MY.UAНовини
На «России» вже говорять про «пособників путінського режиму»: дайджест пропаганди за 1 грудня
На «России» вже говорять про «пособників путінського режиму»: дайджест пропаганди за 1 грудня

На «России» вже говорять про «пособників путінського режиму»: дайджест пропаганди за 1 грудня

Федеральні канали потроху готують росіян до Міжнародного трибуналу, а три кремлівських старці наочно довели, що таке розруха в голові «русского мира».

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки зібрав головні фейки та наративи пропаганди РФ за 1 грудня.

  1. Страх перед Гаагою у прямому ефірі
  2. Зашморг Міжнародного трибуналу на шиї Кремля
  3. Волгоград як «перевага входження до РФ»
  4. Росіяни програють на катарському фейкодромі

Страх перед Гаагою у прямому ефірі

Коли головна редакторка RT Симоньян пару днів тому висловилася в тому дусі, що «якщо ми примудримося програти в Україні, на нас чекатиме Гаага», це ще могло здатися випадковим.

Після того, як 1 грудня вже інша топ-пропагандистка, Скабєєва також озвучила тезу про Міжнародний  трибунал,  – це вже стало очевидним симптомом.

НАСПРАВДІ, той факт, що на федеральному каналі вперше прозвучав термін «пособник путінського режиму», говорить насамперед про те, що пропагандисти потроху починають називати речі своїми іменами.

По-друге, це означає, що Скабєєва і Симоньян притомні (а значить осудні), адже розуміють хто вони і за що нестимуть відповідальність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Геббельс радить Симоньян «мати мужність жити в небезпеці»

По-третє, при всій повазі до «кремлівського двірника» (який також буде у Гаазі, на думку Симоньян, адже вона знає, що це ФСБшник), Скабєєва менш категорична: з її промови випливає, що переслідуватимуть лише керівників «путінського рейху» та ключових пропагандистів.

По-четверте, вони вже готують решту росіян, що доведеться все ж змиритися: їх гроші підуть на репарації.

По-п’яте, на тлі все більш відчутної і неминучої поразки, завдання пропаганди – посіяти в усіх росіян відчуття колективної провини, а значить –  «згуртувати» їх у дусі «позаду Москва, попереду Гаага, відступати нема куди».

По-шосте, саме звідси і пояснення Скабєєвої, чому треба бомбити Україну: «щоб без Гаазьких трибуналів, порушень кримінальних справ, компенсацій, репарацій, щоб нічого цього не було, потрібна активізація бойових дій, треба тиснути і тиснути, щоб вони зверталися до нас для перемир’я чи встановлення миру».

Зашморг Міжнародного трибуналу на шиї Кремля

«Страх перед Гаагою» вже настільки сильний, що в обговорення цієї теми включився і російський путінський «бойовий комар» Небензя.

Він заявив, що «ініціатива Єврокомісії щодо створення якогось трибуналу по Україні під егідою ООН є спробою надати беззаконню щодо РФ форму легітимності…».

НАСПРАВДІ, те, що Небензя досить чітко описав правовий механізм, який зараз намагається впровадити Захід, також говорить про те, що «комар» притомний. А значить осудний.

Отже, нагадаємо, йдеться про пропозицію ЄС створити Міжнародний трибунал щодо Путіна та осіб, причетних до подій 24 лютого і тих, що йому передували.

Експерти пояснюють, що за аналогією з Нюрнберзьким трибуналом (а прецедент існує, тому логічно, що до нього звертаються) принципове рішення про створення такого спеціального органу висувається саме зараз, до закінчення бойових дій.

Вперше питання про трибунал над гітлерівською верхівкою було предметно порушено на Ялтинській конференції 1945 року. Реальні рішення ухвалювалися пізніше – Статут Трибуналу прийнято у серпні 1945-го, а сам процес розпочався наприкінці осені цього ж року. Проте погоджувальні рішення було ухвалено заздалегідь.

Так само й зараз. Бойові дії в Україні тривають, але їх результат не викликає сумнівів. Тому логічно, що вже порушується питання «що після».

Чому порушується питання саме про новий трибунал? Тому що ситуація нестандартна. Йдеться про країну, яка має ядерну зброю і входить до кола країн – постійних членів Радбезу ООН. Потрібно не просто нав’язане капітуляцією рішення, а таке, що має юридичну базу. Її може дати лише вирок. Проте жоден із наявних міжнародних судових органів не має повноважень у вирішенні таких питань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резолюція ООН щодо репарацій РФ: чому нервує Москва

Тому їх створюватимуть, причому так само, як і для Нюрнберзького трибуналу – на безпрецедентній основі. Тобто цей трибунал також має стати єдиним у своєму роді, а після завершення роботи його буде розпущено.

Безумовно, Кремль не визнає такого рішення (поки). Тому Москва й апелює до нібито його нелегітимності, наполягаючи, що воно має ухвалюватися виключно Радбезом ООН, де РФ, звісно, накладе вето, а КНР, у кращому випадку, утримається.

Тому послідовність дій ЄС теж не викликає сумнівів: спочатку капітуляція, потім суд. Причому, на відміну від Німеччини-1945, ніхто Росію-2022 не буде окуповувати. Але буде знайдено такі форми переконування, за яких усі обвинувачені будуть видані трибуналу без жодних умов. Навіть якщо не буде капітуляції Росії, її нова влада точно видасть найодіозніших військових злочинців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд у Гаазі чи новий Нюрнберзький трибунал: де судитимуть Путіна за його злочини?

Знову ж таки, прецедент є. 1 квітня 2001 року екс-президента Югославії Мілошевича було заарештовано відповідно саме до югославського законодавства за звинуваченням у скоєнні кримінальних злочинів. 28 червня його було передано Гаазькому Міжнародному трибуналу з колишньої Югославії та переведено у в’язницю ООН у Гаазі.

Саме тому всіх російських пропагандистів і стурбувала тема Гааги. Вони (принаймні провідний їх пул, до якого входить і Небензя) обов’язково потраплять на лаву підсудних.

Нагадаємо, у самому Нюрнберзі на головному трибуналі судили лише 21 нациста. На подальших процесах перед судом постали 177 осіб. Згодом знайшли та покарали ще тисячі тих, хто вбивав або допомагав вбивати.

А про те, що це вже працює, говорить доведений у Гаазі 17 листопада юридичний факт – російська черга на довічне ув’язнення вже просувається.  До того ж, нагадаємо, на ньому було прийнято рішення і про виплату матеріальної компенсації родинам жертв загиблих рейсу МН17. Отже, зашморг Міжнародного трибуналу вже на шиї Кремля.

Волгоград як «перевага входження до РФ»

1 грудня керівник фракції «Справедлива Росія» у Держдумі Міронов запропонував перейменувати Волгоград на Сталінград. На його думку, на тлі війни в Україні це дуже необхідний крок. Адже «Сталінград – символ Перемоги і перелому Великої Вітчизняної та Другої світової війни. Символ перемоги добра над злом».

Того ж дня Путін і Лавров зробили дві взаємовиключні заяви.

Диктатор заявив, що «жителі нових регіонів РФ – «наші люди», потрібно зробити все, щоб їх підтримати, щоб вони відчували переваги від входження до Росії».

Водночас голова зовнішньо-пропагандистського відомства РФ Лавров  на питання «чому ж Росія бомбить «свій» Херсон», порівняв його зі Сталінградом.

НАСПРАВДІ, після цього пояснення Лаврова, стали зрозумілі й слова Путіна того ж 1 грудня, що «15% жителів Росії необхідна психологічна підтримка»

Адже завдання президента «підтримати херсонців» з одночасною обіцянкою очільника МЗС перетворити їх місто на Сталінград – варто уваги психіатрів. Зайве уточнювати, що лікарі неодмінно визнають Путіна з Лавровим також притомними, а значить осудними.

А поки що в контексті «Сталінграду / Волгограду» цікавий інший аспект «русского мира», який пропонують тим же херсонцям, як «відчуття переваги від входження до Росії».

Наприкінці жовтня, коли пропаганда, захлинаючись переможним захопленням від «суровікінського армагеддону», лише починала публікації фото знеструмлених українських міст, черг до бюветів й інших проявів «комунального апокаліпсису», у місті-герої Волгограді протягом кількох днів намагалися ліквідувати наслідки масштабної каналізаційної катастрофи. 

Прорвало дві труби колектора, фекалії стікали у Волгу понад добу. Школи та дитячі садки довелося закрити, а 200 тисяч людей залишилися без води та опалення. Так тривало понад тиждень.

Нічна температура у Волгограді в ці дні  була близько +4 градусів,тому через використання обігрівачів почала вимикатися електрика. Губернатор області Бочаров заявив, що каналізаційну трубу проклали ще у 1970-і роки, і зізнався, що про її стан владі та комунальним службам взагалі нічого не відомо.

Ось ще кілька фактів про «символ перемоги і перелому» – путінський Волгоград:

  • місто офіційно визнано найдепресивнішим у Росії;  
  • сьогодні, 2 грудня, у місті  масово відключать електрику
  • у Волгоградській області така велика кількість безробітних, що рішенням губернатора їх примусово відправлятимуть на будівництво доріг, заготівлю с/г продукції, переробку сміття; 
  • військове містечко під Волгоградом залишилося без тепла і люди звернулися до самого Шойгу:

Гадаємо, навіть цього вистачить, щоб зрозуміти, що Путін має на увазі, коли каже про необхідність формування серед українців з тимчасово окупованих територій «відчуття переваг від входження до Росії». Лавров в той же час лякає перетворити Херсон на Сталінград, а Міронов паралельно вимагає повернути Волгограду його героїчне ім’я, хоча перемоги над місцевим фекально-комунальним апокаліпсисом це аж ніяк не наблизить.

Навіть якщо це багатостраждальне місто знову назвуть Царициним (а таке цілком можливо, коли усіх цих міронових, путіних і лаврових нова влада РФ видасть міжнародному трибуналу), розруха в «русском мире» автоматично не зникне. Бо єдине, що він може продукувати – розруху – як в українському Херсоні, так і в російському Волгограді. Бо розруха в голові.

 Росіяни програють на катарському фейкодромі

І наостанок в контексті сталінградської «перемоги» над «українськими нацистами» – чергова навколофутбольна історія зі створення фейків на мундіалі, який зараз триває в Катарі. 

Нещодавно це була історія з ілюмінацією, яка нібито підтримувала іранців у матчі з американцями.

Цього разу Соловйов показав у своєму Telegram-каналі відео з нібито українськими вболівальниками, які намалювали вуса Гітлера талісману ЧС-2022, додавши нацистське вітання. Ролик був стилізований під кадри арабського каналу новин Al Jazeera.

НАСПРАВДІ, сама Al Jazeera невдовзі повідомила, що це фейк. А журналісти dpa з пошуку в YouTube з’ясували, що частину кадрів фейкового ролика взяли з опублікованого британською газетою The Sun тригодинного відео прибуття вболівальників на стадіон у Досі перед першим матчем.

Крім того, команда DW Facktencheck звертає увагу на неправильне написання головного стадіону ЧС англійською – «El Beit» замість «Al Bayt».

До того ж у показаній сцені «арешту» українців також наголошується на невідповідності одягу поліцейських формі правоохоронців, які працюють на чемпіонаті світу. Значок на рукаві одного з поліцейських насправді є військовою відзнакою. І таких ляпів в цьому відео ще вистачає. 

Висновок: через війну в Україні Росію на катарський стадіон не пустили, тому вона вирішила влаштувати власний фейкодром. Але й на ньому вона грає так само незграбно, як і в футбол.

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Посол США объяснила запрет бить по территории России
Корреспондент
2024-05-03T20:03:03Z
РФ выбрала город-миллионник, как новую цель для ударов баллистики: в ВСУ сделали тревожное заявление
Comments UA
2024-05-01T19:15:06Z
Кремль предупредил три мировые столицы: готовит сокрушительный удар возмездия
Comments UA
2024-05-03T12:51:15Z
Худшая инаугурация в истории. Стало известно, кто приедет на «коронацию» Путина
Comments UA
2024-05-01T16:54:09Z
Британия всегда задавала темп: эксперт-международник объяснил решение Лондона разрешить Украине бить по РФ ее оружием. Видео
Обозреватель
2024-05-03T20:31:42Z
США нужно время на подумать. На Западе встревожили прогноз относительно дальнейшей поставки оружия
Comments UA
2024-05-03T20:24:44Z
В ЕС ответили, в каких границах Украина войдет в объединение
TSN
2024-05-03T17:36:32Z
В Госдуме после намеков Кислицы заявили, что уничтожат «режим» Зеленского
Comments UA
2024-05-02T14:03:35Z
Разговор с Анной Болейн: экстрасенс рассказала, полетит ли ядерное оружие через территорию Украины
Знай
2024-05-02T20:21:14Z
В Украине резко подорожал один из популярных овощей: как и почему изменилась цена
Обозреватель
2024-05-02T21:22:43Z
Украинцы смогут получить денежную компенсацию: кому следует обратиться в отделение "Ощадбанка"
Знай
2024-05-02T11:30:03Z
В Украине резко подорожала земля: сколько теперь стоит гектар
Обозреватель
2024-05-02T10:46:27Z
Курс доллара в Украине в мае 2024 года: придется ли "мчаться на всех парах", чтобы купить валюту
Знай
2024-05-03T18:36:25Z
НБУ объявил о «наибольшем пакете» смягчения валютных ограничений для бизнеса
ZN UA
2024-05-03T20:27:21Z
Кто-то хорошо заработал на восстановлении. В Бородянке «испарились» 20 млн гривен
Comments UA
2024-05-03T19:57:23Z
Возвращение беженцев откладывается: в этом году из Украины уедут еще 200 тысяч человек - НБУ
Обозреватель
2024-05-03T13:37:54Z
Тарифы на газ с 1 мая: опубликована стоимость кубометра
Обозреватель
2024-05-02T22:52:58Z
Украинцев могут оштрафовать на 500 тысяч за газовую колонку: чего нельзя делать
Хвиля
2024-05-02T17:21:45Z
В Украине в мае выпадет снег: новые даты и карта погоды
Апостроф
2024-05-03T20:06:51Z
Что Россия принесла жителям оккупированного Северодонецка: красноречивое видео из города
TSN
2024-05-02T20:21:55Z
В Кремле отреагировали на желание Украины уничтожить Крымский мост
Comments UA
2024-05-02T09:48:11Z
Не знали, что прилетят ATACMS : сотни российских военных собрались на открытой местности, — Forbes
Фокус
2024-05-03T06:57:55Z
Враг не оставляет попыток выбить ВСУ с позиций: сводка Генштаба
Новости Украины
2024-05-03T19:21:39Z
Переговоры только в 2025. Новые прогнозы разведки
Корреспондент
2024-05-03T19:12:35Z
Вот так результат: названо количество россиян, уничтоженных ударом по полигону в Луганской области
Telegraf
2024-05-02T16:09:41Z
Достигнут значительных успехов: кто по гороскопу будет более решительным в мае
Апостроф
2024-05-03T15:30:16Z
Разрушенное и в огне: появились фото после удара РФ по жилому району Харькова
Фокус
2024-05-03T14:00:31Z
В огонь запрещалось плевать: объясняем приметы и предрассудки гуцулов
Апостроф
2024-05-03T19:30:07Z
В Украине могут принудительно изымать жилье для нужд ВСУ: адвокат объяснил, при каком условии
UAToday
2024-05-03T17:30:43Z
Сиамские близняшки рассказали об их сексуальной жизни: одну привлекают мужчины, а другую – женщины
TSN
2024-05-02T11:06:14Z
Штрафы для уклонистов пересмотрели: что грозит за неявку в ТЦК
TSN
2024-05-03T19:06:06Z
"Я бы не волновалась, он скоро умрет": медсестры издевались над больными и даже коллегами
Знай
2024-05-03T20:30:08Z
Украина уже получила от США часть новой помощи: когда поступит основная масса оружия
Апостроф
2024-05-03T20:21:01Z
Украинцы ломятся в ТЦК перед принятием нового закона о мобилизации: но добровольцами "почти не пахнет"
Знай
2024-05-03T06:36:14Z
Страстная пятница: что категорически запрещено есть в этот день
Обозреватель
2024-05-03T02:07:42Z
Волонтер: Ответственным за базовую подготовку военных назначен хронический алкоголик
Comments UA
2024-05-02T14:36:58Z
Берлин в токсичном дыме: горит завод компании, производящей ПВО Iris-T
Telegraf
2024-05-03T15:55:48Z
Мощный пожар на заводе в Берлине: появилось важное уточнение
Апостроф
2024-05-03T14:09:57Z
Погибли невестка со свекром: обновлены данные о жертвах удара по Золочеву
Апостроф
2024-05-01T13:33:35Z
Новый обстрел Одессы и атака беспилотников на НЗП в России: главные новости ночи 2 мая 2024 года
TSN
2024-05-02T03:36:33Z
Директора Администрации речных портов поймали на взятке
ZN UA
2024-05-03T20:25:01Z
Убил ребенка, жену, а потом себя: потрясающие детали трагедии на Житомирщине
TSN
2024-05-03T20:18:50Z
"Среагировать было невозможно": что известно о кровавом ударе России по Одессе и в каком состоянии пострадавшие
TSN
2024-05-01T08:48:14Z
В Краснодарской стране дроны атаковали НПЗ
TSN
2024-05-02T03:36:19Z
Тревожная ночь в России: в Ростове-на-Дону — "бавовна", а в Махачкале воет сирена
TSN
2024-04-30T23:36:28Z
Забытая Кабаева раскрыла свой неприятный секрет, который мог разрушить ее карьеру
Comments UA
2024-05-01T20:51:05Z
Тренер "Реала" принял новое решение по вратарю сборной Украины
Обозреватель
2024-05-03T07:34:07Z
Мудрик помог "Челси" победить "Тоттенхэм" и приблизиться к зоне еврокубков
TSN
2024-05-02T20:48:07Z
Климас: Для Украины чемпионство Усика очень много значит
Корреспондент
2024-05-02T10:06:55Z
Много в "Шахтере", мало в "Динамо", ноль в "Днепре-1". Как украинские клубы все меньше ставят на легионеров
Обозреватель
2024-05-03T17:01:06Z
ПСЖ - "Боруссия" Д: где и когда смотреть полуфинал Лиги чемпионов
Telegraf
2024-05-03T16:12:47Z
"Марсель" и "Аталанта" не определили победителя в первом полуфинальном матче Лиги Европы
TSN
2024-05-02T21:36:18Z
Первый блин комом: Роналдо избавился от Крузейро и готовит к продаже Вальядолид
Известия Киев
2024-05-03T18:37:23Z
"Жирный, длинный, неуклюжий": Фьюри сделал откровенное признание перед боем с Усиком
Обозреватель
2024-05-03T17:49:16Z
Выпущена почтовая марка с Бертой Бенц и первым автомобилем
AutoCentre
2024-05-03T18:25:58Z
Что нельзя делать в авто "ведешкой": не все водители знают
Апостроф
2024-05-02T15:12:10Z
Владельцам авто могут выписать штраф из-за цвета машины: как избежать наказания
Апостроф
2024-05-02T20:54:13Z
Toyota показала улучшенный дешевый внедорожник и назвала его цену
Обозреватель
2024-05-03T04:10:05Z
Сэкономите свои средства: секреты выгодной покупки авто из салона
Апостроф
2024-05-03T17:21:08Z
Самую дешевую модель Nissan нового поколения показали официально
Обозреватель
2024-05-03T16:52:59Z
Первый летающий автомобиль успешно совершил полет с пассажиром: скоро пробки будут и вверху
Знай
2024-05-02T13:51:28Z
Как четверть века выпускали «танцующие» автомобили
AutoCentre
2024-05-03T19:13:32Z
Грузовики DAF получают новые кузова украинского производства
AutoCentre
2024-05-03T17:40:11Z
Таропрогноз на 4 мая 2024: выберите карту и узнайте, что Вас ждет в субботу
Telegraf
2024-05-03T18:21:08Z
Украинское медиа попало в скандал из-за нецензурной лексики в адрес Евгения Клопотенко: что известно/Представители издания прокомментировали ситуацию
Апостроф
2024-05-03T14:45:46Z
"Бабушка" Шанидар: ученые воспроизвели лицо неандертальской женщины, которая жила 75 тысяч лет назад
Апостроф
2024-05-02T18:27:51Z
Таропрогноз на 2 мая 2024: выберите карту и узнайте, что Вас ждет в четверг
Telegraf
2024-05-01T18:09:46Z
«Степени Кевина Бейкона»: обнаружен ген, отвечающий за коммуникацию у мушек – и, возможно, у людей
ZN UA
2024-05-03T20:16:56Z
«Пушистое» Солнце: космический аппарат снял впечатляющее видео нашей звезды
ZN UA
2024-05-03T18:52:23Z
Связывались с богами через треснувшее зеркало: что скрывают надписи майя
Фокус
2024-05-03T17:36:32Z
На Солнце произошла мощная вспышка: на Земле исчезла связь
UAToday
2024-05-02T14:06:31Z
Украинские разработники улучшили ударные дроны - специальные чипы позволяют отсрочить взрыв
Комсомольская правда
2024-05-02T15:58:31Z
Кому ждать неприятностей в мае: гороскоп для всех знаков
Обозреватель
2024-05-02T11:01:47Z
Поможет рано собрать урожай: японский метод сбора огурцов
Апостроф
2024-05-03T20:03:26Z
Для мяса, курицы и рыбы: идеальный кляр готовится по этому рецепту
Telegraf
2024-05-02T19:15:12Z
Почему европейцы и американцы не едят гречку, хотя она и очень полезна: ответ невероятный
TSN
2024-05-03T12:33:00Z
Как очистить микроволновку: специалисты подсказали действенный способ
Политека
2024-05-03T20:21:55Z
Запеченная нога ягненка: как приготовить изысканное блюдо к Пасхе
Обозреватель
2024-05-03T20:13:06Z
"Мертвый город": путешествие в Чернобыль, переживший российскую оккупацию
Обозреватель
2024-05-03T03:55:29Z
Съедят до последней крошки и спросят рецепт: готовим пасхальный "Медовый" кекс
Telegraf
2024-05-03T15:12:09Z
Как очистить стеклянную электрическую плиту: несколько эффективных советов
Политека
2024-05-02T20:25:10Z
Опухла и изменилась до неузнаваемости: Анна Тринчер показала искалеченное лицо - "Есть невозможно, смотреть на себя невозможно"
Знай
2024-05-03T19:51:28Z
Владимир Остапчук оказался под капельницами
TSN
2024-05-03T17:03:07Z
58-летняя Элизабет Херли показала фигуру в леопардовом бикини
Фокус
2024-05-03T13:06:40Z
Оля Полякова поделилась рецептом идеальной паски: получится очень пышной и вкусной
Обозреватель
2024-05-03T18:04:26Z
Гардероб Кэндес Бушнелл: как одевалась реальная Кэрри Брэдшоу — 100 безумных образов, которые вас поразят
Marie Claire
2024-05-03T18:01:22Z
Alyona Alyona и Jerry Heil в случае победы на Евровидении-2024 продадут кубок: куда пойдут деньги
Фокус
2024-05-03T17:57:10Z
Устроила безумные и пьяные танцы: в России высмеяли бывшую певицу из Украины
Comments UA
2024-05-02T20:48:14Z
Что носить этим летом: 7 трендов на которые стоит обратить внимание
Фокус
2024-05-02T08:45:48Z
Жестокая шутка: самая безумная теория заговора о семье Кейт Миддлтон, которая вас шокирует
Marie Claire
2024-05-03T03:31:30Z
Совсем не вредно: 7 углеводов, которые борются с воспалением и помогают похудеть
Фокус
2024-05-03T19:03:54Z
Как правильно выйти из Великого поста и что можно есть: советы диетолога и рецепт
TSN
2024-05-03T18:51:32Z
От чего умирают люди: самые распространенные причины смерти в мире
Comments UA
2024-05-02T14:06:15Z
Зарубежные врачи отказали: в Украине кардиохирурги спасли жизнь 5-летнему мальчику
Telegraf
2024-05-03T13:36:42Z
Будьте осторожны: 5 популярных фруктов, которые могут навредить пищеварению
Фокус
2024-05-03T17:15:36Z
АЛЛО передала 1 миллион гривен на медицинские инновации
TSN
2024-05-03T15:06:41Z
Обязательная медкомиссия: новые правила мобилизации исключат статус "ограниченно пригодных"
Хвиля
2024-05-01T18:27:06Z
Как защититься от клещей в теплое время года: рекомендации Минздрава
Апостроф
2024-05-01T12:15:20Z
Будет два трудных периода: когда ждать магнитных бурь в мае и как к ним подготовиться
Обозреватель
2024-04-30T20:37:09Z