Літо закінчується, але фрукти продовжуються.
Дієтолог Світлана Фус розказала, які з них найкорисніші.
В цій ягоді багато води і мало калорій.
Сік кавуна промиває нирки і позитивно на них впливає.
Іще кавуни мають жовчогінну дію та корисні для печінки.
Лікопін, що міститься в м’якоті є потужним антиоксидантом.
І хоч кавун малокалорійний продукт, та він містить до 6 г простих вуглеводів, з яких 4г – фруктоза.
А багато фруктози не є корисною.
Оскільки добова норма фруктози складає 40 г (а краще було б 20 г), тому потрібно вирахувати самостійно, скільки кавуна можна з’їсти за день.
Зловживати кавуном не потрібно, бо через велику кількість фруктози буде вироблятися багато тригліцеридів та сечової кислоти.
А це загрожує атеросклерозом та подагрою.
Диня добре впливає на стан шкіри та нігтів завдяки молібдену, ванадію та бору, що у великій кількості містяться в фрукті.
Є в дині небагато клітковини, вітаміни та середня кількість глюкози, фруктози і сахарози.
Загалом диня схожа за нутрієнтами на багато фруктів, тому і вживати її потрібно у тій же кількості, що і інші фрукти.
Це найпопулярніший і найпоширеніший фрукт.
В ньому є багато вітамінів та мінералів.
Але популярність яблука дістали за вміст заліза.
Дані про те, що ними можна лікувати анемію, дещо завищені, але заліза в них дійсно багато.
Запобігає хворобам серця, інсульту і раку: вчені назвали фрукт довголіття і здоров'я.
А ще в яблуках багато пектину – клітковина, що виступає ще й ентеросорбентом.