MY.UAНовини
З 2014 знав, що стукати нема до кого: В’ячеслав Довженко про прощання з аудиторією РФ і розчарування
З 2014 знав, що стукати нема до кого: В’ячеслав Довженко про прощання з аудиторією РФ і розчарування

З 2014 знав, що стукати нема до кого: В’ячеслав Довженко про прощання з аудиторією РФ і розчарування

Популярний актор театру і кіно В’ячеслав Довженко розповів в ексклюзивному інтерв’ю Фактам ICTV про прощання з російською аудиторією і зізнався, чи розчарувався в комусь зі свого кола спілкування за час повномасштабної війни.

Також він поділився думками стосовно розвитку українського контенту та розповів про свого героя із серіалу Дільничий з ДВРЗ, третій сезон якого виходить уже 14 березня на телеканалі ICTV2.

– Якими були ваші відчуття, коли ви вперше повернулися до творчості під час повномасштабної війни? Чи було складно знову почати творити?

Зараз дивляться

– Творчість завжди на часі. Скажу більше, такого підняття я не відчував зі студентських років, коли ти щось таке цікаве робиш із товаришами, а потім певний час ходиш під впливом натхнення.

Якраз так і було, коли ми придумали маленькі ролики, поширивши їх у соцмережах. Тоді почали писати люди. Ми всі зідзвонювались, голосно розмовляли, багато курили, безтурботно сміялися та придумували нові теми, про що зніматимемо далі. Це така дуже натхненна історія була, і ми абсолютно точно розуміли, що це зараз на часі й потрібне, бо отримували багато схвальних відгуків.

– 27-28 лютого 2022 року ви записали перші звернення до громадян РФ та своїх колег звідти. Чи сподівалися на те, що вас хтось почує? 

– На зворотній зв’язок я не очікував. Це було прощання. І не просто з колегами, яких у мене не так багато було з Росії, а з усіма росіянами, які багато писали якісь хвалебні листи, пов’язані з творчістю, бо це така серйозна серіальна база була.

Це було моє осмислення. Я прощався з ними назавжди. Це не було звернення до совісті чи до пробудження когось, чогось. Мені ще з 2014 року абсолютно було зрозуміло, що там стукатися нема до кого. Там абсолютно своя правда, своє життя і те, що відбувається поза зоною їхньої сонячної орбіти – стіл, їжа, туалет – просто нічого більше не існує.

– У кому з колег розчарувалися, а хто, навпаки, вразив?

– Знаєте, я не люблю розчаровуватися в людях, я люблю ними зачаровуватися. Неймовірна кількість моїх колег, друзів, якими я точно “очарувався”. Це Володимир Ращук, Олександр Печериця, Володимир Канівець. Зараз когось не згадаю і образяться, не дай Боже.

Я маю на увазі не лише тих, хто пішов зі зброєю в руках, а взагалі всіх, хто одразу швидко почав долучатися і сплітатися одне до одного з проханнями, підтримкою себе в дії, щоби щось зробити.

Мене приємно вразило те коло, яке мене оточує. По-перше, я розумів, що не один і відчув потужне та надійне плече, по-друге, розумів, що є частиною чогось.

Абсолютно точно можу сказати, що я тільки зачарований, розчарувань немає, принаймні в тих, кого особисто знаю.

– Чи було у вас бажання вступити до лав ТрО, ЗСУ?

– Було бажання. Тут якийсь дивний вибір відбувся, оскільки я стукався певний час, але мені одразу сказали хлопці сидіти. Згодом і я охолов, зрозумів, що справді можу бути обузою в цьому плані.

Хтось завчасно готувався до цього, і вони молодці, бо підготувавшись, були при ділі. Я не скажу, що гуманітарка – моя сфера, але так склалося.

Якби я був готовий до того, то не постало б навіть питання – чи воно мені треба. Пам’ятаю той час, коли зброю роздавали, тоді ще був без машини, телефонував комусь і просив відвезти туди, де її роздають, бо пішки не дійду (сміється). Ніхто не підвіз, тому я лишися там, де лишився.

– Ви один із тих людей, які “топили” за українську культуру, контент із 2014 року. Як, на вашу думку, змінилася вона за цей рік і ставлення до неї?

– Топив і топитиму. Скажу тільки, що суспільство ще ближче стало до нашого культурного простору. Поки що дуже несміливо крокуємо вперед до суспільства, треба сміливіше.

І навіть сьогодні все ще чогось побоюємося – нестачі грошей чи того, що прокат не піде. Багато чого списується на воєнний стан. Але під час війни я почав ще більше топити за те, що обов’язково потрібно робити український контент, бо населення цього потребує.

Першим дзвіночком для мене став театр, який з літа почав працювати. Неймовірна кількість людей хлинула в глядацьку залу. І ця віддача! Наразі кожну виставу закінчуємо підтримкою ЗСУ і гаслом:  Слава Україні! Героям Слава! Ви не уявляєте, який, просто до сирот на шкірі, відгук у залі відбувається в цей момент.

Тому чи потрібно наразі робити культурний простір? Просто необхідно!

– Паралельно з грою в театрі, чи знімаєтеся ви зараз у якихось проєктах?

– Зараз поки що нічого не знімається, але з кінця березня запускається нашуміла стрічка Буча. Я вже писав ролики для західних ЗМІ з приводу того, що це справді був непростий вибір.

Але перед тим, як його зробити, то, по-перше, в мене було багато зустрічей з продюсером, сценаристом, режисером цієї стрічки. По-друге, для себе точно необхідно було зрозуміти, нащо воно мені. Коли це було сформовано, а саме меседж, який хочу послати цивілізованому суспільству, то ми домовилися з канстерами цього фільму. Сподіваюся, що все вийде так, як хотілося.

Абсолютно точний меседж і моя мета – довести до всього цивілізованого світу, що нині, у XXI столітті, така ідеологія, як фашизм, недопустима. Вона руйнує все, що її оточує, руйнує зсередини все людське, навіть якщо якась частка його існувала. Це вбивча руйнівна сила. Сьогодні цього не можна допускати.

– Хотіли б ще отримати роль у якомусь військовому фільмі і кого б бажали зіграти? 

– Коли роль, яка до тебе приходить, проходить через певне випробовування, то є сенс. Тоді ти ростеш як творча особистість. Якщо ж ти пливеш за течією і не робиш жодних зусиль над собою, тоді треба спитати себе – чи варто взагалі цим займатися? В цьому випадку у стрічці Буча я буду взагалі в іншій іпостасі – гратиму головного злодія.

Це взагалі виклик для мене.

– Що особисто у вас змінилося за час повномасштабної війни?

– Я став звертати більше уваги на дрібниці. Треба жити сьогоднішнім днем, цінувати тих людей, які тебе оточують, любити своїх близьких, бо кожен день може стати останнім. Ти починаєш цінувати життя трохи інакше і точно змінюєш його цінності.

Те, на що ти раніше не звертав уваги, бо воно існує як годиться, тобто як даність, на сьогодні сприймається як подарунок долі.

До дітей намагаєшся ставитися з більшою повагою, до людей навколо, до професії, якою займаєшся.

– Чи підтримуєте ви стосунки з колишньою дружиною та як ваш молодший син переживає те, що відбувається в Україні?

– Син зараз живе в мене. Він тиждень мій. Тому ми постійно розмовляємо. Зі старшим сином теж говоримо.

Стосовно дружини, скажу вам більше, ми нещодавно відіграли виставу, яку відновили – Мрії оживають. У ній Ксенія зіграла одну з головних ролей. На виставі був молодший син Василь і старший Іван. Як написав старший – я побачив на сцені тата і маму разом. Тому ми не просто спілкуємося, а й займаємося спільною творчістю.

У нас чудові стосунки. Дякую їй за мудрість, за її позицію та терпіння. Ми тримаємося разом, незважаючи на те, що історія великого кохання минула. У нас є діти, спільні спогади, творче майбутнє. Тому все добре.

Старший син наразі переїхав у гуртожиток. У нього настав період, коли захотілося жити дорослим життям, і я його розумію. Він студент театрального вишу, а там така система, яка забирає майже 24 години на день.

У нього було бажання спілкуватися з однокурсниками, будувати плани, тому він вирішив поселитися в гуртожиток. Ми з дружиною підтримали. Зараз він перейшов на інший рівень.

– Опишіть свого героя з серіалу Дільничий з ДВРЗ? Який він, що є схожого у вас із ним?

– На сьогодні, після 24 лютого 2022 року, багато наших людей точно зачарувалися поліцією. Бо хлопці та дівчата роблять неймовірну роботу в такий буремний час. Взагалі наразі усіма нашими службами можна пишатися.

З 2014 знав, що стукати нема до кого: В’ячеслав Довженко про прощання з аудиторією РФ і розчарування / 4 зображення

Бондар створювався у той час, коли ще були певні сумніви, але він такий надійний поліцейський з принципами і з любов’ю до своєї роботи. Тому в нього за  всіма канонами не може бути другої половинки, бо він весь у своїй у професії.

Читайте також:

Це така складова образу. Напевно, якби Бондар одружився, історію можна було б завершувати (сміється). Тому це такий образ, не можу сказати, що прям ідеального поліцейського, бо в кожного є недоліки. Деякі глядачі пишуть, що він бабій. Так, такий у нього недолік, не може він спинитися на одній, але принаймні в професійному сенсі він надійна людина.

– Чи зміниться ваш герой у третьому сезоні?

– Ні. Ми зняли третій сезон задовго до повномасштабного вторгнення. Вже півтора роки, як він відзнятий, просто наразі прийшов час показати цю історію, бо вона довго лежала у запасному варіанті, підігріваючи інтерес суспільства.

Особливо в третьому сезоні нічого не зміниться, але є натяк на те, що в нього, можливо, з’явиться друга половинка. Буде воно так чи ні, велике питання.

– Зараз час для розважальних серіалів, шоу?

– Як бачите, є попит. Третій сезон Дільничого з ДРВЗ не вийшов би, якби не було попиту. Глядачі в захваті пишуть – нарешті.

Питання в тому, що в усіх українців наразі чітко вималювався потяг до вітчизняного.

На жаль, до 24-го ми не так багато зняли українського і на сьогоднішній день усі задумалися – а що робити? Вийде третій сезон, але він закінчиться, а далі? Вийде ще кілька серіалів українського контенту, а що далі? Якби ми раніше про це подумали, то наразі було б менше проблем із нестачею українського контенту, але зараз є так як є, і його треба знімати.

У глядача великий попит. Йому хочеться чути рідну мову, бачити рідні обличчя. Я був здивований, коли мені якась дівчина з Одеси написала:  Боже, яка я щаслива, що ви виявляється наш. Я думала, що ви не наш актор.

Очевидно, вона знала якісь серіали сумісного виробництва, тому для неї було приємним здивування, що я українець. Щоб не було таких дивних флешбеків, треба робити український контент, щоб люди знали своїх акторів та авторів.

Читайте також:

Жити в абсолютних новинах дуже важко. Навіть хлопці, які зараз перебувають на передовій, їм насамперед потрібне певне повітря, в якому б вони могли відволіктися – послухати українських пісень, подивитися серію серіалу. Адже не Ментов їм дивитися. Тому необхідно заповнювати ту нестачу, яка в нас існує.

– Що можете побажати українцям?

– Ні в кого немає сумніву в тому, що ми переможемо. На жаль, ми наразі розмовляємо на тлі страшних кадрів, які побачила вся Україна, де українського військового розстріляли російські окупанти за слова: Слава Україні! Неймовірно гірка приємність у тому, як суспільство відгукнулося та підтримало цей флешмоб і почали всі писати Героям слава.

Колись Степан Андрійович сказав фразу:  Настане такий час, коли один казатиме – Слава Україні, а мільйони відповідатимуть – Героям слава! Цей час настав. Ми зараз як ніколи всі разом, об’єднані, тому не забуваймо про те, що ми українці та знаємо, що ми найсильніші, непереможні, найкрутіша нація.

Пам’ятаємо, що ми тільки гуртом дуже добре можемо давати відсіч, сміятися, зустрічатися і проводити час. Не забуваємо про те, що ми маємо бути разом завжди. Як казали давні українці: – Шануймося, бо ми того варті.

Читайте також:

Дивіться третій сезон серіалу Дільничний з ДВРЗ із 14 березня з вівторка по четвер о 20:00 на телеканалі ICTV2.

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Латвія заборонила російську мову в банкоматах
24tv
2024-09-20T11:37:27Z
Зеленський назвав основні теми переговорів з Урсулою фон дер Ляєн
УкраинФорм
2024-09-20T11:31:29Z
Заочно засуджено поплічника Кадирова, який під час боїв за Київ тримав у заручниках майже 500 пацієнтів медустанови
Украина Криминальная
2024-09-20T11:27:28Z
Виробники Shahed, порти, авіалінії: Україна ввела санкції проти Ірану через співпрацю з Росією
24tv
2024-09-20T11:24:59Z
Верховний суд Росії залишив у силі вирок кримському політв'язню Яшару Шихаметову
Детектор М
2024-09-20T11:19:02Z
Ми вже в плані "Б", – Зеленський про те, чи має Україна альтерантивний сценарій перемоги
24tv
2024-09-20T11:18:49Z
Президентка Єврокомісії розповіла, як хочуть починати переговори України про вступ
Европейская правда
2024-09-20T11:16:25Z
Що буде з українцями у ЄС після 2024: єврокомісар зробив важливу заяву
24tv
2024-09-20T11:09:13Z
У Раді пояснили, чи обмежать Telegram для звичайних користувачів
24tv
2024-09-20T11:03:25Z
Які трендові кольори волосся для жінок за 40: омолоджують і роблять образ бездоганним
TSN
2024-09-13T17:42:40Z
Тіна Кароль обрана музичною продюсеркою Нацвідбору на "Євробачення-2025"
TSN
2024-09-13T13:15:00Z
Повертає у рідні місця: гурт "Антитіла" запрем'єрив чуттєву пісню "Вдома"
24tv
2024-09-20T11:33:35Z
Усі книги Толкіна українською: від «Сильмариліона» і «Володаря перснів» до «Берен і Лутієн» та біографії письменника
ITC
2024-09-20T11:05:12Z
Народна артистка України заспівала у церкві у Суджі
ГЛАВКОМ NET
2024-09-20T11:03:54Z
Джамала показалася з крихітним сином і зізналася, що їй допомагає відновлюватися після третіх пологів
TSN
2024-09-20T11:03:40Z
Новий сезон з новими зірковими тренерами: ТЕТ готує прем’єру проєкту “Ліга Сміху"
GlavRed
2024-09-20T10:57:04Z
Дженніфер Лопес та Бен Аффлек знову воззʼєдналися: деталі
Фокус
2024-09-20T10:57:01Z
Володимир Дантес розповів про весілля з Дашею Кацуріною: "Це треба проговорити із психологом"
Знай
2024-09-20T10:51:36Z
Смачно та незвично: рецепт варення з темного винограду
GlavRed
2024-09-20T11:27:12Z
Як прочистити сильне засмічення в раковині: легкий спосіб, про який знають одиниці
GlavRed
2024-09-20T11:27:04Z
Коли та як обрізати виноград восени: корисні поради, правила та схеми
TSN
2024-09-20T11:18:54Z
Навіщо каву подають з водою: про цей секрет знають одиниці
24tv
2024-09-20T11:12:14Z
3 лайфхаки для кухні, про які ви не знали: ексклюзивні поради з тік току
24tv
2024-09-20T10:42:25Z
Котлети за методом 1:2:2 вийдуть, як у бабусі: будуть соковитими і з хрумкою скоринкою
TSN
2024-09-20T10:39:14Z
Чому "нічого не робити" корисно: експеримент вразив всіх
GlavRed
2024-09-20T10:27:41Z
Як нагострити леза машинки для стрижки волосся: простий, але ефективний спосіб
GlavRed
2024-09-20T10:27:39Z
Вона стане вашою коронною стравою: як смачно запекти курку в рукаві – секретний рецепт
24tv
2024-09-20T09:48:00Z
Магнус Карлсен закликав не знімати санкції з Росії та Білорусі
УкраинФорм
2024-09-20T11:33:11Z
“Багатообіцяючі" мрії: у Росії назвали термін повернення до турнірів УЄФА і ФІФА
24tv
2024-09-20T11:24:18Z
Українка Магучіх увійшла до топ-10 найкращих легкоатлеток Європи-2024
Комсомольская правда
2024-09-20T11:19:20Z
Аліссон пропустить матч з Борнмутом
Football.ua
2024-09-20T11:10:00Z
Легендарний кривдник Кличка підтримав Усика, у якого відібрали пояс IBF
24tv
2024-09-20T10:57:09Z
Джошуа – Дюбуа: де дивитися і ставки букмекерів на бій за звання чемпіона світу
TSN
2024-09-20T10:51:23Z
Зірковий захисник Ліверпуля планує придбати команду із французької Ліги 1
24tv
2024-09-20T10:48:14Z
Дружина Зінченка показала їхню 3-річну донечку та як вони розкішно відсвяткували її день народження
TSN
2024-09-20T10:39:32Z
Помер найкращий бомбардир і гравець чемпіонату світу-1990 з футболу
TSN
2024-09-20T10:39:27Z
Португалію охопили масштабні лісові пожежі: є загиблі
TSN
2024-09-20T11:36:27Z
Як довго триватиме задимлення на Київщині: в Укргідрометцентрі дали відповідь
TSN
2024-09-20T11:36:02Z
Через сторіз: у Грузії вбили популярну трансгендерну модель
GlavRed
2024-09-20T11:27:52Z
У Британії скасували рух потяга через нашестя білок: курйозне відео
24tv
2024-09-20T11:27:01Z
На Сумщині судитимуть 4-х учасників злочинної групи та їх пособницю, які ошукували військовослужбовців
Украина Криминальная
2024-09-20T11:21:01Z
Екскомандир військової частини з "бізнесвумен" розікрали разом 140 млн гривень: деталі афери
TSN
2024-09-20T11:18:20Z
Неосудного чоловіка, який напав з ножем на касирку супермаркету, відправлять на примусове лікування
Украина Криминальная
2024-09-20T11:18:09Z
У Польщі затримали двох українців за переправлення нелегалів на Захід
УкраинФорм
2024-09-20T11:10:08Z
У Польщі розширюють зону стихійного лиха
УкраинФорм
2024-09-20T11:05:02Z
Прикордонники попередили українців про можливі труднощі з перетином польського кордону
ГЛАВКОМ NET
2024-09-13T15:49:31Z
Ціна Курської операції: українські військові розповіли, чи вартий наступ важких зусиль
TSN
2024-09-13T17:42:32Z
Щастя литиметься рікою: як правильно вішати підкову в домі
GlavRed
2024-09-20T11:27:48Z
У Китаї за ґрати відправили топчиновницю, яка завела на роботі 58 коханців
Фокус
2024-09-20T11:21:46Z
Відомі результати спеціальної сесії ЄВІ: що повинні зробити вступники
24tv
2024-09-20T11:18:25Z
Сім'я переїхала на острів із 200 мешканцями: як вона живе
TSN
2024-09-20T11:18:10Z
Тема геноциду ромів недостатньо досліджена в Україні та світі - експерти
УкраинФорм
2024-09-20T11:16:56Z
Українські медіа шукають кадри в конкурентів, у вишах та медіашколах,— учасники National Media Talk
Детектор М
2024-09-20T11:07:23Z
Сіамських близнючок зі спільною мозковою тканиною розділили під час ризикованої операції – фото
TSN
2024-09-20T11:03:53Z
Задимлення над Києвом: медики пояснили, чому не можна вмикати кондиціонер
ГЛАВКОМ NET
2024-09-20T11:36:55Z
На шляху до лікарні 13 разів зупинялось серце: як медики "швидкої" на Львівщині рятували чоловік
24tv
2024-09-20T11:12:09Z
Простий трюк: вчені розповіли, що може допомогти зупинити застуду у дітей
24tv
2024-09-20T10:54:33Z
Кардіологи назвали дев'ять дивних симптомів, які вказують, що з серцем щось не так: не ігноруйте
TSN
2024-09-20T10:39:17Z
Ці 5 типових ознак недосипання ніколи не можна ігнорувати: перевірте себе
24tv
2024-09-20T09:42:20Z
Київ огорнув їдкий смог: наскільки це небезпечно та чи можна отруїтися
24tv
2024-09-20T09:33:23Z
Науковці визначили, скільки м’яса треба їсти на день і на тиждень: про це мало хто знає
TSN
2024-09-20T08:36:17Z
Вчені знайшли мікропластик в мозку людини: як він туди потрапив та чим це небезпечно
24tv
2024-09-20T08:21:21Z
Новий субваріант коронавірусу XEC уже зафіксували у 27 країнах: які симптоми та прогноз
24tv
2024-09-20T08:12:19Z
У Селидове немає російських військових, бої точаться на підступах, – офіцер 15-ї БрОП НГУ
24tv
2024-09-20T11:36:34Z
Над містом підіймається дим: РФ вдарила по Одесі балістикою - що відомо
GlavRed
2024-09-20T11:36:20Z
РФ націлилася на захоплення нових населених пунктів на сході – офіцер Нацгвардії
GlavRed
2024-09-20T11:27:33Z
"Йдуть малими групами": ЗС РФ хочуть захопити Покровськ до початку сезону дощів, — ЗСУ
Фокус
2024-09-20T11:21:37Z
Анонсований ЄС Офіс оборонних інновацій у Києві вже працює
Европейская правда
2024-09-20T11:19:26Z
В Україні оголошено нетипову повітряну тривогу: мапа
TSN
2024-09-20T11:18:24Z
The Guardian: Росія кілька місяців готувалася до вторгнення ЗСУ на Курщину
ГЛАВКОМ NET
2024-09-20T11:15:21Z
Росіяни за добу 2816 разів били по Донеччині, пошкоджені понад пів сотні цивільних об’єктів
УкраинФорм
2024-09-20T11:13:23Z
Виплати на дрова: кому з українців допоможуть підготуватися до зими
Знай
2024-09-20T11:12:04Z
Осінній цінопад – знижки на KG MOBILITY до 126 000 грн!
AutoCentre
2024-09-20T11:36:05Z
Китайський NIO Onvo L60: $21200 за електрокар, батареї — за підпискою від $85/міс
ITC
2024-09-20T10:46:24Z
Нічні перегони NASCAR. Українці готуються до старту
AutoCentre
2024-09-20T10:40:45Z
Від $21 000: новий електричний кросовер NIO Onvo L60 з запасом ходу у 1000 км представили офіційно
AutoGeek
2024-09-20T10:21:56Z
На продаж виставили Dodge Challenger без кузовних панелей
AutoCentre
2024-09-20T10:12:31Z
Український пластичний хірург на Rolls-Royce став зіркою соцмереж
Топ Жир
2024-09-20T09:45:42Z
Економ-пропозиція: який вигляд має найпростіший Volkswagen Golf 2024
Фокус
2024-09-20T09:42:23Z
Фото дня: в Україні зʼявилися окремі стели з цінами на зарядку електромобілів
AutoGeek
2024-09-20T09:42:13Z
Олександр Бондарев завершує свою кар’єру в картингу та розпочинає шлях у Формулі-4
AutoCentre
2024-09-20T09:36:33Z
Саудівська SALIC придбала 12,6% акцій МХП, зберігаючи стратегічний вплив Юрія Косюка
Agravery
2024-09-20T11:36:04Z
Імпорт електроенергії в Україну з ЄС: як Європа допоможе українцям пройти цю зиму
24tv
2024-09-20T11:33:28Z
Особливі тарифи на електроенергію: українці можуть платити 1,72 грн за кожну кВт*год
Политека
2024-09-20T11:31:21Z
Професійні овочесховища збільшують маржинальність у овочівництві
AgroPortal
2024-09-20T11:30:47Z
Найбагатші люди України: чи змінився лідер у 2024 році
24tv
2024-09-20T11:24:42Z
«Дефіциту більше немає». Міністр економіки Німеччини прокоментував відмову від російського газу
ГЛАВКОМ NET
2024-09-20T11:24:42Z
Для українців на сьогодні є дві вигідні валюти
24tv
2024-09-20T11:24:22Z
Стало відомо, куди найбільше експортують українські овочі та фрукти
AgroNews
2024-09-20T11:13:50Z
Злотий змінився: який курс купівлі та продажу на сьогодні
24tv
2024-09-20T11:09:47Z
Соцмережу Х у Бразилії оштрафували на $920 тис. за несанкціонований доступ користувачів
Детектор М
2024-09-20T11:31:32Z
Бюджетний смартфон Samsung отримає унікальні оновлення, яких поки що немає навіть у флагманів
InternetUA
2024-09-20T11:23:16Z
Китай запустив у космос нові супутники для спостереження за Землею
УкраинФорм
2024-09-20T11:10:13Z
Samsung підтвердив дату запуску Galaxy S24 FE та Tab S10
Portaltele
2024-09-20T10:49:37Z
Соцмережа SocialAI: зворотній зв'язок, гейти та підтримка з ШІ-ботами
Детектор М
2024-09-20T10:49:26Z
Криптобіржу BingX зламали та вкрали $43 млн — виведення коштів заблоковане
ITC
2024-09-20T10:41:49Z
Вчені створили нову ядерну батарею, яка може працювати десятиліттями в космосі та під водою
InternetUA
2024-09-20T10:41:40Z
Карликовий бегемотик підкорив Мережу своїми грайливими витівками – фото, відео
TSN
2024-09-20T10:39:40Z
Учені розгадали таємницю дивних звуків, що доносяться з Маріанської западини
24tv
2024-09-20T10:33:36Z