Найдешевшим м’ясомв Україні залишається курятина, найдорожчим – яловичина.
Про це йдеться у Сніданку 1+1.
У грудні, напередодні новорічних свят, один кілограм курячої тушки коштував на ринку в середньому 72 гривні, куряче філе – 117 гривень.
Водночас за кілограм свинини продавці просили 123 гривні. Однак найдорожчим, кажуть у Держстаті, є яловичина. За один кілограм українці віддають у середньому 182 гривні.
Ціни на свинину подорожчали через споживчий попит протягом новорічного тижня.
Прогноз щодо цін на продукти в Україні
Ціни на куряче філе, яловичину і свинину у вересні 2021 року у порівнянні з груднем попереднього року зросли на 25,5%, 18,8% і 7,4% відповідно.
На думку директора Асоціації м'ясної галузі Миколи Бабенка, очікуване зростання цін на м'ясо пов'язане зі зменшенням обсягів імпорту дешевої свинини з країн ЄС в Україну.
Імпорт свинини в Україну в сім разів перевищує експорт. Це пов'язано з тим, що за кордоном собівартість м'яса набагато менше, ніж в Україні. Причиною тому є велика кількість поголів'я свиней в країнах ЄС, на які припадає майже половина світового виробництва цього продукту.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Коронавірус стимулював попит на популярні ягоди: чим лікуються українці
- Хліб в Україні подорожчає, а його якість впаде - виробники
- Держрегулювання цін: в АТБ попередили, що з продажу можуть зникнути продукти