В умовах війни важко дістати свіже м'ясо. У таких випадках допомагає консервоване, тобто, тушонка. З неї можна швидко приготувати смачне і ситне блюдо, тим більше, коли немає часу довго стояти біля плити під час частих повітряних тривог.
Подробиці пише видання "Новий час".
Тушкована картопля в мультиварці
Цей рецепт потребує декількох великих картоплинах, 1 банку тушонки, 4 невеликих цибулин, декількох зубчиків часнику, зелені і спецій за смаком. Картоплю і цибулю начистіть і наріжте довільними шматочками за бажанням. З банки дістаньте м'ясо і розімніть виделкою.
В мультиварку покладіть картоплю, потім шар часнику і цибулі. Наступним шаром викладіть тушонку і спеції. Все добре перемішайте і встановіть режим тушкування приблизно на півтори години. Після приготування подайте їжу з дрібно нарізаною зеленню зверху.
Рецепт плову з тушонкою
Для цієї страви вам знадобиться півтори склянки рису, 500 г тушонки, 2 цибулини, 1 морква, кілька столових ложок рослинного масла і спеції за смаком. Лук почистіть і наріжте кубиками, а моркву соломкою, хоча це не принципово. Обсмажте обидва інгредієнти в каструлі або сковороді. Тушонку додавайте порціями і тушкуйте до тих пір, поки жир не випарується.
Через деякий час перемішайте зі спеціями. Залиште продукти потомитися кілька хвилин, потім додайте рис і залийте вміст водою. Вона повинна покрити рис на один палець. Накрийте сковорідку або каструлю кришкою, почекайте 40 хвилин, поки продукти будуть готуватися. Перед подачею все добре перемішайте і додайте порізану зелень за бажанням.
Раніше портал MY.UA повідомляв, як не захворіти, якщо сидите в бомбосховищі або холодному приміщенні.
Також ми писали, що платити чи ні? Що робити з комунальними платежами під час війни.
Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.