Олів'є - це вже давно головна страва новорічного столу. Здавалося б, салат дуже простий в приготуванні, але не у всіх він виходить смачним. Адже важливо правильно підготувати всі складові: овочі, картопля, яйця, горошок. Особливо сильно на смак впливає м'ясна складова. Хтось кладе ковбасу, курку, яловичину і навіть язик.
Про це пише АиФ.ги.
Шеф-кухарі розкрили свої секрети про те, як смачно приготувати м'ясо для олів'є та інших салатів.
Як приготувати м'ясо для олів'є?
Професіонали радять для салатів м'ясо не варити, а запікати. Візьміть будь-яку частину, яка Вам подобається, наприклад, вирізку, лопатку або очний мускул.
Спочатку замаринуйте м'ясо в суміші меду, перцю чилі і соєвого соусу. Дайте постояти, краще - добу. Після цього витріть, обсмажте на сковорідці, замотайте у фольгу і випікайте в духовці 1,5-2 години при температурі 80 градусів.
Таке м'ясо можна не тільки додати в салат, але і нарізати скибочками і подати на стіл.
Є ще один хороший варіант для м'яса - протушкувати. Візьміть грудку, покладіть у ємність з невеликою кількістю води, додайте спеції і цибулю, моркву, селеру або часник. Тушкуйте до готовності. Але не залишайте м'ясо у воді на довго. Як тільки грудка приготується, вийміть її, розріжте навпіл і залиште остигати.
Таким чином можна приготувати і яловичину, однак це займе близько чотирьох годин.
Якщо ви фанат традиційного вареного м'яса, то спробуйте його приготувати трохи інакше. У воду додайте лавровий лист, запашний перець, насіння фенхелю і коріандр.
Крім цього, кухарі радять додавати м'ясо в салат не порізаним на кубики. Краще руками розірвати його на волокна.
Якщо ви хочете додати в олів'є язик, то відваріть його, як і курку – з травами і спеціями. Є й інший варіант. Язик можна зварити з овочами, а потім запекти протягом 20 хвилин, поклавши в маринад з гірчиці, соєвого соусу і меленої паприки.
Нагадаємо, що Маша Єфросиніна розповіла про свій рецепт олів'є на Новий Рік.
Читайте також незвичайні варіанти "Олів'є".
Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.