Володимир Ярославський, зірка популярного кулінарного шоу "МайстерШеф", поділився чудовим рецептом паски на Великдень.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися"Паска. Дуже смачний рецепт! На 8 штук 130 мм форм, майже 500 г кожна. Шукав швидкий рецепт, але все одно виходить 8 годин на все з перервами.", - написав він на своїй сторінці в Інстаграмі. Володимир Ярославський
Інгредієнти:
- 450 мл молока;
- 525 г яйця (майже 10 шт. плюс 3-4 на глазур);
- 550 г цукру (плюс 260 на глазур);
- 4 г солі;
- 400 г вершкового масла;
- 1530 г борошна;
- 27 г сухих дріжджів;
- 400-500 г родзинок та сушеної журавлини;
- 2 г ваніліну.
Спосіб приготування:
Спершу у великому сотейнику розігріваємо молоко, щоб воно було теплим. Далі додаємо 50 г цукру і 200 г борошна і вимішуємо все до однорідної маси. Висипаємо в ледь теплу суміш сухі дріжджі, перемішуємо і даємо їм постояти в теплому місці 15-20 хв.
Маса має суттєво піднятися. Так ви перевіряєте активність дріжджів. При необхідності можна додати ще 30%.
"В’ялену журавлину з родзинками я залив окропом і дав постояти 10-15 хв, потім злив воду. Яйця 525 г (10 середніх) вбити у миску, додати цукор, розмішати, додати "опару", перемішати і додати ще 1330 г борошна. Не лякайтесь - тісто буде трохи рідкуватим. Борошно шукайте високобілкове (12-13 г білку на 100 г) - саме для хліба", - радить він. Володимир Ярославський
Далі тісто необхідно досить добре вимішати. Відставити його на 40 хв в тепле місце, щоб воно піднялося. Потім дістати і додати нарізане кубиками вершкове масло кімнатної температури й вимішати тісто поки масло не розійдеться.
Тепер потрібно додати родзинки та журавлину і перемішати. Для зручної роботи змастити олією стіл і форми для пасок. Розподілити тісто на 8 частин і розкласти його по формах.
"Ставлю в ледь теплу духовку підійматися (температура має бути не більше 37 градусів, щоб не вбити дріжджі). Потрібно близько 3 годин. Десь посередині я кісточкою змочив поверхню пасок водою, щоб вони не сохли. Паски підійшли у 3.5 рази. Випікав їх я при 165 градусах з конвекцією 40 хвилин (температура в середині паски була 99.9 цельсію)", - пише він. Володимир Ярославський
Тепер треба дати паскам охолонути. А поки паски холонули потрібно приготувати глазур.
Для цього збийте 130 г білку, додайте потроху 260 г цукру (краще використовувати цукрову пудру) і декілька крапель лимону, можна використати оцет.
"Потім прикрашаю паски занурюючи їх верхівкою в глазур, вирівнюю її ложкою та декорую їх цукровими кульками та сушеними ягодами. 💙💛", - пояснює кулінар. Володимир Ярославський
Раніше Знай писав, рецепт швидкої святкової паски від кулінара "МастерШеф" Михайла Грушецького: дріжджі не знадобляться
Також ми писали, католицький Великдень: привітання у листівках, прозі та красиві тости
Нагадаємо, командир морської піхоти Сергій Волина звернувся до Папи Римського за допомогою для Маріуполя: "Не молитвами єдиними"