/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F969818aabdbc827a323d5a55d81d27c3.jpg)
Як смачно посмажити кабачки у клярі: легка страва для всієї сім’ї
Кабачки – універсальні овочі з яких можна готувати різноманітні страви: торти, рулети, закуски, ікру, оладки та млинці. Окрім цього, бюджетним рецептом стануть кабачки у клярі. Для яскравого смаку кляр можна доповнити часником та пікантними спеціями, а готову страву подавати з соусом.
Фудблогерка Ольга Матвій на своєму каналі (Ольга Матвій) в YouTube поділилася рецептом смажених кабачків у клярі.
Інгредієнти:
- кабачки – 3 шт
- сіль
- яйця – 2 шт
- перець, сіль
- часник – 4-5 зубчиків
- смеатна – 3 ст. л.
- борошно – 120 г
Спосіб приготування:
1. Кабачки потрібно помити та порізати кружечками. Викласти у миску та посолити, перемішати овочі.
2. Для приготування кляру потрібно змішати яйця з сіллю та перцем. Однак, солі багато додавати не потрібно, адже кабачки вже посолені.
3. До кляру вичавити через прес часник та сметану. Перемішати.
4. Додати борошно та перемішати масу, щоб не було грудочок.
5. На цьому етапі потрібно обваляти кожен кабачок спочатку у борошні, потім занурити у кляр. Викласти на розігріту з олією сковорідку та посмажити з обох боків до готовності.
6. Для соусу потрібно змішати сметану, подрібнений кріп, сіль та перець. Перемішати.
7. Подавати смажені кабачки у клярі з соусом. Смачного!
Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитись із рецептами:
- Мариновані кабачки з цибулею
- Швидкі кабачки з яблучним оцтом
- Мариновані кабачки з часником та гвоздикою