/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F26%2Fdbd44f58732999bb1387d907d1d444f2.jpg)
Кава може скорочувати ризик захворіти на COVID-19 - вчені
Американські дослідники з північно-західного університету в Чикаго вважають, що любителі кави знижують ймовірність захворіти на коронавірус.
За їхніми даними, ця небезпека скорочується на 10%. Так, якщо людина щодня випиває від однієї чашки кави і більше, то ймовірність появи COVID-19 у неї 10% нижче, ніж у тих, хто каву не п'є.
Крім того, кава скорочує і ймовірність появи пневмонії у людей старшої вікової групи.
Дослідження вчених з Чикаго показало, що кава позитивно впливає на показники таких біомаркерів, як C-реактивний білок, а також інтерлейкін-6. А вони, в свою чергу, пом'якшують перебіг коронавірусу і скорочують ризик розвитку цієї хвороби спочатку. Іншими словами, кава виробляє стимулюючий вплив на імунітет людини, але цю його роль ще належить підтвердити в ході інших досліджень, передає medikforum.
Вас також можуть зацікавити новини
- Названо незвичайну ознаку зловживання кавою
- Дієтологи назвали альтернативу ранковій каві
- Вчені виявили 19 позитивних ефектів кави для здоров'я
Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram
Автор: Іван Бойко