/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F26%2F3f6882e8344d40c884e5007babd79220.jpg)
Що приготувати з печінки: ідеї страв на швидку руку
Печінка - поживний і корисний продукт, багатий вітаміном B12, міддю, залізом і амінокислотами. Вона має специфічний смак, який приглушують спеціями і овочами. Печінку або люблять, або ненавидять - залишатися байдужим до неї неможливо. Пропонуємо кілька нескладних страв для шанувальників цього продукту.
- Печінка по-строгановськи
- Салат з печінкою і грушею
- Домашній паштет з курячої печінки
- Печінкові оладки
- Вас також можуть зацікавити новини:
Печінка по-строгановськи
- Печінка яловича - 700 г.
- Помідор - 2 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Борошно - 2 ст. л.
- Сметана - 2 ст. л.
- Пучок кропу.
- Олія - 2 ст. л.
- Сіль, перець за смаком.
Печінку вимити і очистити від плівки, нарізати кубиками. Помідор нарізати кубиком, цибулю - півкільцями. У сковороді на сильному вогні смажити печінку 5-7 хвилин на сильному вогні. Додати цибулю і помідори, обсмажувати на невеликому вогні під кришкою ще 5 хвилин. Потім посипати печінку борошном, посолити і поперчити, додати сметану. Тушкувати 3 хвилини. Влити трохи води і залишити страву тушкуватися 10 хвилин. Подавати з рубаним кропом.
Салат з печінкою і грушею
- Куряча печінка - 400 г.
- Груші - 2 шт.
- Вершкове масло - 30 г.
- Родзинки - 50 г.
- Салатний мікс - 200 г.
- Оливкова олія - 3 ст. л.
- Апельсиновий сік - 50 г.
- Цукор - 1 ч. л.
- Сіль, перець за смаком.
Печінку нарізати кубиком і обсмажити на сковороді 5 хвилин з усіх боків. Груші почистити і нарізати тонкими часточками. У сковороді розігріти вершкове масло і ложку цукру, викласти груші і смажити кілька хвилин. У салатник викласти салатний мікс, родзинки, грушу і печінку. У сковороду, де смажилася печінка, влити апельсиновий сік. Підігріти і посолити, додати оливкову олію і полити таким соусом салат.
Домашній паштет з курячої печінки
Ніжний паштет - ідеальна закуска до хліба. Рецепт паштету зовсім нехитрий: достатньо лише перебити блендером смажену печінку. Для кращого смаку в блюдо додають смажену цибулю, спеції, родзинки, журавлину. Як приготувати паштет з курячої печінки - читайте на УНІАН.
Печінкові оладки
- Свиняча печінка - 500 г.
- Яйця - 1 шт.
- Борошно - 3 ст. л.
- Олія - 2 ст. л.
Печінку подрібнити блендером разом з яйцем. Поперчити і посолити, просіяти борошно. У сковороді добре розігріти олію. Вилити тісто і обсмажувати оладки 2-3 хвилини з кожного боку.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Відбивні зі свинини на сковороді: страви з соковитого м'яса і 4 рецепта маринаду
- Заправка для борщу на зиму: помічник будь-якого кулінара
- Як приготувати плов зі свининою, куркою або яловичиною: 3 кращих рецепта