/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F62ed4496cbdb440a08f6bdf46b15eef3.jpg)
Багато хто помиляється: в чому різниця між кінзою, петрушкою та селерою
На перший погляд селера, петрушка і кінза можуть здатися однаковими, але це оманливе відчуття. Відмінності досить суттєві: за використанням, смаком та ароматом.
Зовнішній вигляд зелені
Кінза має злегка перисте та довле листя, в петрушки воно трішки коротше і має темно-зелений колір. Крім цього, у кінзи листя ще й більш округле, а у петрушки — загострене.
Селера відрізняється довгими та вузькими стеблами. Вони набагато довші, ніж у петрушки чи навіть кінзи.
Як вживають у їжу селеру, петрушку і кінзу
Найчастіше кінзу та петрушку використовують для прикрашання різних страв. Особливо салатів. А ось селера, крім декоративної функції, може бути і самостійною стравою або основним інгредієнтом. Вона чудово зберігає смак і аромат навіть після приготування.
І селера, і петрушка і кінза часто використовуються в супах, щоб посилити їхній смак.
Чим корисні петрушка, кінза і селера
В 100 г петрушки міститься 23 калорії, відповідно у кінзі — 26 калорій, а в селері — 16 калорій.
Якщо говорити про кількість білка в цих видах зелені, то в 100 г петрушки його 2,97 г, кінзи — 3,52 г і селери — 0,69 г. Тобто тут користь кінзи очевидна.
Говорячи про аромат і смак, можна сказати, що кінза відрізняється інтенсивним лимонним смаком і досить стійким ароматом.
Петрушка, навпаки, має м'який та ніжний смак.