/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F9f7d1a1727b1b8e7a7def67ff06cd40b.jpg)
Гороховий суп-пюре: розповідаємо, навіщо додавати соду і як це впливає на м'якість гороху
Гороховий суп – одна з найситніших і найсмачніших страв, при приготуванні якої дуже важливо правильно зварити горох, щоб він не був твердим і жорстким. Для приємного аромату, додайте в суп копченості, наприклад куряче м'ясо, крила та ребра.
Кулінарка Яна поділилася в Instagram рецептом смачного горохового супу-пюре, горох для якого буде дуже м'яким.
Інгредієнти:
- Колотий горох – 250 г
- Картопля – 3-5 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Вода – 1,8 л
- Сода – дрібка
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
1. Горох добре промийте, додайте дрібку соди і залийте окропом, щоб рівень води був удвічі вищий за горох. Залишіть на ніч. Вранці залийте новою водою та варіть 40-60 хвилин на середньому вогні.
2. Наріжте цибулю та моркву кубиками та обсмажте до м'якості.
3. До гороху додайте нарізану кубиками картоплю та інші овочі, посоліть і поперчіть за смаком. Готуйте ще 20 хвилин на маленькому вогні. Після цього перебийте блендером і подавайте з копченостями.
Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитись із рецептами:
- Місо суп з морепродуктами
- Томатний суп гаспачо
- Молочний суп з борошном