/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F26%2F076b37b9b59117304a9851786472f74b.jpg)
Справжня "Докторська" ковбаса давно зникла з прилавків в Україні: чим замінити
Справжню "Докторську" ковбасу ніхто не куштував кілька десятків років. На прилавках у магазинах можна знайти щось середнє між фальсифікатом та натяком на м'ясний виріб.
Про це йдеться в сюжеті ТСН.
Зазначається, що "Докторська" замислювалася як "рятівний та легкозасвоюваний продукт" у голодні радянські часи.
"Народ був бідним та нічого було їсти, треба було нагодувати. Там були вершки, там були яйця, і 95% м'ясної сировини. Те, що доктор прописав. Це одна з версій, чому "Докторська" так називається – нібито корисна", – розповіла декан факультету харчових технологій НУБіП Лариса Баль-Прилипко.
За словами фахівців, для того, щоб сьогодні відродити класичну технологію приготування знаменитої ковбаси, необхідно робити це строго за давнім рецептом: свинина знежирена – 70%, яловичина знежирена – 25%, яйця курячі, молоко сухе знежирене, сіль, цукор, горіх мускатний, фіксатор кольору нітрит натрію.
Одержаний фарш набивали у натуральну кишку, яка в наші дні практично не використовується виробниками з метою здешевлення продукту. Як результат – справжню "Докторську" на прилавках сьогодні не знайти.
Зазначається, що якісна ковбаса дешевою не буває і повинна коштувати не менше 250 гривень.
На думку дієтологів, гідною заміною "Докторської" у святкових салатах може стати шматок відвареної курки, індички або іншого м'яса.
Раніше повідомлялося, як можна відрізнити фальсифіковані ковбаси від якісного продукту.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Правильне харчування: принципи та поради експертів для схуднення
- Скромна трапеза: скільки коштує бюджетний обід в їдальні Ради (фото)
- Схеми обману: експерти розповіли, чого потрібно побоюватися українцям в магазинах і супермаркетах