/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F26%2Fa18a4448094c4286a954fe657ddf23dd.jpg)
Рецепти з курячої печінки: що можна швидко приготувати з дієтичного продукту
Даний продукт містить велику кількість вітаміну А, який благотворно впливає на шкіру і зір. Більш того, 100 гр курячої печінки досить, щоб задовольнити добову потребу організму в залозі.
Раніше ми розповідали, що приготувати на вечерю, а сьогодні поділимося приголомшливими рецептами страв з печінки.
Куряча печінка з цибулею і сметаною
- печінка куряча - 600 гр;
- цибуля ріпчаста - 2 шт;
- масло рослинне;
- сметана - 100 гр;
- сіль, перець - за смаком;
- зелень - за бажанням.
Вимити і обсушити курячу печінку, розрізати на 3-4 частини. Лук почистити, нарізати кільцями або кубиками. Обсмажити цибулю на розігрітій сковороді 3-4 хвилини. Додати печінку, тушкувати, помішуючи, 5-10 хвилин. Посолити, поперчити, влити сметану, тушкувати 2-3 хвилини. В кінці посипати дрібно нарізаною зеленню.
Паштет з курячої печінки
- печінка куряча - 500 гр;
- масло вершкове - 100-200 гр;
- масло рослинне;
- цибуля ріпчаста - 1 шт;
- морква - 1 шт;
- перець чорний горошком - 5 шт;
- перець духмяний горошком - 2-3 шт;
- лист лавровий - 1-2 шт;
- сіль - за смаком.
Лук очистити, нарізати півкільцями, моркву натерти на крупній тертці. На рослинній олії обсмажити цибулю до золотистого кольору, потім додати моркву, смажити до м'якості.
Курячу печінку промити, обсушити, нарізати на шматочки. Овочі зняти з вогню, печінку обсмажити 10-15 хвилин, в кінці додати спеції, перемішати. З'єднати з цибулею, морквою і 1 ст.л вершкового масла. Накрити кришкою, тушкувати 10 хвилин.
Прибрати спеції зі страви, пропустити печінку з овочами через м'ясорубку або комбайн. Додати решту вершкового масла, перемішати. Можна за бажанням відправити паштет в холодильник.
Страви з курячої печінки на сковороді з помідорами і перцем
- куряча печінка - 300 гр;
- болгарський перець червоний - 1 шт;
- помідори - 2 шт;
- цибуля ріпчаста - 1 шт;
- морква - 1 шт;
- сіль, перець - за смаком;
- масло рослинне;
- зелень - кілька гілочок.
Овочі очистити і промити, моркву і солодкий перець нарізати соломкою, цибулю - півкільцями, помідори - кубиками. Розігріти рослинне масло на сковороді, викласти овочі (крім помідорів), обсмажувати їх 5 хвилин.
Видалити прожилки у курячої печінки, нарізати шматочками. З'єднати з овочами, перемішати, обсмажувати 7-10 хвилин. Додати помідори і спеції, перемішати, тушкувати 10-15 хвилин. В кінці додати дрібно посічену петрушку і кріп.
Вас також може зацікавити:
- Варення з чорної смородини: 5 рецептів солодкої консервації
- Ароматне вино з вишні: як приготувати благородний напій
- Чому капуста не виходить хрусткою і чи можна їсти м'яку капусту
Автор: Крiстiна Кащавцева