MY.UAНовини
Як ШІ допоможе Україні перемогти у війні та чи загрожує світу сценарій Термінатора: інтерв’ю Олександра Борнякова
Як ШІ допоможе Україні перемогти у війні та чи загрожує світу сценарій Термінатора: інтерв’ю Олександра Борнякова

Як ШІ допоможе Україні перемогти у війні та чи загрожує світу сценарій Термінатора: інтерв’ю Олександра Борнякова

Міжнародні фахівці Всесвітнього економічного форуму в Женеві цьогоріч заявили, що штучний інтелект витіснить з ринку понад 26 млн робочих місць для людей. Тим часом в Україні в часи повномасштабної війни чиновники вже взялися за розробку проєкту правового регулювання ШІ у різних сферах.

Чим технологія штучного інтелекту може бути корисною для українців та світу зараз, як вплине на хід війни з РФ та які юридичні колізії спричинить, Факти ICTV ексклюзивно обговорили із заступником міністра цифрової трансформації з питань розвитку ІТ-сфери Олександром Борняковим.

– Наскільки швидко сьогодні штучний інтелект змінює український бізнес, держуправління, освіту?

– Ну, ви знаєте, зараз можна сказати, що в цілому більшість інвестицій йде саме на проєкти, пов’язані зі штучним інтелектом. Це в світі. Майже кожна компанія, яка глобально виділила ресурс, створила структури, які займаються питаннями штучного інтелекту. Багато компаній середньої ланки, які вивчають можливості штучного інтелекту, і я від цих підприємців, керівників чую: “Ми досліджуємо, чи ми змінимося, адаптуємося, чи ми підемо з ринку взагалі”.

Багато хто в бізнесі бачить це як загрозу, чи навпаки, стрибок для бізнесу. Український бізнес не є винятком.

Наприклад, WorkUA – вони інтегрували Сhat-GPT для створення опису вакансій. Нова пошта – ми знаємо, що вони шукали розробників для того, щоб інтегрувати штучний інтелект у частині самообслуговування. Комп’ютерні школи зараз створюють за допомогою Сhat-GPT навчальні курси, зокрема з SMM. Щодо сфери освіти, до речі, компанія Preply залучила $70 млн, щоб імплементувати штучний інтелект у процеси навчання.

Ми в Дія також почали це: наприклад, Дія-підпис побудований також за допомогою технології штучного інтелекту. Це розпізнавання обличчя для ідентифікації у реєстрі даних. Також ми спільно з Держстатом об’єднали зусилля для того, щоб створити інструмент оптимізації управлінських рішень на державному рівні, це так званий проєкт Government BI, Government Business Intelligence, для того, щоб ухвалювати рішення, базуючись на аналізі великих даних. Це те, що людина ніколи сама не зможе зробити, бо потрібно тисячі людей для цього.

А от щодо самого впливу ШІ на таку сферу, як освіта, зокрема, її якість, то я вважаю особисто, що цей вплив великий, і він може бути в перспективі негативним. Уявіть: студент отримує домашнє завдання і може просто його запрограмувати для штучного інтелекту так, що ШІ за хвилину або за секунду видасть результат. І ти не можеш перевірити, як це було написано. Бо це вже не просто плагіат. Це генерація нової інформації. Тому, через такі речі, я впевнений, в цілому, підхід до освіти буде змінюватися, учням і студентам будуть ставитися такі завдання, які будуть стимулювати креативне рішення, а не просто зафіксувати якісь факти, чи просто описати якісь факти, тому що це вже буде робити машина. Очевидно, що настає нова цифрова епоха.

– За інформацією Всесвітнього економічного форуму в Женеві, протягом п’яти років використання ШІ призведе до скорочення 26 млн робочих місць у світі. Який прогноз для України?

– IBM показала, що 40% світової робочої сили можуть витребувати оновлення навичок завдяки впровадженню штучного інтелекту. України це теж стосується. Але треба розуміти, що основним драйвером цих технологій є великі корпорації, великий бізнес. Тобто вони мають велику додану вартість, коли вони впроваджують автоматизацію, яка заміняє роботу тисяч співробітників. І в нас немає таких великих підприємств. А якщо навіть є, то це якісь виробництва, де ти не можеш впровадити штучний інтелект, бо він просто не замінює людину на металообробному заводі чи на деревообробному.

Наша економіка залежить від великих іноземних корпорацій, де працюють десятки тисяч людей. Взагалі йдеться про те, що можливо, професія розробника програмового забезпечення буде дуже змінена.

Тому потенційно є сотні тисяч людей, в роботі яких будуть значні зміни. Але я особисто не вірю в те, що вони втратять безпосередньо робочі місця. Вони просто будуть потребувати навичок. Тобто треба буде, скажімо так, вчитися новому.

Є дослідження, яке показує, що 77 керівників зазначать трансформаційний вплив ШІ на посади початкового рівня. У той же час тільки 22% бачать його вплив на вище керівництво. Тобто якась проста методична операція може бути замінена, але інші працівники – ні. От у мене самого поки що немає відчуття, що ШІ працює чи відповідає як людина. Має минути багато часу відносно, поки він навчиться ухвалювати рішення чи діяти, як ти хочеш цього від людини.

Я думаю, що так чи інакше всім треба замислитися над тим, як саме впливає штучний інтелект на конкретну професію. І ще порада – навчатися вже зараз. Заходьте на Дія.Освіта, там є курс про штучний інтелект, який розробила наша команда (усміхається).

– Чи може ШІ нести загрози інфопростору України, зокрема, продукуючи дезінформацію швидше, ніж люди?

– Теоретично, так. Я думаю, що може, навіть є речі, які практично працюють. Я вам більше скажу, якщо пам’ятаєте, спочатку Chat-GPT заборонили на території Росії і водночас України. І потім ми з ними зв’язувалися, щоб вони відкрили для України доступ.

Одна з топових причин, чому вони це зробили, це потенційний ризик того, що на окупованих територіях України росіяни можуть почати користуватися Chat-GPT для автоматичної генерації пропаганди. Ми вжили заходів, щоб цього не сталося, щоб вони не отримали цей доступ. Але я все одно гадаю, що росіяни якось використовують цю технологію.

І треба розуміти, що ми не вперше із таким стикаємось. Свого часу були часи “до” та “після” фотошопу. І це ж також був певний період, коли треба було підлаштовуватися, тому що до фотошопу кожне фото вважалось оригінальним, а потім у зображення почали втручатися технології. З’явилися нові виклики, і люди врешті навчилися відрізняти оригінальне фото від редагованого. Те ж саме відбувається з технологією Deep Fake, яка ще розвивається. Те саме буде з Chat-GPT.

Зараз можна сказати, що вже Європейський Союз про це задумався, Сполучені Штати про це задумалися, тому що так, дійсно, це може бути використане з негативною метою, і можливо, хтось навіть вже це робить.

– Як ШІ може допомогти Україні перемогти РФ у війні? Чи активно використовують ШІ в оборонних технологіях?

– Ну, я можу сказати, що дійсно він вже використовується. Ми створили проєкт Brave1 – це така платформа державна, де ми стимулюємо, скажімо так, оборонні стартапи, і там більше ніж 500 заявок загалом, але близько 20 стосується саме штучного інтелекту. Завдяки цим проєктам можливо робити розшифрування знімків супутників, знаходити конкретні види зброї, отримувати високоякісні дані розвідки, також це стосується навчання для дронів: за допомогою ШІ можна розпізнавати динамічні цілі на полі бою, потім використовувати автонаведення на ці цілі.

Є така система як Reserve, що дозволяє автоматично збирати інформацію про ворога, його розташування, переміщення: вони використовують штучний інтелект, який аналізує, фільтрує, підтверджує цю інформацію. Є також схожі історії в системі Delta. Там є вхідна інформація від дронів, спутників, оптичних зображень. Вони проходять через систему штучного інтелекту і автоматично видають на карту результати для військових. Тобто військові бачать одразу, де це, тому що машина там це побачила десь і внесла.

У фільмах ви могли бачити, як сотні людей сидять в якихось ангарах і щось пишуть, вираховують. Зараз це замінюється штучним інтелектом.

– Які глобальні небезпеки для держав світу насправді можуть нести технології ШІ?

– Колись все було побудоване на роботі з кіньми. Потім з’явилися паротяги. Ми ж як людство не вимерли через це. В цілому людство тільки виграло. Це ж етапи революції, коли кардинально щось змінюється.

Я думаю, що від сценарію Термінатора чи інших фільмів, де ШІ захоплює світ, ми далеко, бо це цілком залежить від людства. Ми можемо насправді це відрегулювати, тому що, як на мене, кіно, де ШІ бере все на себе і щось знищує, це просто рішення або якась дія людини.

Є історії, коли оператор запускає ударного дрона зі штучним інтелектом, і цей дрон вирішує, що оператор – це загроза. Бо оператор якимись своїми діями заважав дрону здійснювати задачу. Тобто таке теоретично можливо, але я не думаю, що повстання роботів – це реальний сценарій.

– Чи може ШІ впливати на такі процеси, як перебіг виборчої кампанії та виборчі спекуляції в інтересах зацікавлених осіб?

– Я впевнений, що він не може втрутитися в результати чи підрахунок, але те, що він може вплинути на людей, на їх волевиявлення – так. Я думаю, що ми пам’ятаємо кейс із Cambridge Analytica, який вирахував вплив згенерованого контенту на виборців на основі даних із Facebook та інших соцмереж. Багато що можна дійсно коментувати з певною метою у тих же соцмережах, і той, хто буде використовувати цю перевагу, отримує кращий результат. Але це тимчасове. Принаймні до часу, поки всі кандидати навчаться це робити. Тоді ця перевага піде.

Давайте уявимо ситуацію на виборах, що деякий час тому були кандидати, які використовували соцмережі, а не просто використовували борди. І вони, відповідно, були в іншій позиції, ніж інші кандидати, і вони, наприклад, виграли. Під час наступних виборів уже всі використовували соцмережі. Тобто це вже не є перевагою. Тут буде, на мій погляд, така історія: ми зараз на виборах президента США побачимо, що хтось дуже круто використав штучний інтелект, а потім його почнуть використовувати повсюдно, і це не буде вже перевагою.

Що стосується безпосереднього маніпулювання, то я не знаю. Тобто це треба буде вже вирішувати на законодавчому рівні, чи це дозволено, чи це є маніпуляція, чи це просто автоматизація процесу. Ну, наприклад, штучний інтелект точно можна в виборах використати для створення персоналізованих рекламних повідомлень. І це буде впливати на думку, але чи є це незаконним? Не думаю.

– Раніше керівництво Мінцифри заявляло, що влада вже працює над правовим врегулюванням ШІ в Україні. Яка є попередня візія узаконення такої технології?

– У нас є Комітет штучного інтелекту. Ми залучили туди десятки людей, які розбираються в освітніх аспектах, у бізнес-аспектах штучного інтелекту, ну і, відповідно, з точки зору правового регулювання також. Ми в Мінцифри не маємо мети щось регулювати. Наше завдання – почути людей, і якщо їм потрібно щось у правовому полі змінити, ми можемо з цим займатися. Але якщо люди вважають, що в принципі цього достатньо, ну, мабуть, і не треба нічого регулювати, щоб просто не вбити цю історію.

В принципі, за результатами, я не буду, мабуть, казати, що є вже підхід, тому що ще триває обговорення, але більшість учасників підтримали такий підхід: спостерігати, як воно іде, і якщо буде якась необхідність, то звертати увагу і окремо аналізувати якісь аспекти. Але, наприклад, створювати загальний закон про штучний інтелект, я думаю, що поки що зарано. Ми обговорювали те, що Євросоюз вже готує регуляторно закон про штучний інтелект. Ну, вони, мабуть, так собі бачать.

Ми йдемо в Європейський Союз все одно, але ми подивимося, що вони напишуть, що вони імплементують. Якщо воно буде сприяти, то ми можемо перенести до себе, а якщо ще ні, то ми можемо почекати, поки ми не станемо самі членами Європейського Союзу і ухвалимо це.

Треба пам’ятати, що штучний інтелект розвивається дуже швидко, а будь-яке регулювання має сенс, коли, в принципі, все більш-менш ясно. І коли ти намагаєшся регулювати щось, що дуже швидко розвивається, ти його обмежуєш. Тому ми не хотіли б щось обмежувати, ми не бачимо, навіщо це робити. Ми не бачимо загроз, щоб обмежувати розвиток штучного інтелекту, тому поки що, я думаю, не буде від нас якихось законопроєктів чи щось таке інше.

– Чи є в украінської ІТ-індустрії потенціал стати одним із європейських хабів розвитку і вдосконалення ШІ?

– У нас до війни було приблизно 5 тис. людей, які є серйозними фахівцями в галузі штучного інтелекту. Це доволі багато. В нас були компанії, які займалися штучним інтелектом. Наприклад, продукт Apostero купували для Audi, і вони використовують їх технологію. Коли ти сідаєш в Audi, на екрані підказують, куди їхати. Там все побудовано українською компанією.

Потенціал, в принципі, високий. З точки зору впливу у світі, то ні. До повномасштабної війни у світі знали, що ми серйозні фахівці, але власних продуктів було мало. Зараз тенденція не дуже хороша. Ми можемо бути одним із таких європейських хабів розвитку фінального вигляду штучного інтелекту. Ми все для цього робимо. І, до речі, саме тому ми не хочемо зарегулювати цю сферу, щоб не гальмувати її, а створити умови для розвитку в той же час.

Поки в нас іде війна, є інші країни, які перехоплюють ці ініціативи. Але в цілому, я думаю, що після закінчення війни ми зможемо наздогнати інші країни. Це ж все одно стосується людського потенціалу. Тому люди – це наше все.

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Згадувані персони
Сел на шею: 5 признаков, что вы избаловали своего мужчину
Marie Claire
2024-09-12T12:37:09Z
Деруны по-новому для сытного и бюджетного ужина: самый простой рецепт
Обозреватель
2024-09-11T18:11:56Z
Котик забатонился: что значит, если пушистик лежит в позе буханочки и стоит ли нервничать из-за этого
Знай
2024-09-20T04:51:57Z
Секреты приготовления классической солянки: подробная инструкция
Comments UA
2024-09-13T08:18:52Z
Вкусное, мягкое и нежное: рецепт идеального теста для пельменей
Политека
2024-09-20T15:33:42Z
Гороскоп на 21 сентября 2024 года по картам Таро для всех знаков зодиака
UAToday
2024-09-20T15:33:00Z
Почему тыква получается невкусной: не допускайте этих ошибок во время приготовления популярного осеннего продукта
Обозреватель
2024-09-09T02:05:21Z
Как отсутствие отца в детстве влияет на мужчину: 7 последствий
Marie Claire
2024-09-20T07:01:59Z
Гуляш, которые тает во рту: рецепт сытного блюда
Фокус
2024-09-19T17:21:37Z
В сети показали последнее фото умершего от рака комика Маслякова
Comments UA
2024-09-11T20:45:45Z
Соня Евдокименко поддержала сбежавшего из Украины внука Софии Ротару: "Воскресенье с..."
Знай
2024-09-09T17:51:56Z
"С согласия ФСБ": Кондратюк отреагировал на съемки пропагандистской ленты об армии РФ
Фокус
2024-09-08T13:00:33Z
Кендалл Дженнер вернула в моду легендарную стрижку пикси-шегги: кому подойдет
Обозреватель
2024-09-11T05:10:28Z
Народная артистка Украины спела в церкви в российской Судже
Апостроф
2024-09-20T15:30:58Z
Сентябрь в разгаре: смотрим на сезонные новинки и делаем золотую осень еще ярче
Marie Claire
2024-09-20T15:28:15Z
Украинский комик ответил на хейт: “Никогда не уклонялся”
Comments UA
2024-09-08T21:36:34Z
"Остановите этот абсурд": в ОП отреагировали на фильм россиянки о войне на кинофестивале в Венеции
Фокус
2024-09-06T18:27:39Z
Документальная ложь на TIFF: как роспропаганда промыла мозги Западу
Корреспондент
2024-09-18T15:33:29Z
В Польше объяснили, почему задержали Усика и надели наручники
Известия Киев
2024-09-18T18:15:47Z
Чемпионка России разбила цветочный горошок об голову победительницы Кубка Европы. Фотофакт
Обозреватель
2024-09-11T17:04:24Z
Модель с 17-м размером груди сделала предложение по реваншу Усик – Фьюри
Обозреватель
2024-09-07T15:54:26Z
Российские дроны "взорвали" дачу Ломаченко под Одессой. Фото
Обозреватель
2024-09-14T16:19:39Z
Ольга Харлан украсила обложку Playboy
Фокус
2024-09-20T15:51:33Z
Новым тренером Роналду в Аль-Наcре будет экс-наставник Милана Стефано Пиоли
Известия Киев
2024-09-20T15:28:53Z
Свитолина досрочно завершила теннисный сезон
ZN UA
2024-09-11T16:27:06Z
"Вот почему это происходит". Ребров не сдержался в эфире после поражения сборной Украины от Албании. Видео
Обозреватель
2024-09-08T06:52:52Z
Александра Усика арестовали в аэропорту Кракова
UAToday
2024-09-18T03:24:18Z
Астролог назвал дату окончания войны в Украине: ждать осталось недолго
Знай
2024-09-09T01:31:01Z
Россия в ООН заявила, что готова воевать "со всем НАТО"
Корреспондент
2024-09-13T16:48:03Z
Запад изменил позицию по ударам вглубь РФ. The Times назвал причину
ГЛАВКОМ NET
2024-09-13T17:27:19Z
Отказ от НАТО и без возврата территорий: соратник Трампа озвучил его “мирный план“
UAToday
2024-09-13T18:03:49Z
Активы на 7 млн ​​грн: у чиновника МВД конфисковали имущество
Апостроф
2024-09-20T16:24:17Z
Экс-министра обороны Греции оправдали по делу о взяточничестве и отмывании денег
Европейская правда
2024-09-20T16:24:08Z
Зеленский: Путин и ему подобные могут разделить мир и съесть части как пирог
Европейская правда
2024-09-15T19:03:34Z
"Послам приготовиться?": Безуглая перешла в комитет Рады по внешней политике
Фокус
2024-09-17T20:06:18Z
Семья судьи Апелляционного суда Львовщины Михаила Романюка незаконно завладела виллой в центре Львова, - расследование СМИ
Политека
2024-09-10T17:13:06Z
"Уже через неделю были понятны причины", - эксперт о катастрофе F-16
Новости Украины
2024-09-08T19:27:45Z
Полиция нашла "шутника", взорвавшего страйкбольную гранату в Киеве
Корреспондент
2024-09-11T18:24:39Z
На территории Сербии и Венгрии из дунайских вод показались обломки нацистских кораблей времен Второй мировой
ZN UA
2024-09-11T15:38:58Z
Россияне ударили по Харькову управляемыми авиабомбами, в городе загорелся пожар - Терехов
ZN UA
2024-09-09T04:25:08Z
Лесные пожары в Сумской области: враг использует дроны с зажигательной смесью
Корреспондент
2024-09-20T14:57:47Z
В результате взрыва в запорожской больнице пострадал пациент
Корреспондент
2024-09-20T13:21:12Z
Выполнил пуск ракет по Одесщине и пропал с радаров: в сети сообщают об "аварии" российского Су-30СМ над Черным морем
Обозреватель
2024-09-11T15:08:56Z
В Одессе задержан мужчина, убегавший от представителей ТЦК
Корреспондент
2024-09-11T14:55:29Z
Удар по Харькову: стало известно о последствиях
Корреспондент
2024-09-09T01:57:50Z
"Вытаскивать нужно вовремя": Жан Беленюк с огромным аппаратом предлагает украинкам помощь
Знай
2024-09-08T16:51:42Z
В Украине изменится процесс вручения повесток: что известно
Comments UA
2024-09-16T14:06:51Z
Гороскоп на 14 сентября 2024 года по картам Таро для всех знаков зодиака
UAToday
2024-09-13T18:03:06Z
Минобразования отреагировало на фото с формой армии РФ в учебнике
Корреспондент
2024-09-13T17:39:33Z
В Курской области якобы сбили реактивный дрон "Паляница", — росСМИ
Фокус
2024-09-20T16:06:09Z
Анекдоты и мемы недели: Смех без причины – признак хорошего настроения
Комсомольская правда
2024-09-20T16:04:12Z
Принц Джордж совершил свой первый полет
Корреспондент
2024-09-13T12:24:46Z
США продадут Израилю оружие на 165 млн долларов
Корреспондент
2024-09-13T11:06:56Z
Подписан Закон об отсрочке для братьев и сестер погибших на фронте
Корреспондент
2024-09-12T18:38:53Z
Пожиратели энергии: 4 популярных продукта, которые отнимают у организма много сил
Фокус
2024-09-18T16:15:38Z
Как не просыпаться посреди ночи: рекомендации от специалиста
Обозреватель
2024-09-06T17:09:54Z
Три способа обеззараживания: как сделать воду безопасной для питья
Знай
2024-09-08T17:21:08Z
Найден эпицентр распространения COVID-19: ученые назвали всех подозреваемых в распространении. ВИДЕО
Новости Украины
2024-09-20T15:36:45Z
Опасные симптомы, предупреждающие о развитии онкозаболевания
Comments UA
2024-09-20T15:30:07Z
Крем-суп из тыквы с грушей: рецепт изысканного блюда
Фокус
2024-09-20T15:21:47Z
Захочется об них тереться: как сделать свои пятки мягенькими, как после педикюра
Знай
2024-09-20T14:51:52Z
Отеки ног, покалывание и зуд сигнализируют об опасной болезни: что нужно знать об угрозе
Comments UA
2024-09-20T14:24:16Z
Глютамин: его полезные свойства для здоровья и организма
Eco Town
2024-09-20T14:14:16Z
Лунный гороскоп на 20 сентября, пятница
Marie Claire
2024-09-19T21:09:36Z
Стерненко показал документы относительно российского гражданства Труханова
Апостроф
2024-09-17T17:03:42Z
Гороскоп на субботу 14 сентября 2024 года
UAToday
2024-09-13T18:03:26Z
Россияне ударили УАБами по Харькову
Корреспондент
2024-09-15T16:13:46Z
Боец Сил обороны на Харьковщине дезертировал и начал работать на оккупантов
Фокус
2024-09-20T16:15:30Z
Подготовка к отопительному сезону: в "теплоэнерго" сделали заявление о тарифах для населения
Знай
2024-09-20T16:06:04Z
Стало известно, сколько людей сейчас проживает в Харькове
Корреспондент
2024-09-13T11:30:36Z
Российские захватчики атакуют Украину ударными БпЛА: карта тревог
TSN
2024-09-07T21:51:53Z
Украинцев призвали запасать еду и воду: как готовиться к возможным масштабным отключениям электроэнергии
Обозреватель
2024-09-08T22:46:35Z
Украинским водителям придется заплатить более 50 тысяч гривен: за какое нарушение грозит жесткое наказание
Обозреватель
2024-09-15T16:21:46Z
На аукцион выставили заброшенную коллекцию культовых американских спорткаров
Фокус
2024-09-17T16:42:11Z
Ford снова будет производить авомобили в Индии
Корреспондент
2024-09-14T03:36:24Z
В Украине утвердили возрастные лимиты для водителей: кому нельзя управлять автомобилем
Хвиля
2024-09-09T10:03:40Z
В Украине работает шеринг автогражданки для водителей, сообщил hotline finance
Корреспондент
2024-09-20T13:15:09Z
Заброшенные раритеты: в Украине обнаружили коллекцию винтажных Mercedes и Cadillac
Фокус
2024-09-20T13:06:15Z
Харьковские рекордсмены: история уникальных украинских спорткаров ХАДИ
Фокус
2024-09-20T12:06:18Z
Британская армия впервые представила новый основной боевой танк Challenger 3
Хвиля
2024-09-20T11:27:35Z
Цена $10750 и запас хода 510 км: дебютировал новый электрокроссовер от General Motors
Фокус
2024-09-20T10:36:28Z
"Будут сидеть без света по 16 часов в сутки": эксперт ответил, в каких городах зимой ситуация будет самой тяжелой
TSN
2024-09-08T10:54:08Z
Одна из стран ЕС легализовала производство самогона, есть интересный нюанс
ГЛАВКОМ NET
2024-09-13T18:30:54Z
Украина не обращает внимания на Россию и кормит страны по всему миру: Зеленский рассказал, как работает морской зерновой коридор
Обозреватель
2024-09-18T17:41:10Z
Во вторник отключать свет по графикам не будут, но электричество нужно экономить, - ДТЭК
Комсомольская правда
2024-09-16T15:16:51Z
Доллар и евро отступили от максимальных значений
Корреспондент
2024-09-20T16:18:01Z
Китай за год ввел в работу на 66% ветряков больше, чем весь остальной мир: что случилось
Фокус
2024-09-20T15:57:43Z
Война россиянам обходится все дороже - The Moscow Times
Корреспондент
2024-09-14T02:09:35Z
Международные резервы Украины выросли
Корреспондент
2024-09-13T11:51:04Z
Р2Р-трейдинг криптовалют: что нужно знать о нем
Comments UA
2024-09-13T11:23:28Z
Хоррор Retrieval получит поддержку PlayStation 5 Pro — первый взгляд на версию игры для мощной консоли
GameMag
2024-09-19T03:02:11Z
Появилось изображение коробки PlayStation 5 Pro — без упоминания поддержки 8K
GameMag
2024-09-19T01:32:18Z
Система разрушений удивит: Том Хендерсон раскрыл новые детали следующей Battlefield — EA пока не определилась с названием
GameMag
2024-09-20T15:58:45Z
Новый покупатель гостиницы «Украина» отверг связи с РФ и онлайн-казино: правда ли это?
Comments UA
2024-09-20T15:30:48Z
Новая антенна превратит стеклянные окна в вышки 5G: как она работает
Фокус
2024-09-20T14:36:51Z
Умные часы Apple: инновации на вашем запястье
Espreso
2024-09-20T14:17:54Z
Мадзима стал пиратом: Sega анонсировала Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii — выйдет в начале 2025 года на русском языке
GameMag
2024-09-20T14:17:41Z
Инсайдер: Sony может готовить две версии PlayStation 6
GameMag
2024-09-20T13:46:31Z
В раннем доступе GreedFall 2 можно будет услышать Нила Ньюбона — он озвучил Астариона в Baldur's Gate 3
GameMag
2024-09-20T13:25:14Z