/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Fadmin%2F0f60865b-0bef-49eb-bb8a-991e2aca2532.png)
Легендарна українська страва підкорює Азію, але борщ тут ні до чого
Жителі Азії, а особливо Південної Кореї, підкорені українським блюдом, причому мова не про традиційний борщ, а про загального улюбленця капусняка.
Відповідною приємною новиною поділився шеф-кухар та амбасадор української кухні у світі Юрій Ковриженко в ефірі "Радіо Культура".
Що азіатам сподобалося в капусняку?
За словами шеф-кухаря, після відкриття ресторану з українськими стравами під патронатом посольства України, лідерство з продажу було саме у капусняка, а не у борщу.
Він пояснив це тим, що український борщ не зовсім зрозуміли жителі цієї азіатської країни, тоді як в капусняку вони знайшли схожість зі своїм супом з гострої капусти - кимчи тіге.
Ковриженко додав, що варив капусняк без пшона, щоб страва була адаптована до смаків місцевого населення. У капусняк додали копчені свинячі ребра і він вийшов наваристим, густим і, звичайно, дуже гострим, тому що, як зазначив шеф-кухар, корейці люблять саме таку їжу.
Капусняк став хітом продажів серед корейців
Порівнюючи обсяг продажів борщу і капусняка, Ковриженко розповів, що тоді як борщу варили 200 літрів на тиждень, то капусняка "йшло" до півтонни.
При цьому, корейцям, які куштували нашу страву, дуже подобалося, що українська кухня чимось схожа з їхньою.
Раніше MY.UA повідомляв, що не потрібно їсти на сніданок, щоб зберегти здоров'я.
Читайте також про крупу, яка може замінити вівсянку в раціоні.
Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.