ГУ Держпродспоживслужби у Чернівецькій області подає звіт останньої перевірки однієї зі шкіл міста, де були чисельні скарги від батьків, де діти відмовлялись харчуватись через недотримання санітарних норм працівниками харчоблоку, де не виконано припис, який склали працівники управління та дали місячний термін по усуненню зауважень. На жаль, при повторній перевірці співробітники Держпродспоживслужби не побачили змін.
Тому 24 грудня було прийнято рішення про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів в даному навчальному закладі.
Головний державний інспектор Чернівецької області, Анжела Косован, розглянула матеріали позапланового контролю одного з операторів ринку харчових продуктів, де виявлено ряд порушень, які несуть загрозу здоров‘ю та життю дітей, а саме:
- незадовільний санітарний стан
- перетинання чистої та брудної зон
- недостатньо освітлення у приміщенні для миття посуду
- відсутність та пошкодження плитки на підлозі та стінах
- використання кухонного інвентарю з дерев’яними ручками (сприяє накопичуванню бруду та унеможливлює їхню якісну дезінфекцію). Наявність кухонного устаткування з іржею
- поверхня столів у вм’ятинах і з пошкодженнями
- відсутність окремого приміщення для чищення, миття, дезінфекції робочого інвентарю та обладнання
- на стінах грибок та пліснява над столами, що є небезпечним для здоров‘я та життя людини
- харчові продукти зберігаються в підсобному приміщенні на підлозі разом з інвентарем для прибирання та сміттям
- яйця, рибу та посуд – миють в одній місткості, що може стати джерелом інфікування дітей кишковою паличкою
- не розроблена система НАССР
Виходячи з усього вище наведеного, прийнято рішення припинити роботу даного харчоблока, що знаходиться в одній зі шкіл міста, повідомляє consumer-cv.gov.ua.