Желатинова глазур просто готується, не липне і не кришиться при розрізанні. І ще красиво блищить - якщо добре придивитися, то в цьому глянці можна побачити своє відображення. Класична біла без білка, апельсинова і шоколадна - ця глазур для паски зробить вашу випічку особливою.
- Желатинова глазур на цукрі без яєць
- Апельсинова желатинова глазур
- Шоколадна желатинова глазур
Раніше ми розповідали, як зробити глазур для паски без яєць - три рецепти на будь-який смак.
Желатинова глазур на цукрі без яєць
Найпростіший варіант глазурі, під силу навіть новачкам.
Інгредієнти:
- цукор - 180 г;
- вода - 70 мл;
- желатин - 5 г + вода - 25 мл.
Замочіть желатин у воді, залиште на 20 хвилин. Змішайте цукор і воду, поставте варити на невеликий вогонь, постійно помішуючи. Варіть до появи бульбашок. Зніміть з вогню, додайте желатин, перемішайте, щоб розчинився. Збийте масу міксером - поки глазур не стане густою і білою. Відразу ж прикрасьте паски.
Апельсинова желатинова глазур
Ця желатинова глазур на цукровій пудрі готується теж просто і дуже ароматна.
Інгредієнти:
- цукрова пудра - 150 г;
- апельсиновий сік - 30 г + 1 ст. л.;
- цедра апельсина;
- желатин - 5 г + апельсиновий сік - 30 мл.
Залийте желатин соком, залиште на 15-20 хвилин. З'єднайте сік і цукрову пудру, прогрійте, щоб цукор розчинився, але не кип'ятіть. Додайте желатин і збийте. В кінці покладіть цедру апельсина і влийте 1 ст. л. соку і збийте впродовж 1 хвилини.
Шоколадна желатинова глазур
Виходить м'якою і глянсовою. Її можна зберігати в холодильнику, а за необхідності підігріти.
Інгредієнти:
- цукор - 200 г;
- вода - 100 мл;
- вершки (жирність 33%) - 150 мл;
- какао-порошок - 4 ст. л.;
- сіль - дрібка;
- ванілін - 1/4 ч. л.;
- желатин - 10 г + вода - 50 мл.
Замочіть желатин в теплій воді, залиште на 10-15 хвилин. Змішайте цукор і воду і зваріть сироп - після того, як він закипить, проваріть ще 2 хвилини. Влийте теплі вершки в сироп, не знімаючи з вогню, перемішайте. Додайте какао і потримайте на вогні кілька хвилин, щоб суміш загусла. Розпустіть желатин на повільному вогні (до кипіння доводити не можна) і додайте в шоколадну масу, ретельно перемішайте. Всипте сіль і ванілін, перемішайте.
Вас також можуть зацікавити новини:
- Найпростіші ледачі паски: замішувати тісто не потрібно
- Найсмачніша сирна паска без випічки: секрети пасхального десерту
- За 20 хвилин: бездріжджова паска з сиром на швидку руку