В Україні триває війна і жителі ряду населених пунктів мають напружену ситуацію з продуктами харчування, у зв'язку з чим на кухнях господинь випікаються домашні коржі і лаваші, як альтернатива хлібу.
Пропонуємо вам спробувати приготувати бездріжджовий хліб із зеленої гречки, рецепт якого опублікували у виданні theLime.
Список інгредієнтів
Для приготування такого хліба знадобиться тільки близько 400 г зеленої гречки і 200 мл розсолу.
Процес приготування
Зелену гречку потрібно промити кілька разів, потім залити водою, щоб дати їй трохи набрякнути. Залишити "відпочивати" на 2 або 3 години, після чого злити воду.
М'яку і розсипчасту гречку подрібнити блендером до отримання кашоподібної маси.
Далі потрібно взяти глибоку миску, з'єднати гречану масу з зазначеним об'ємом розсолу (капустяного, огіркового або помідорного), перемішати. Можна додати прянощі або ще трохи солі, якщо розсіл узятий не дуже солоний.
Після цього суміш потрібно накрити чистим рушником і залишити в теплому місці приблизно на 24 години для виникнення природного процесу бродіння. Прискоренню цього процесу сприяє сода.
У змащену маслом форму для випічки хліба перекладаємо тісто, яке зверху прикрашаємо насінням гарбуза, хоча можна обійтися і без них.
У розігріту до 190 градусів духовку поміщаємо нашу форму. Хліб повинен випікатися близько години, до рум'яності.
Читайте також: термін зберігання найпопулярніших припасів: макаронів, круп, консервів і овочів.
Ще на MY.UA ви знайдете швидкі, але ситні страви з тушонки: що готувати, якщо немає свіжого м'яса.
Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.