В українському парламенті планують ввести святкування Дня українського борщу. Відповідний проєкт уже зареєстрували у Верховній Раді. Не малу роль відіграв тут український шеф-кухар Євген Клопотенко.
Про це повідомляють на сайті Верховної Ради України. Законопроєкт можна переглянути за посиланням.
День українського борщу
Відзначати День українського борщу депутати, які подали законопроєкт, пропонують у другу суботу вересня. Наразі із законопроєктом ознайомлюються в комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики. Українські народні обранці сподіваються, що вже наступного року в Україні почнуть святкувати день нашої національної страви. Для цього треба, щоб депутати проголосували за законопроєкт у достатній кількості.
Ініціаторами законопроєкту виступили депутати з різних фракцій парламенту, зокрема Ярослав Юрчишин (Голос), Євгенія Кравчук і Микита Потураєв (Слуга народу), Володимир В’ятрович (Європейська Солідарність) та інші.
У пояснювальній записці до законопроєкту йдеться про те, що впровадження Дня українського борщу допоможе зберегти та вшанувати наші культурні традиції.
Ярослав Юрчишин про День українського борщу
Одни із ініціаторів законопроєкту, Ярослав Юрчишин, прокоментував це у мережі. Юрчишин відзначив, що ідея святкування виникла завдяки українському шефу й кулінарному експерту Євгену Клопотенку.
«День українського борщу має стати фантастичним святом, коли українці би влаштовували фестивалі нашої кухні, готували страву вдома та навіть влаштовували змагання на найсмачніший борщ», — написав у пості Юрчишин.
Також він подякував у мережі Клопотенкові за «круту ідею» та висловив сподівання, що все вийде, адже борщ для українців — це не просто їжа.
Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, як зіпсувати борщ: названа головна помилка при готуванні української страви.
Також портал MY.UA писав, що український кухар Клопотенко поставив на місце росіян: "Сусідам трохи поплохєло".
Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.