Ілюстративне фото з відкритих джерел
Лікарі-гастроентерологи попереджають, що найчастішими захворюваннями людей, які часто вживають майонез, є зайва вага, панкреатит (запалення підшлункової залози) і холецистит (запалення жовчного міхура), повідомляє. Medic.ua.
Зайва вага, панкреатит, холецистит - це основна трійка, які негативно реагують на майонез.
На тлі будь-яких страв, присмачених майонезом, за рахунок великої кількості жирів відбувається розслаблення харчового каналу та прискорення нападів печії. Це основна група захворювань, яка на все це реагує.
Майонез є жирним продуктом, який є явною провокацією для підшлункової залози та жовчного міхура. Дієтологи розповіли, що найшкідливішими серед популярних салатів у українців є олів'є, оселедці під шубою та "мімоза".
Щоб салати стали менш шкідливими, дієтологи радять не додавати сіль, використовувати йогуртовий соус, а яйця замінити на авокадо.
Підготував: Сергій Дага