MY.UAНовини
У в'язницю чи ЗСУ: куди треба відправити блогера з Полтави, який плюнув у військового
У в'язницю чи ЗСУ: куди треба відправити блогера з Полтави, який плюнув у військового

У в'язницю чи ЗСУ: куди треба відправити блогера з Полтави, який плюнув у військового

26-річний фітнес-тренер і блогер Роман Заволока так не хотів іти в армію, що піде під суд. Йому світить 8 років тюрми з конфіскацією

Скандал навколо полтавця Романа Заволоки, фітнес-тренера і блогера який у публічних місцях грубо ображав і провокував на агресію військовослужбовців, продовжує розвиватися. Нахаба вже отримав підозру і може загриміти за грати на вісім років.

Сайт "Телеграф" розбирався в гучній історії. Що їй передувало і що думають самі військові про молодика-ухилянта, який став відомим на всю Україну.

Середній палець військовим

Ця гучна історія тягнеться без малого два місяці. Ще 1 липня працівники територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) підійшли до чоловіка призовного віку, який відпочивав на лаві в одному з парків у центрі Полтави, щоб вручити повістку. Ним виявився Роман з типово козацьким прізвищем Заволока. Відео спілкування з представниками військкомату хлопець зафіксував на телефон і наступного дня виклав на своїй сторінці в Instagram.

Сторінка Романа Заволоки в Instagram

"Це рило вибило в мене каву", — написав блогер у підписі до відео, маючи на увазі військового, який попросив у нього документи й нагадав про обов’язок захищати Батьківщину.

"Вбивати людей за гроші?", "Мені на тебе служить?" — перепитував у нього парубок, відмовляючись від повістки й намагаючись спровокувати конфлікт.

Людей у військовій формі називав "зельонимі чєловєчкамі", "чортами" і "придурками". На його думку, ТЦК незаконні, бо це приватні структури. Він їх не визнає й не буде брати повістку, бо не "хоче вбивати людей за гроші", бо це начебто "утилізація української нації" тощо. А насамкінець не вельми приємного спілкування показав військовим середній палець.

Просив у військкома захисту

— Побачивши цей обурливий ролик, я дав завдання своїм підлеглим, в обов’язки яких входить оповіщення людей про мобілізацію, запрошення до військкоматів для поновлення даних й роздача повісток на вулицях, поспостерігати за цим молодиком, — розповідає "Телеграфу" начальник Полтавського районного ТЦК та СП полковник Олександр Логвиненко. — Мені доповіли, що він дійсно часто відпочиває в центрі міста і знімає на відео військових, хоча це заборонено, провокуючи з ними суперечки.

У мене виникло до нього лише одне запитання: на якій підставі він принижує форму ЗСУ під час воєнного стану? Форму, в якій наші захисники здобувають перемоги і гинуть на фронтах? Я захотів особисто вручити Романові повістку, щоб запросити його до військкомату для уточнення його військово-облікових даних. Такі люди, як він, одразу зазначу, не потрібні в ЗСУ. Але вони мають понести відповідальність за свої вчинки за всією суворістю закону, — каже військовий.

Олександр Логвиненко: "Такі люди, як Заволока, не потрібні в ЗСУ. Але вони мають відповісти за свої вчинки"

За його словами, при зустрічі в парку 17 липня Роман поводився агресивно.

— На моє основне запитання відповів, що поважає військових ЗСУ, але не поважає працівників військкоматів, які носять військову форму. Обзивав нас з колегами "зєльонимі чєловечками", які чинять на нього психологічний тиск, забороняв наближатися до нього, говорив, що ця війна триватиме до останнього українця і тому це не його війна… Його попросили пред'явити документи, натомість чоловік назвав військових "ча́йками", бо ми обступили його.

Полковник Логвиненко — бойовий офіцер, кавалер ордена Богдана Хмельницького ІІІ ступеню. Пішов на війну добровольцем 2014 року, воював під Донецьком, виконував обов’язки командира підрозділу. ТЦК та СП Полтавського району очолив 2021 року. Після широкомасштабного вторгнення з мобілізованих жителів Полтавського району, більшість з яких ніколи не були в бою, але рвалися на фронт, створив і очолив зведену штурмову роту "Одін". Торік вона півтора літні місяці воювала під Бахмутом. Були поранені, вбиті, зниклі безвісти…

Олександр Логвиненко розповів, що залишилося за кадром тієї зустрічі з Романом Заволокою.

— Він просив у мене захисту від… "нападок" військовослужбовців, — пригадує наш співрозмовник. — Адже після першого ролика, викладеного у соцмережах, чоловік почав отримувати справедливі обурення й осуд від бійців ЗСУ, насамперед. Роман пообіцяв, що розмістить ролик з вибаченнями. Але свого слова так і не дотримав. Взяв повістку, однак у Полтавський об’єднаний міський територіальний центр комплектації (за місцем реєстрації) не з’явився. Натомість продовжував провокувати працівників військкоматів, які виконують свої професійні обов’язки зі вручення повісток.

Роман Заволока продовжував провокувати працівників військкоматів

За словами Олександра Логвиненка, фітнес-тренер зараз не в кращій фізичній формі. Куди йому тепер до "качка́" з фотографій, якими рясніють соцмережі! Худий і змарнілий — схоже на те, що переїв якоїсь хімії.

Худий і змарнілий Заволока

— Сказати чесно, мені дуже хотілося поговорити з Романом по-чоловічому і заїхати в пику за його негідну поведінку, — зізнається полковник ЗСУ. — Але своїм підлеглим я наказую ніколи не застосовувати силу до тих, хто грубить, і сам умію тримати себе в руках. Інакше російські "воєнкори" піарились би на цьому.

Втім, в обговоренні цієї історії користувачі соцмереж пишуть, що у росії вже розганяють відео Заволоки. Питання, чи працював він на замовлення ворожих спецслужб, поки відкрите.

Г*вно під капелюшком

А тим часом, упіймавши кураж, скандальний інстаблогер продовжував збирати на себе докази для кримінального провадження, публікуючи в Instagram відео скандальних розмов з нарядами військкомату. Не отримавши покарання за попередні виходки, він почав спілкуватися із військовими ще агресивніше, вдаючи з себе "борця із незаконними ТЦК, які нагрібають хлопців на вулиці і кидають м’ясо". Є дані, що Роман чіплявся й до поранених військових у формі, котрі лікуються в госпіталі.

До речі, його канал в Інсті — це суцільна "боротьба із системою": ніякої мобілізації нема, ТЦК — незаконні, влада розкрадає ресурси, тому їй не потрібно довіряти. Може, блогер хотів на такому контенті розкрутити його, щоб заробляти гроші?

26 серпня стало "зоряним днем" Романа Заволоки. Він виклав аж три "відевикриття". У чорно-білій панамці ("Г*вно під капелюшком", — одразу ж охрестили його користувачі соцмереж), чорній футболці і рябих спортивних штанях парубок тинявся пішохідною зоною вулиці Соборності разом з товаришем і, щойно бачив людей у формі, на відеокамеру телефона провокував і принижував працівників ТЦК.

"Дурачки, на кого працюєте?", "Хто ви такі, що кошмарите народ?", "Зачєм виполняєш накази чєртєй, які утілізіруют українське насєлєніє?", "Щоб я вас тут не бачив…" …Образливі звертання звучали у перемішку з матюками. Блогер почувався господарем ситуації, буквально змішуючи з багном військових, за плечами яких — бойовий досвід у гарячих точках. Словесна перепалка закінчилась тим, що військові викликали поліцію.

Особливий резонанс у суспільстві викликав відеоролик, в якому Роман та його товариш принизили старшого солдата ЗСУ Олександра Мацька — добровольця батальйону спецпризначення Нацгвардії "Донбас", інваліда третьої групи. Вони помітили, що в нього тремтять руки й почали кепкувати. "У мене тремор від контузії", — пояснив Олександр. "Ти придурок, сам попався на гачок", — сказав на це Заволока. І плюнув військовому під ноги. На слова військового, що після перемоги України тому доведеться відповісти за свої слова, Роман Заволока відповів: "Як н@#й виграєте? Всіх уб’єте? Ви підар@си".

З часу широкомасштабної війни Мацько служив водієм-розвідником у 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді ЗСУ. Рік тому під Ізюмом Харківської області окупанти підбили його БТР. Дивом вдалося вийти з оточення. А через три місяці неподалік Попасної на Луганщиниі за кермом пікапа підірвався на міні. Отримав контузію, черепно-мозкову травму, а в ногах застрягли 52 осколки. Частину з них він досі носить у тілі. Обгоріла ліва нога. Майже не чує на праве вухо. З такою інвалідністю має право служити вдома, тож його взяли на службу в ТЦК.

Олександр Мацько

Полтавське інтернет-видання "Зміст" взяло коментар у Олександра з приводу того, що трапилось.

— 26 серпня на вулиці Соборності я побачив, що мене знімають двоє хлопців призовного віку. Я вирішив підійти, попередити, що знімати військових заборонено. Але одразу ж нарвався на грубість, нецензурну лайку. Щодня трапляються неприємні моменти, але таке у мене вперше. Вважаю, що Заволока образив не мене. Якби я йшов у цивільному, він не звернув би на мене уваги. Він образив хлопців, які воюють, які в шпиталях, які поховані… Ця людина не гідна служити в армії. Я не погоджуюсь з тим, що його треба покарати, відправивши на фронт. Він там не потрібен. Це перебіжчик, це зрадник, — каже працівник ТЦК.

На думку Олександра, такі особи, як Роман Заволока, дискредитують армію, зривають мобілізацію, і до них має застосовуватися найжорсткіше покарання.

— Може, йому доплачують з Півночі? Може, він чекає, що сюди прийдуть буряти, що вони зриватимуть унітази, а він цьому радітиме? — міркує він.

Прояв крайньої неповаги до ЗСУ

А 29 серпня Роману "прилетіло". Зранку про відкриття кримінального провадження за хуліганство повідомило Головне управління Національної поліції в Полтавській області. До вечора йому й підозру вручили. А після обіду Полтавський обласний ТЦК та СП повідомив на своїй сторінці у Facebook, що направив у СБУ подання за фактом образ Романом Заволокою честі та гідності військовослужбовця (ст. 435-1 Кримінального кодексу України) і за , виправдовування та заперечення збройної агресії російської федерації проти України (ст. 436-2). Дії, що підпадають під першу статтю, караються обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк. За другою передбачено суворіше покарання — до восьми років за гратами з конфіскацією майна.

До речі, зазначають в ТЦК, заяву в поліцію вони написали ще після першого відеоролика, опублікованого на початку липня. Але провадження було порушене лише після другої потужної хвилі обурення суспільства. Суспільство вимагає справедливого покарання і помсти за неповагу до ветеранів російсько-української війни.

"Представники ТЦК та СП, які вручають повістки, це військовослужбовці, котрі в ході російсько-української війни отримали поранення і не можуть проходити військову службу на своїх попередніх посадах. У зв’язку з цим вони були переведені до ТЦК та СП, де сумлінно виконують посадові обов’язки", — наголошується в повідомленні.

— Системні вчинки Романа Заволоки – це прояв крайньої неповаги до Збройних Сил України, — заявив "Телеграфу" речник обласного центру комплектування та соцпідтримки Роман Істомін. — Працівники ТЦК, які проводять заходи оповіщення, проходять регулярні інструктажі, і тільки завдяки цьому вдалося не допустити конфлікту, який ця особа зняла б на відео і потім використала в інтересах нашого ворога.

За інформацією, яка зустрічається в обговореннях, після розголосу цієї історії жоден фітнес-клуб у Полтаві не хоче працювати з Романом Заволокою. Раніше він був пов'язаний з ФК "Атлетик" та Spartak Gym, окрім того, проводив тренування дистанційно. А сторінка Романа в Instagram уже недоступна.

А пристрасті в суспільстві продовжують вирувати. Одні підливають оливи у вогонь, звинувачуючи військових, інші обурюються поведінкою ухилянта Романа Заволоки і показом ним середнього пальця.

"ТЦК в цілому дуже погано себе зарекомендували, ведуть себе нахабно, викрадають людей на вулицях, чинять безлад, тому і отримують відповідне ставлення. Тому їх навидять майже всі". — "Влада показала, що їй наср*ти на цивільних і військових, тому й мотивації зараз до війни вже тієї нема, що була спочатку. Не там шукаєте ворогів". — "Ви виправдовуєте покидька, який плюнув на захисника, котрий воював і став інвалідом? Та засунути йому того пальця в одне місце і подалі, щоб незручно було тренером працювати!" — "Пальця йому отого зламати та по плече запхнути в горлянку. Ох, і гнида. Біда в тому, що таких повно в кожному місті, селі, підприємстві йі так далі… Соромно за такий непотріб перед військовими!!!"

А тим часом речник ГУНП України в Полтавській області Юрій Сулаєв підтвердив "Телеграфу", що Роман Заволока був затриманийувечері 29 серпня в центрі Полтаві в результаті спільної операції СБУ й спецпідрозділу поліції КОРД. При затриманні той чинив опір. Тривають слідчі дії.

Затримання Романа Заволоки
СБУ і КОРД затримали скандального фітнес-тренера

Фото, відео — соцмережі

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Єврокомісар закликав країни ЄС накопичити запаси снарядів, щоби бути готовими до ймовірної війни
УкраинФорм
2024-09-23T15:00:59Z
Розмови Пекіна про мир в Україні не стикуються із його допомогою Росії – Блінкен
ZN UA
2024-09-28T03:21:07Z
Зачем Путину Угледар?
GlavRed
2024-09-28T03:15:24Z
Ізраїль не повідомляв Пентагону, що завдасть удару по ватажку «Хезболли» в Лівані - Остін
УкраинФорм
2024-09-28T02:45:52Z
Премʼєр Словенії пояснив, чим загрожує перемога РФ у війні
TSN
2024-09-28T02:39:22Z
Ще не все у них мотлох, – Черник припустив, в якому стані ядерна зброя Росії
24tv
2024-09-28T02:33:35Z
Росія планувала новий наступ на Київ: експерт пояснив важливість операції на Курщині
TSN
2024-09-28T02:00:20Z
В Ізраїлі заявили, що поїздка Нетаньягу до США була "частиною диверсії" проти лідера "Хезболли"
TSN
2024-09-28T01:48:01Z
Обстріл Ізраїлем Бейрута: доля керівника «Хезболли» поки невідома
ГЛАВКОМ NET
2024-09-28T01:24:23Z
Коли призначатимуть медичний канабіс - МОЗ затвердило перелік хвороб і станів
УкраинФорм
2024-09-27T22:06:23Z
Дослідження показало, кому корисніше довше спати: жінкам чи чоловікам
ГЛАВКОМ NET
2024-09-27T18:42:06Z
Відповідає за імунітет: 7 найпоширеніших ознак дефіциту вітаміну С
Фокус
2024-09-27T18:06:21Z
Прорив у лікуванні шизофренії: вперше за 70 років схвалили новий препарат
24tv
2024-09-27T18:03:09Z
«Штучну нирку» та хірургічний VAC-апарат військовому госпіталю Чернігова передали БФ «Надія» та фонд «Рідна країна» Миколи Томенка
Политека
2024-09-27T18:00:06Z
62-річна лікарка три місяці їла лише сардини: що сталося з її тілом
TSN
2024-09-27T17:24:14Z
Аналізи крові більше не в моді: хвороби виявлятимуть золотом – розробка вчених
Знай
2024-09-27T17:21:10Z
Ідеальний варіант курячого супу з каррі: експерт поділився власним рецептом страви
24tv
2024-09-27T17:12:14Z
Паштет із яловичої печінки: покроковий рецепт смачної та ситної намазки
Фокус
2024-09-27T16:42:18Z
І до кравця не ходіть: як за 30 секунд визначити, що костюм дуже якісний
24tv
2024-09-28T03:18:21Z
Скандал у Голлівуді: репера Puff Daddy звинувачують у сутнерстві та сексуальному насильстві
Фокус
2024-09-27T23:06:32Z
Окрім "Гаррі Поттера": 5 найкращих ролей Меггі Сміт
24tv
2024-09-27T20:45:32Z
Один з найдорожчих у Лос-Анджелесі: як виглядає особняк Анджеліни Джолі за 25 мільйонів
24tv
2024-09-27T19:54:03Z
Леся Нікітюк збентежила фанів новим фото з таємничим кавалером
24tv
2024-09-27T19:30:56Z
DJ Korolova поділилась гарячими фото з відпочинку у Дубаї: підписники шаленіють від українки
24tv
2024-09-27T19:18:22Z
Активістки, які облили супом картину Ван Гога, отримали суворе покарання
ГЛАВКОМ NET
2024-09-27T19:13:21Z
Лана Дель Рей вийшла заміж за туристичного гіда
360ua.news
2024-09-27T18:21:43Z
3 цікаві турецькі серіали, які можна подивитися за вечір
24tv
2024-09-27T18:18:24Z
Шандрук – про поєдинок із Шахтарем: Сподівалися на швидкі атаки і це спрацювало
Football.ua
2024-09-27T21:48:09Z
Вальядолід поступився Мальорці вдома
Football.ua
2024-09-27T21:29:43Z
Пушич – про нічию з Вересом: Ми створили вдосталь моментів, аби розраховувати на перемогу в цьому матчі
Football.ua
2024-09-27T21:12:07Z
Мілан із черговим голом Пулішича здолав Лечче
Football.ua
2024-09-27T20:57:10Z
Дубль Гірассі допоміг Боруссії Д здійснити камбек у поєдинку з Бохумом
Football.ua
2024-09-27T20:27:39Z
У Динамо повідомили орієнтовний строк реабілітації Себальйоса
Football.ua
2024-09-27T20:12:07Z
УПЛ: «Шахтар» втратив очки у Рівному
УкраинФорм
2024-09-27T19:30:36Z
Збірна Бразилії оголосила свою заявку на жовтневі поєдинки з Чилі та Перу
Football.ua
2024-09-27T19:21:57Z
Усик заперечив свою причетність до участі у фотосесії для Playboy: реакція боксера
24tv
2024-09-27T19:18:02Z
ЦПД застерігає про небезпечне поширення у соцмережах фото нібито українських військових
УкраинФорм
2024-09-28T03:24:35Z
Вугледар перебуває на межі оперативного оточення, виправите ситуацію може хіба що диво
ZN UA
2024-09-28T03:18:58Z
Слідчі СБУ передали до суду справу колаборантки, яка працювала у «прокуратурі ЛНР»
УкраинФорм
2024-09-28T03:15:21Z
Половину України накриє дощами: прогноз погоди на 28 вересня
ГЛАВКОМ NET
2024-09-28T03:00:01Z
Росіяни стягують до Кримського моста системи ППО: до чого готуються окупанти
ГЛАВКОМ NET
2024-09-28T02:36:14Z
Уродженця Херсона підозрюють у катуванні людей під час окупації росіянами частини Харківщини
УкраинФорм
2024-09-28T02:24:37Z
Гороскоп на завтра 29 вересня: Водоліям - велике щастя, Скорпіонам - цікавий дзвінок
GlavRed
2024-09-28T02:24:25Z
На Миколаївщині оголосили підозру шанувальникам «русского мира», серед яких директорка мистецької школи
УкраинФорм
2024-09-28T02:12:37Z
Україна готується до різкої зміни погоди: синоптик попередила про похолодання та дощі
Хвиля
2024-09-28T02:03:18Z
Поліція Бердичева викрила причетного до крадіжки 10 тисяч гривень з чужого рахунку
InternetUA
2024-09-28T03:16:59Z
Понівечив 11 могил захисників України: на Тернопільщині затримали вандала
ГЛАВКОМ NET
2024-09-28T00:33:51Z
В Індії внаслідок сильних опадів загинули четверо осіб
УкраинФорм
2024-09-28T00:24:43Z
У Дніпрі пролунав вибух — ЗМІ
TSN
2024-09-27T23:36:15Z
Рівнянин, який раніше убив свою матір, на вулиці завдав пенсіонеру чотири ножових поранення
Украина Криминальная
2024-09-27T23:33:07Z
У Київській області оголосили повітряну тривогу через атаку російських дронів, у Дніпрі у цей час пролунали вибухи
ZN UA
2024-09-27T23:16:32Z
Із річки Дніпро дістали уламки Shahed, який атакував Київ
InternetUA
2024-09-27T23:16:13Z
Батько і син допомагали зняти чоловіка з військового обліку за «винагороду»
Украина Криминальная
2024-09-27T22:45:36Z
Ураган «Гелен» забрав життя щонайменше 30 людей у США
УкраинФорм
2024-09-27T22:33:50Z
На Рівненщині відбулися масштабні навчання рятувальників
УкраинФорм
2024-09-28T02:36:42Z
Повістки поштою: хто точно не отримає запрошення у ТЦК
Знай
2024-09-28T02:30:44Z
У Португалії запровадять нову систему видворення нелегалів
УкраинФорм
2024-09-28T02:27:51Z
На Київщині сили ППО працюють по ворожих БпЛА — КОВА
TSN
2024-09-28T02:00:13Z
Якісно сплановані точкові операції: авіаексперт сказав, як ЗСУ застосовуватимуть авіабомби JSOW
24tv
2024-09-28T01:24:14Z
Український мартиролог поповнився інформацією ще про майже 1,4 тисячі репресованих
УкраинФорм
2024-09-28T01:15:19Z
Воїни ГУР отримали від волонтерів три ударні безпілотники «Рубака»
УкраинФорм
2024-09-28T01:06:34Z
В Мукачеві відкривають гуртки для школярів, де навчатимуть збирати дрони та управляти ними
УкраинФорм
2024-09-28T00:51:59Z
"Замість масла виготовляють гармати": що відбувається з економікою Росії
24tv
2024-09-28T00:36:58Z
Як приготувати курячі крильця: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво дав швидкий рецепт
Политека
2024-09-28T03:04:25Z
Ребус для тих, у кого чудовий зір: треба за 8 секунд знайти корону в спальні
GlavRed
2024-09-28T02:54:18Z
Підготовка житла: що варто обов’язково зробити до холодів
ZN UA
2024-09-28T02:33:42Z
Хто начальник: непроста загадка, яку зможуть розгадати одиниці
GlavRed
2024-09-28T01:21:27Z
Полюблять навіть діти: оновлений рецепт сирної пасти з цибулею та соєвим соусом
Политека
2024-09-28T01:03:40Z
Чи можна розігрівати їжу в пластикових контейнерах в мікрохвильовій печі
GlavRed
2024-09-28T00:27:50Z
Банановий пиріг з карамельним соусом: простий рецепт від зірки "Мастер Шеф"
Политека
2024-09-27T23:00:05Z
Миші не повернуться в будинок ніколи: як миттєво вивести гризунів
24tv
2024-09-27T22:12:35Z
Як зберігати ягоди після збору врожаю: господині поділились хитрощами
Политека
2024-09-27T22:03:47Z
Пенсії в Україні: скільки отримуватиме пенсіонер, який мав мінімальну заробітну плату
Фокус
2024-09-28T03:15:05Z
Українців позбавляють пільг через борги по комуналці: як запобігти грошовій катастрофі
Знай
2024-09-28T03:06:51Z
"Ощадбанк" попередив про проблеми з картками: оплату можуть не прийняти
Знай
2024-09-28T02:51:35Z
Важливо знати покупцям: яка інформація має бути на ціннику
ZN UA
2024-09-28T01:04:21Z
Укрнафта виявила продаж фальсифікованих паливних талонів
УкраинФорм
2024-09-27T23:57:32Z
За 300 метрів від ЗАЕС лунали вибухи: що відомо
GlavRed
2024-09-27T23:48:47Z
В Україні запрацювало унікальне підприємство: чому це важливо і що воно виготовляє
TSN
2024-09-27T21:42:31Z
Курс долара в обмінниках наступного тижня відчутно зміниться
TSN
2024-09-27T21:42:18Z
Бали замість стажу: в Україні пропонують змінити підхід до розрахунку пенсій
Хвиля
2024-09-27T19:39:19Z
Під час випробувань помітили таємничий електричний позашляховик Audi
ГЛАВКОМ NET
2024-09-27T18:36:23Z
Найбільший позашляховик Ford показали до прем'єри
ГЛАВКОМ NET
2024-09-27T14:45:51Z
Mercedes-Benz представляє кемпер Marco Polo у виконанні AMG
AutoCentre
2024-09-27T14:04:04Z
Новий стильний електромобіль Peugeot розсекретили до презентації
Фокус
2024-09-27T13:30:15Z
Від $33 000: Lynk&Co та Meizu представили електромобіль для геймерів
AutoGeek
2024-09-27T13:21:12Z
«Автономне» водіння Tesla Full Self-Driving потребує втручання кожні 21 км, — незалежне тестування
ITC
2024-09-27T13:05:34Z
Справжній ексклюзив: електромобілі Volkswagen ID.Buzz поставляються дилерам лімітованими серіями
AutoGeek
2024-09-27T12:39:55Z
Понад 200 км за 5 хвилин: GM і CATL показали інноваційну батарею для електромобілів
AutoGeek
2024-09-27T12:01:50Z
У Києві засвітився найоригінальніший мотоцикл Harley Davidson
Фокус
2024-09-27T11:30:42Z
Моря та кратери: новий супутник ESA зробив детальну світлину Місяця
УкраинФорм
2024-09-28T03:21:16Z
TikTok долучився до боротьби з російською пропагандою: заблоковано РІА Новини
InternetUA
2024-09-28T03:04:39Z
Молдова заборонила ще сім пропагандистських ресурсів: які сайти заблоковані
InternetUA
2024-09-28T02:33:10Z
Starlink вже має 4 млн передплатників
InternetUA
2024-09-28T02:01:10Z
Стане лише гірше: чому не можна кричати та бити кота - пояснення знають одиниці
GlavRed
2024-09-28T01:51:28Z
Німецького виробника IRIS-T атакували хакери КНДР
InternetUA
2024-09-28T01:04:03Z
Поки холоди не нагрянули: як почистити газову колонку
GlavRed
2024-09-28T00:33:33Z
NASA готується запустити місію з порятунку астронавтів Starliner
ZN UA
2024-09-28T00:22:23Z
Непопулярне рішення. Nintendo не збирається інтегрувати штучний інтелект у свої гри
InternetUA
2024-09-28T00:01:24Z