Друга половина літа завжди характеризувалася своєю неймовірною спекою.
Аномальні температури спостерігаються майже на всій території України. Є декілька порад, як за допомогою їжі полегшити свій стан під час невимовної спеки. Якщо скоротити вживання деяких продуктів та напоїв можна переносити спеку значно легше. Про такі поради розповіли в МОЗ.
Включити у свій раціон варто фрукти, овочі та ягоди. На відміну від інших продуктів харчування, ці в більшості містять багато води, тому вони можуть відновлювати водний баланс. Окрім того, вони легко перетравлюються та дають заряд енергії. При виборі слід загострити свою увагу на фруктах та овочах з максимальною кількістю вологи: огірки, кавуни, ягоди, капуста, шпинат, салат, томати.
До того ж ці продукти легко вживати у їжу, їм не потрібна теплова обробка. Але якщо різко включити в раціон багато овочів, фруктів та ягід може виникнути дискомфорт у шлунку. Особливо характерно це для людей, які звикли їсти більш важку їжу. Тому ввід в раціон повинен бути поступовим. Стосовно напоїв, кращим буде звичайна негазована вода без домішок, цукру та ароматизаторів.
В спекотні дні також потрібно уникати деяких продуктів та страв. В такі дні краще зменшити споживання хліба та виробів з борошна, солених страв, жирних та об’ємних, солодощів. Всі ці продукти можуть викликати додаткову спрагу, викликати дискомфорт, та зменшувати енергію організму, через складний процес травлення. Через це у людини може виникнути втома, сонливість та погане самопочуття. Тому у спеку потрібно вживати більш легку їжу з великим вмістом води. А пити потрібно здебільшого звичайну воду, як тільки буде відчуватися спрага.
Раніше, портал Знай інформував, подружки будуть кусати лікті: як обрати сумочку, яка буде виглядати дорого
Також, наш портал повідомляв, не спіть на животі та боку: яка поза сну найбезпечніша, а яка призведе до печії та блокування суглобів