідеміологи озвучували попередні результати розслідування масового отруєння в суші-кафе. Загальна кількість постраждалих після вихідних нині становить 87 осіб, 19 з яких – діти.