MY.UAНовини
"Театри зараз грають вистави у бомбосховищах" – Ірма Вітовська
"Театри зараз грають вистави у бомбосховищах" – Ірма Вітовська

"Театри зараз грають вистави у бомбосховищах" – Ірма Вітовська

Спецтема: Війна Росії проти УкраїниІз початком повномасштабного вторгнення Росії українські митці активно протистоять окупантам і всьому, що несуть путінські вбивці. З перших днів бойовий дух української армії і народу піднімає актриса театру і кіно, продюсерка й громадська діячка Ірма Вітовська. Артистка залишилась на батьківщині й як і всі ховається у бомбосховищі при сигналах повітряної тривоги. Записує мотивуючі відео, волонтерить, бере участь у міжнародних культурних проєктах, щоб розказати світові про страшну реальність війни в Україні.Gazeta.ua поговорила з артисткою про її бачення культурних процесів під час війни, настрої населення та майбутнє України після перемоги.
Сьогоднішнє протистояння українського народу – це подія XXI сторіччя. Той рівень нашого духу і супротиву ввійде в історію. Це дивує весь світ. І вражає нас самих, наскільки багато маємо сили. Якийсь Божий промисел відбувається з народом і його звільненням. І це справжня війна за Незалежність. За те, щоб Україна відбулася, як дуже сильний суб'єкт на мапі світу.
Світ має здати іспит з приводу цінностей, які декларував весь час. І Україна стає дзеркалом для світу – чи відповідають їхні декларування діям. Цей іспит зараз проходить кожна країна у її ставленні до ситуації в Україні.
Українці прозріли і зрозуміли, що марно плекати надію на якісь ілюзії. Бульбашка "братерських народів" розпалася вже остаточно. Ми народжуємося як політична нація.Переломний момент у свідомості українців уже відбувся. Це процес незворотній. А у війні все вирішуватиметься залежно від того, наскільки довго триматимемо удар. Ми його витримаємо. Назад дороги вже нема, дуже багато жертв, багато покладено. Тепер питання, як доміно спрацює на країну агресора і на Білорусь. Хотілось би, щоб процеси пошуку свободи людини, демократії, переформатування Росії й Білорусі в нормальні, алекватні цивілізовані держави - перейшли туди пошвидше. Вони реальні, просто треба їх дотиснути.Володимир Зеленський переміг себе. Він виграв війну з колишнім собоюЗеленський вже абсолютно сформований політик. Лідер, біля якого об'єдналися всі. Опозиція і влада зараз працюють разом. Сподіваюсь, після перемоги всі недоліки будуть враховані і вже не повторяться. Перемога дає йому дуже багато плюсів як політичному лідеру. Зараз ми усі підтримуємо президента. Хоча 2019 року я була до нього в опозиції.
Володимир Зеленський переміг себе. Він виграв війну з колишнім собою.
Можна сказати, що я готувалась до війни. Проходила різні тактичні тренінги. Але цивільному населенню, на відміну від військових, можна довго готуватись до таких подій, але ніколи не бути до них готовими.
Війну очікувала на свій день народження - 30 грудня. Це річниця створення радянського союзу. Потвора Путін любить символи. Потім була переконана, що 23 лютого. Але вони, видно, відсвяткували і полізли 24-го.Дозволила собі розревітися, коли впав театр у МаріуполіЗ початком війни стала як робот всередині, не відпускала емоцію. Все відбувалось так, як із початком війни на Донбасі. Перші жертви – це завжди страшно, емоційно. Згодом психіка починає захищатись - дані про смерті сприймає вже як цифри, статистику. Проте ця емоція періодично проривається. Дозволила собі розревітися, коли впав театр у Маріуполі. А далі знову зібралась, всередині є якась холодність і сталевість.
Свідомість, пам'ять актора - спрацьовують як кіноплівка. Ти сприймаєш страшну історію і просто її запам'ятовуєш. Кожні тексти, навіть ті смішні історії, які відбуваються на війні, – ти вже бачиш у вигляді сценаріїв. Знаєш, які фільми створять в майбутньому - драми, трагедії, комедії.Окупанти палять літературу, знищують історію. Сподіваюсь, що культура після перемоги буде в пріоритеті, як і відбудова країниЙде втручання ворога в наш культурний простір. На окупованих територіях знищені певні музеї, артефакти. Окупанти палять літературу, знищують історію. Сподіваюсь, що культура після перемоги буде в пріоритеті, як і відбудова країни. Ми отримаємо багато для цього інвестицій і нове дихання. Але перед цим ми маємо зрозуміти, на чому ми стоїмо.
Культура – невід'ємна стратегічна галузь у часи війни. Надихає і створює сенси, змісти. Насичує людей зброєю, спротивом. Це те, що нас ідентифікує. Наш маркер.
Ми з колегами вводимо в ізоляцію галузь кіно країни-окупанта. Боремося, щоби позбавити їх будь-яких можливостей узяти участь у міжнародних фестивалях. В Управлінні кіноакадемії дуже просунулися у цьому. Держкіно цьогоріч презентуватиме у Європі багато українських фільмів. І ці кошти від благодійних внесків передадуть нашим військовим. Весь мистецький світ Європи так само об'єднався навколо України.Багато чоловіків і жінок зі сфери культури взяли в руки зброю, волонтерятьТеатри зараз грають вистави у бомбосховищах. Цим підтримують людей, надихають. Це треба робити на тих територіях, де можливо. Нещодавно з німцями поставили онлайн "Лісову пісню" Лесі Українки. Така робота все більше і більше привертає увагу до нашої країни.
Митці долучаються до боротьби чим можуть. Багато чоловіків і жінок зі сфери культури взяли в руки зброю, волонтерять. Знайомі митці, що виїхали в Європу з маленькими дітьми, об'єднуються там у культурні або волонтерські спільноти. Працюють далі на Україну. Ніхто з них статус біженця не взяв, всі хочуть повернутися додому.Ті, хто були більш-менш лояльні до якогось спільного з РФ виробництва зараз монолітно єдині в протистоянні окупантамВдячна Заходу за ту допомогу, яку надають. 100 років тому ми взагалі залишились самі. Нині в нашої держави є нова можливість відбутися, а в нас – захистити її. Україна відстоює зараз європейські цінності. Від нашої перемоги залежить – чи буде світ далі таким. Чи буде світлим. Чи стане темрявою. Вдячна простим громадянам, які дають нашим дітям прихисток, фінансово допомагають військовим. Єдине, нам зараз надалі треба буде все більше і більше.
Втішилась, що навіть ті, хто були більш-менш лояльні до якогось спільного з РФ виробництва, гастролей, ринків - зараз монолітно єдині в протистоянні окупантам. У тих, в кого була розчарована, то ще раз пересвідчилась у цьому. Здивували кілька російських колег, в яких ще рік тому були в друзях і нібито підтримували Україну. Зараз стали недругами. Мабуть, в цілях безпеки.Якщо росіяни не перечать діям чинної влади - розділяють вину"Хороших русских" хочуть відділити від режиму. Тому з'являються у пресі відповідні матеріали. Можливо, несуть меседж, щоби таких громадян ставало більше. Щоби брали сміливість і відповідальність протистояти своєму режиму, війні.
РФ має нести політичну відповідальність. Вона незворотна. Згідно з російською конституцією, народ є джерелом влади. Якщо росіяни не перечать діям чинної влади - розділяють вину.
Російський інформаційний простір – це криве дзеркало. Воно все перевернуло з ніг на голову. Поки там пропаганда травить і вбиває мізки росіянам - досі є можливим те, що більшість підтримують цю "спецоперацію". Росіяни несуть політичну відповідальність, зокрема, і за це. Багато років вони дозволяли вбивати свій мозок. Мали альтернативні джерела інформації, але ніхто пропаганді не протистояв. Це якийсь певний інфантилізм або незрілість країни.
Не вірю у примирення поколінь з Росією на десятиліття. Мене мало обходить, у яких формах сусід залишиться існувати. Цікавить, як з ним комунікувати в майбутньому. Мабуть, доведеться вести діалог з тими людьми, що підтримували нас починаючи з 2014 року. Зараз їх прибуло, вони протистоять своєму режимові. Це стосується і білорусів.Хотіла б, щоби військові злочинці, їх недофюрер і вся кагорта сиділа в ГаазіДуже мало голосів з Росії на боці України в кількісному плані. Але вони дуже цінні в якісному сенсі. Ті голоси, що ми чули вже давно, ми їх запам'ятали. Ті, хто мовчать - ми їх не пробачимо. Ті, хто коїть злочини - повинні нести відповідальність.
Пропагандони, можливо, більші злочинці, ніж сам режим. Хотіла б, щоби військові злочинці і їх недофюрер і вся кагорта сиділа в Гаазі. А з цими шавками і чорноротими людьми - хай росіяни сотворять все, що захочуть.Росіяни, які хочуть отримати наше громадянство, мають пройти сильну перевірку, щоби до нас не зайшли вовки в овечих шкурах. Бо у військовий час можна отримати в середині країни людей, які згодом почнуть діяти проти нас. Ті, хто тут хочуть будувати світоглядну державу, повинні впроваджуватись в українську культуру. Це знання мови, історії. Мають стати нашими громадянами, а не будувати тут Росію. Можна приймати також тих росіян, які потребують політичного прихистку, поки в Росії не зміниться режим. Тоді вони повернуться і будуватимуть нову Росію без імперства.Є три варіанти падіння режиму ПутінаПерелам в Росії станеться, коли буде усунена верхівка. Тоді все буде швидко. Є три варіанти падіння режиму. Або це зроблять вузькі політичні еліти, як це завжди відбувається в історії російської імперії. Або це зробить холодильник - доведена до зубожіння країна. Тоді там буде хаос. Або ж помалу почнуться процеси всередині військ. Бо багато там використаних призовників. Закинули пацанів, які тільки школу закінчили. Дивує, чому їхні батьки не реагують так довго. Це питання, певно, довшого кріпацтва і рабської ментальності. Але колись їх це захлисне.
У 2013 році мала більше погроз, ніж тепер. Зараз погрожують нам всім – цілій країні. Я розумію, що за мою публічну діяльність буду одразу знищена. Ще в 2014 році я була внесена в якісь російські сайти-трибунали.Ще відкриємо дуже багато трагічних сторінок. Треба розуміти, що жертва більша, ніж ми думаємоПісля перемоги зіграю Аллу Горську (Алла Горська - українська художниця, громадська діячка, одна із засновниць руху шістдесятництва, одна з перших представниць андерграунду, відома діячка правозахисного руху 1960-х років в Україні. Аллу Горську вбили 1970 року. За деякими версіями, КДБ так помстились мисткині за оприлюднення разом з Лесем Танюком та Василем Симоненком фактів масових розстрілів киян у Биківнянському лісі – Gazeta.ua). Мала втілити її навесні цього року. Після перемоги вона звучатиме ще сильніше. Якщо знайду більше глибини для втілення. Бо ми приєднались до минулих жертв, втрат, а сьогоднішні герої народжуються на очах, як епічні твори.
Ми звільнимо всі наші землі. Але ще відкриємо дуже багато трагічних сторінок. Треба розуміти, що жертва більша, ніж ми думаємо. В нас точно нема дороги назад. Переступивши через кров родинну, будемо кровити далі.Україна після перемоги буде дуже сильним суб'єктом у Східній Європі. Ми можемо дати Європі другу легенюПісля перемоги дозволю собі довгий і безперервний сон. Будемо жити без схованок, без стресів. І подивлюсь якийсь хороший фільм. Бо зараз ми всі дивимось тільки новини.
Україна після перемоги буде дуже сильним суб'єктом у Східній Європі. Ми можемо дати Європі другу легеню. Одна у неї є сильна, але потрібна нова молода. А це і капітал, і амбіції, ріст економіки, яка допомагатиме старій Європі трошки передихнути. Київ буде одним із потужних центрів цього процесу. Для нас це великі перспективи, які ми заслужили.

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Згадувані персони
Які трендові кольори волосся для жінок за 40: омолоджують і роблять образ бездоганним
TSN
2024-09-13T17:42:40Z
Тіна Кароль обрана музичною продюсеркою Нацвідбору на "Євробачення-2025"
TSN
2024-09-13T13:15:00Z
Відома акторка заговорила про стосунки з коханим на відстані і розсекретила дату майбутнього весілля
TSN
2024-09-22T09:21:49Z
Актор і воїн Яків Ткаченко: «Я точно знав, що обов’язково буду у війську, поки йтиме ця війна»
Детектор М
2024-09-22T09:01:01Z
Сеітаблаєв: Присутність Росії на будь-якому кінофестивалі - це слабкість наших міжнародних партнерів
УкраинФорм
2024-09-22T08:57:29Z
Міла Сивацька показала рідкісні романтичні фото з нареченим і привітала його з важливим святом
TSN
2024-09-22T08:45:39Z
Син Майкла Дугласа поділився своїми враженнями від поїздки до Києва і показав особливе відео
TSN
2024-09-22T08:45:07Z
Анджеліна Джолі набила з 16-річною донькою від Пітта спільне тату і пояснила його значення
TSN
2024-09-22T08:36:18Z
Як стильно одягнутися в офіс: 5 найкращих варіантів
24tv
2024-09-22T08:36:18Z
Росія вдарила авіабомбами по Харкову: Зеленський відреагував
ГЛАВКОМ NET
2024-09-22T09:21:25Z
Зінченко був на місці злочину з ймовірністю 99,99%, – адвокатка доньки Ірини Фаріон
24tv
2024-09-22T09:21:23Z
Посольство США закликає своїх громадян негайно залишити Ліван
360ua.news
2024-09-22T09:18:32Z
Удар по арсеналу у Торопці: скільки боєприпасів втратила Росія
ГЛАВКОМ NET
2024-09-22T09:16:00Z
Знищення російських арсеналів: генерал армії пояснив, як це вплине на поле бою
24tv
2024-09-22T09:12:50Z
Трамп відмовився від нових дебатів з Гарріс, попри її згоду на участь
Детектор М
2024-09-22T09:12:04Z
Умєров: Робимо все, щоб наша ракетна програма була наближена до дронової
УкраинФорм
2024-09-22T09:09:42Z
Ізраїль закрив офіс Al Jazeera в Рамаллі на 45 днів
Детектор М
2024-09-22T09:09:40Z
США і ще три держави застерегли РФ від лякалок ядерною зброєю
Европейская правда
2024-09-22T09:06:27Z
Лупашко: Ми всі кажемо про расизм, але те, що кричали одеські вболівальники, не краще за расизм
Football.ua
2024-09-22T09:16:31Z
"Я гладіатор, і я не зупинюся": Дюбуа прокоментував видовищну перемогу над Джошуа
TSN
2024-09-22T08:45:36Z
Назвав причину фіаско: Джошуа висловився про свою поразку нокаутом від Дюбуа
TSN
2024-09-22T08:45:24Z
"Заберу пояси в Усика і битимуся з ним": Ф'юрі оцінив сенсаційну перемогу Дюбуа над Джошуа
TSN
2024-09-22T08:45:04Z
Климчук: Шість місяців я готувався, щоб повернутись на поле
Football.ua
2024-09-22T08:34:45Z
Сміливий крок: Ракіцький хоче придбати український футбольний клуб
24tv
2024-09-22T08:21:20Z
Дідик: Рух здобув одне очко проти Динамо Київ, а не втратив два
Football.ua
2024-09-22T08:06:34Z
Владислав Орлов - призер парного турніру ITF у Сату-Маре
УкраинФорм
2024-09-22T07:48:27Z
Український тенісист здобув бронзову медаль першості Європи U18
УкраинФорм
2024-09-22T07:36:46Z
Дивовижно солодкий смак: "Мастер Шеф" Литвинова дала спрощений рецепт Медовика з кремом
Политека
2024-09-22T09:01:49Z
Експерти закликали припинити косити траву після певного періоду: що відомо
GlavRed
2024-09-22T08:27:47Z
Гороскоп на тиждень з 23 по 29 вересня: Левам - розбіжності, Риб підведе здоров'я
GlavRed
2024-09-22T08:27:46Z
Солодке залиште дітям: рецепт солоних сирників із зеленою цибулею, після якого ви не зможете готувати інакше
Знай
2024-09-22T07:51:27Z
Любовний гороскоп на тиждень з 23 по 29 вересня: Овну - занепокоєння, Леву - сильне почуття
GlavRed
2024-09-22T07:48:16Z
Як почистити скляну вазу зсередини: зелений наліт зникне назавжди
24tv
2024-09-22T07:45:10Z
Від цього залежатиме ваш врожай наступного року: що потрібно зробити зі смородиною восени
Знай
2024-09-22T06:51:53Z
3 знаки зодіаку, які бояться зустрічі з колишніми, адже ті зламали їм життя
24tv
2024-09-22T06:09:37Z
Важливі заборони й народні повір'я Дня осіннього рівнодення: запам'ятайте це
24tv
2024-09-22T06:03:34Z
Не до їжі і не після: як пити чай та каву, щоб уникнути проблем зі здоров'ям
24tv
2024-09-22T09:21:56Z
Ви навіть не здогадувались: як ягоди, шоколад та червоне вино впливають на ваш організм
24tv
2024-09-22T09:21:37Z
Дієта MIND може захистити когнітивне здоров’я
Portaltele
2024-09-22T06:07:52Z
Як зрозуміти, що у вас дефіцит білка у раціоні
24tv
2024-09-22T06:00:57Z
Календар магнітних бур на кінець вересня: названі небезпечні дати
Политека
2024-09-22T03:22:52Z
У США схвалили першу назальну вакцину проти грипу, яку можна використовувати самостійно
УкраинФорм
2024-09-22T00:24:02Z
Медики з'ясували, що мастурбація покращує якість сну
Знай
2024-09-21T20:30:02Z
Вчені виявили нові переваги білків молока та м’яса щодо блокування раку
Portaltele
2024-09-21T19:04:59Z
Ця проста техніка миттєво зменшує тепловий стрес у собак
Portaltele
2024-09-21T19:04:17Z
В Ірані через вибух метану в шахті загинули 30 людей
УкраинФорм
2024-09-22T09:01:30Z
Вибухи на Хмельниччині: влада повідомила про масову атаку "Шахедів"
TSN
2024-09-22T08:45:27Z
Потужний снігопад накрив Південну Африку: дороги заблоковані, люди застрягли в автомобілях
24tv
2024-09-22T08:27:05Z
РФ уночі скинула ФАБ-500 на Харків: є влучання біля багатоповерхівки
TSN
2024-09-22T07:39:36Z
Південну Африку накрили сильні снігопади
Комсомольская правда
2024-09-22T07:34:15Z
На Херсонщині ліквідували чотири пожежі в екосистемах, які виникли внаслідок обстрілів РФ
УкраинФорм
2024-09-22T07:30:47Z
Викликало землетруси до 3,5 бала: що зберігалось на підірваному складі у Торопці
GlavRed
2024-09-22T07:27:40Z
Суд покарав чоловіка за здачу в оренду неіснуючої квартири
InternetUA
2024-09-22T07:24:47Z
У Туреччині повітряна куля врізалася в автомобіль
УкраинФорм
2024-09-22T07:24:19Z
Прикордонники попередили українців про можливі труднощі з перетином польського кордону
ГЛАВКОМ NET
2024-09-13T15:49:31Z
Ціна Курської операції: українські військові розповіли, чи вартий наступ важких зусиль
TSN
2024-09-13T17:42:32Z
Супровід осіб з інвалідністю за кордон: хто має право та які документи потрібні у 2024 році
24tv
2024-09-22T09:21:42Z
Чоловік оплачував чужу комуналку 18 років: як він про це дізнався
24tv
2024-09-22T09:21:35Z
Влад Яма, який втік за кордон, публічно привітав дружину зі святом: рідкісні кадри пари
24tv
2024-09-22T09:12:52Z
На Херсонщині колаборантка організовувала навчальний процес за стандартами країни-агресора
Украина Криминальная
2024-09-22T09:12:31Z
Армія РФ за тиждень втратила в Україні 8620 військових та понад 1200 одиниць техніки
УкраинФорм
2024-09-22T09:12:30Z
Жінка показала презентацію на 58 сторінок про зради свого хлопця й зруйнувала все його життя
Фокус
2024-09-22T09:06:44Z
В Україні зросте військовий збір: хто може його не сплачувати
24tv
2024-09-22T09:06:41Z
150 гуманітарних місій: в благодійному фонді "Надія" розповіли про допомогу військовим і медикам
Фокус
2024-09-22T09:18:23Z
В Україну повертається спека, у Києві очікується черговий температурний рекорд
Комсомольская правда
2024-09-22T09:17:46Z
На Дніпропетровщині пройшла Відкрита всеукраїнська спартакіада #ТитаниUA
УкраинФорм
2024-09-22T09:09:22Z
Самовільне залишення частини. Зрада чи відчай військового?
ГЛАВКОМ NET
2024-09-22T08:54:33Z
Понад 3000 ворожих обстрілів за добу: на Донеччині пошкоджені пів сотні цивільних об’єктів
УкраинФорм
2024-09-22T08:49:50Z
Масована атака безпілотників на Україну: скільки ворожих "шахедів" збили
TSN
2024-09-22T08:45:54Z
"Новатор", якому помстились чеченці: в Росії арештували популярного командира штурмового загону
24tv
2024-09-22T08:45:11Z
Росіяни почали запускати по Україні "отруйні безпілотники": чи правда це і чим вони небезпечні
TSN
2024-09-22T08:45:09Z
У трьох областях через російські атаки пошкоджені енергооб'єкти
УкраинФорм
2024-09-22T08:39:49Z
У Києві помітили новітній електрокар від Huawei із запасом ходу до 700 км
Фокус
2024-09-22T07:57:04Z
На аукціон виставили Lamborghini Huracan із мінімальним пробігом, але є нюанс
AutoCentre
2024-09-22T07:16:44Z
Під час гонки Формули-1 в Сингапурі на трасу вибігла величезна ящірка: кумедне відео епізоду
24tv
2024-09-21T19:51:27Z
На дорогах Києва помічена іменита «літаюча» Toyota
AutoCentre
2024-09-21T15:36:58Z
Гігантська ящірка зупинила практику Формули-1 у Сінгапурі
TSN
2024-09-21T14:15:29Z
Судячи з усього, сучасні безпілотні автомобілі – це один гігантський обман
24tv
2024-09-21T14:03:36Z
Водіям розкрили секрет, як всього лише одна монета може врятувати від штрафу і вберегти життя
TSN
2024-09-21T12:03:25Z
За вісім місяців в Україну ввезли понад 273 тисячі авто - Опендатабот
УкраинФорм
2024-09-21T11:58:40Z
Водіїв попередили: вікові обмеження можуть залишити вас без авто
Хвиля
2024-09-21T10:00:33Z
Ціни найвищі в історії: в Україні земля здорожчала найбільше за час існування ринку
24tv
2024-09-22T08:12:48Z
Які документи потрібні для оформлення пенсії у 2024 році
24tv
2024-09-22T08:06:32Z
Визначено напрями аграрного сектору, які зазнають найбільше змін у процесі євроінтеграції
AgroPortal
2024-09-22T07:30:12Z
Пенсіонер може збільшити розмір своєї пенсії: існує декілька можливостей
Политека
2024-09-22T07:21:55Z
Фонд гарантування виставив на повторний продаж лот активів Укрбудінвестбанку
УкраинФорм
2024-09-22T06:39:59Z
Валюта на підйомі: чи варто очікувати зростання долара до 42 гривень
24tv
2024-09-22T06:39:47Z
Сезон розпочнеться з дешевої, але дрібної цибулі
AgroPortal
2024-09-22T06:30:03Z
Мінекономіки запускає серію тренінгів за програмою грантового навчання
УкраинФорм
2024-09-22T06:18:27Z
Субсидії на ЖКП: хто може розраховувати на допомогу
Знай
2024-09-22T06:06:48Z
Вчені дослідили, що могло занести життя на Землю
24tv
2024-09-22T08:06:48Z
Розробники Dragon Age: The Veilguard розповіли скільки часу знадобиться аби пройти гру
24tv
2024-09-22T07:45:49Z
Не робіть так більше ніколи: у яких випадках не можна заряджати телефон
InternetUA
2024-09-22T07:24:25Z
Розкрито новаторські карти магнітного поля в атмосфері Сонця
Portaltele
2024-09-22T07:06:29Z
"Поділіться адресою": соцмережі приголомшені тим, що хлопець побудував у себе вдома
24tv
2024-09-22T06:30:50Z
Microsoft запускає Windows для пристроїв iPhone, Mac і Android
InternetUA
2024-09-22T06:15:53Z
Garmin представила супутниковий модуль InReach Messenger Plus для будь-якого смартфона
Portaltele
2024-09-22T06:07:06Z
Що робити, якщо батарея телефону здулася: покрокова інструкція
InternetUA
2024-09-22T05:31:48Z
Нігерійські шахраї відкривають hustle academies, де навчають цифрових афер
Украина Криминальная
2024-09-22T05:30:54Z