Вже незабаром світле свято Великдень, і його неодмінним атрибутом є паска. Однак її приготування доволі часозатратний процес, однак є рецепти, які допоможуть приготувати паску швидко, альтернативою стане – паска без замісу тіста.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСмак та текстура такої паски майже нічим не відрізняється від класичного рецепта, втім готується в рази швидше. Рецептом такої паски поділилася Ольга Павленко (opium_foodie) на своїй сторінці в Instagram.
Інгредієнти на 2 невеличкі паски:
тепле молоко – 100 мл
сухі дріжджі – 5-6 г
цукор – 100 г
яйця – 2 шт
розтоплене вершкове масло – 50 г
цедра 1\2 апельсина
борошно – 250 г
родзинки – 60 г
крохмаль – 1 ч. л.
сіль – дрібка
ванільний цукор
Глазур:
желатин – 1 ч. л.
вода – 6 ст. л.
цукор – 100 г
лимонний сік – 0,5 ч. л.
Спосіб приготування:
Спочатку приготуємо опару. В тепле молоко додати дріжджі, 1 ст. л. борошна від загальної кількості і 1 ст. л. цукру. Перемішати, накрити плівкою чи рушником та залишити на 15 хвилин.
Згодом до готової опари додати яйця, масло, цукор, ванільний цукор, цедру та сіль. Добре перемішати вінчиком. У масу просіяти борошно. Вимішати тісто ложкою чи лопаткою упродовж та накрити плівкою чи рушником та залишити на 1 годину.
Поки тісто підходить потрібно залити родзинки окропом та залишити на 15 хвилин. Просушити рушником. Змішати з крохмалем. Після цього додайте родзинки до тіста.
Викладаємо тісто у форми. Мокрою рукою розгладьте верхівку пасок. Залишити на 30 хвилин. Випікати при температурі 170 градусів 25-35 хвилин.
Для приготування глазурі потрібно залити желатин 2 ст. л. води. Окремо змішати цукор та решту води. Варити до закипання. Зняти з вогню й додати желатин. Взбити до щільної маси та додати лимонний сік. Тепер можна прикрасити паски глазур'ю. Смачного!
Нагадаємо, домашня ковбаса в духовці до святкового столу на Великдень змусить гостей стікати слиною: рецепт для справжніх господинь
Також Знай писав, ніжний і повітряний великодній краффін: рецепт, з яким впорається кожна господиня
Раніше Знай повідомляв, рецепт святкового печива на Великдень від королівських кондитерів: Єлизавета II розуміється на солодощах