Багато хто з нас схильний мити абсолютно всі продукти перед тим, як почати приготування страв. Але насправді це корисно буває далеко не завжди. Про п’ять варіантів продуктів, які краще не обполіскувати, – у статті.
За словами автора, деякі продукти після миття можуть змінити смак або навіть поширити мікроби у всій кухні. Про них – нижче.
- Курка. Справді, на поверхні курки можна знайти велику кількість шкідливих бактерій. Проте при ополіскуванні ці бактерії насправді поширюються по всіх поверхнях, у тому числі раковини, ножів і т.п. Влучають вони і на руки, одяг. Знищити всі ці бактерії дозволить приготування курки за високих температур.
- М’ясо. Мається на увазі яловичина, телятина, баранина. Крім поширення бактерій, це призведе до втрати смаку продуктів. М’ясний сік перед приготуванням страв з м’яса можна прибрати паперовими серветками, але позбутися бактерій дозволить температура не менше 145 градусів.
- Гриби. Цей вид продуктів добре вбирає воду, тому мити їх чи замочувати у рідині не рекомендується. Найкращий метод очищення – швидке промивання, а потім обсушування паперовим рушником прямо перед приготуванням. Так гриби не зіпсуються.
- Макарони. Справа в тому, що в процесі миття з них видаляється крохмаль, який дозволяє соусу краще вбиратися. Після варіння обполіскувати макарони потрібно тільки тоді, коли ви хочете додати їх до салату або обсмажити на сковорідці.
- Яйця. Поверхня яєчної шкаралупи має пористу структуру. Через це саме під час миття небезпечні бактерії можуть легко потрапити всередину яєць.
Також є продукти, які мити необхідно завжди. Серед них – консервована їжа, фрукти, овочі, рис.
Матеріали характеру новин не можна прирівнювати до призначення лікаря. Перед ухваленням рішення порадьтеся з фахівцем.
Поделиться сюжетом
Источник материала