Літнє меню суттєво відрізняється від зимового, оскільки вживання деяких продуктів по-різному впливає під час спеки.
Як правильно харчуватися у спеку та від чого краще відмовитись, розповіла досвідчений дієтолог Оксана Скиталінська на своїй сторінці у Facebook.
Як харчуватися у спеку
- Більше різнокольорових овочів, ягід та фруктів. Вони допомагають організму легше адаптуватися до високих температур.
- Не лише вода, але і електроліти, які людина втрачає з потом: калій, магній, натрій. Експертка радить додавати у воду дрібно нарізані огірки, ягоди. Також воду можна трохи підсолювати або ж одразу випити склянку мінеральної солоної води.
- Пити можна і прохолодні, і ледь гарячі напої (зелений та чорний чай) - у тій кількості, у якій хочеться. Людям із серцевою недостатністю вживання цих напоїв варто зменшити.
- Після кожної чашечки кави варто випивати склянку води, оскільки, як пояснює фахівець, кава ледь посилює діурез (сечовиділення).
- Легкозасвоювані білки: страви з яєць, кисломолочного сиру, нежирної птиці та нежирної риби. Вони забезпечують амінокислотами печінку, яка бере участь у всіх обмінних процесах.
- Режим харчування краще спростити: обід можна пропустити, замінивши салатом або склянкою кисло-солодких ягід з йогуртом.
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала