Австралійська компанія Vow "воскресила" плоть мамонта і приготувала з неї гігантську фрикадельку. Про це повідомляє The Guardian.
Мета проекту - продемонструвати потенціал м'яса, вирощеного з кліток, без забою тварин, а також підкреслити зв'язок між великомасштабним тваринництвом, знищенням дикої природи і кліматичною кризою.
Як повідомляється, австралійська компанія вже досліджувала потенціал понад 50 видів: альпаку, буйвола, крокодила, кенгуру, павича і різні види риб.
Першим культивованим м'ясом, яке продаватиметься, стане японська перепілка, яка з'явиться в ресторанах Сінгапуру вже цього року.
"Мета полягає в тому, щоб перевести кілька мільярдів м'ясоїдів зі споживання звичайного тваринного білка на продукти, які можна виробляти в електрифікованих системах", - кажуть дослідники.
Для створення м'яса мамонта вчені взяли ДНК міоглобіну - ключового м'язового білка, що надає м'ясу його смак, - і заповнили кілька прогалин, використовуючи ДНК сучасного слона.
Відзначається, що ніхто ще не пробував фрикадельку з мамонта. "Ми не бачили цього білка тисячі років. Тому ми гадки не маємо, як наша імунна система відреагує, коли ми його з'їмо", - кажуть вчені.
Унікальна мумія мамонта з Канади- що про неї відомо
Як повідомляв УНІАН, влітку 2022 року на золотих копальнях в Канаді знайшли добре збережені рештки маленького мамонта.
Вчені встановили, що останки дитинчати мамонта пролежали у вічній мерзлоті понад 30 тисяч років. При цьому його мумія прекрасно збереглася. У мамонтеняти збереглися кігті, шкура, шерсть, тулуб та навіть кишки, наповнені травою.
Вас также могут заинтересовать новости:
- У піраміді Хеопса знайшли таємний коридор
- У Бразилії виявили грибок-паразит, що захоплює павуків як кордицепс з The Last Of Us
- Рідна мова людини може впливати на її мозок і мислення – дослідження