Любителі домашнього сиру є практично в кожній родині. На жаль, в умовах війни важко дістати продукти харчування, без яких раніше не уявляли свій день. Але їх можна приготувати власними силами.
Подробиці - на YouTube-каналі Appetissimo.
Важливі умови приготування
Багато хто вважає, що зробити домашній сир швидко і легко – це міф. Насправді, немає нічого простішого. Більш того, при наявності молока вдома є всі шанси зробити навіть моцарелу. Що стосується домашнього сиру, то його рецепт, описаний нижче, розрахований на 6 літрів молока. Якщо у вас немає такої кількості, потрібно пропорційно зменшити дозування інших компонентів.
Ще одне важливе уточнення - оцтову воду потрібно вливати в молоко дуже дбайливо і обережно, тонкою цівкою, інакше буде зіпсований весь процес. Також бажано уникнути обварювання скоринки: для цього накрийте сир плівкою після сформування форми.
Рецепт приготування
Приступимо безпосередньо до процедури. Для приготування знадобиться 6 столових ложок 9-процентного оцту, 6 літрів молока, 180 мл звичайної води і 1 ч.л. солі. Алгоритм наступний:
- доведіть молоко практично до кипіння (температура - 90-95 градусів);
- оцет розведіть у воді;
- помішайте молоко під час нагрівання, якщо в ньому почне утворюватися пінка;
- дуже повільно вливайте оцтову воду в молоко, постійно помішуючи суміш;
- зніміть ємність з вогню і викладіть сирну масу в форму для проціджування;
- не забудьте посолити, коли будете перекладати в форму;
- коли сир практично стече, накрийте його плівкою до повного охолодження.
Вуаля! Ніжний і соковитий домашній сир готовий до споживання.
Раніше портал MY.UA повідомляв, що корисне харчування під час війни від Євгена Клопотенка: готуємо з мінімуму продуктів.
Також ми писали, що Євген Клопотенко дав поради, які продукти і страви брати в довгу дорогу.
Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.