Багато людей люблять кавуни за їх освіжаючий солодкий смак та безліч корисних вітамінів та мінералів. Хтось їсть кавуни без якихось доповнень, а дехто посипає їх сіллю. Чим такий спосіб вживання кращий, розповіла дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці в Instagram.
Посипати сіллю кавун - для багатьох прозвучить як якийсь гастрономічний кошмар, але це зовсім не так. Сіль допомагає отримати ще більше переваг споживання цього продукту.
Дієтолог підкреслює сам кавун дуже корисний і допомагає нормалізувати роботу серцево-судинної системи через вміст магнію, калію, вітамінів А, В6, С, а також амінокислоти цитрулін. Якщо ж приправити ягоду сіллю, можна випробувати нові смакові враження і отримати ще більше користі.
"Якщо з’їсти кавун, посипаний сіллю, отримаєте не тільки нові гастрономічні враження, а ще й поповните запас втрачених електролітів після тренування", - каже дієтолог.
Зазначається, що кавуни можна поєднувати з багатьма іншими продуктами, наприклад, сиром або м'ясом. Жодної шкоди організму не буде, але слід стежити за кількістю вжитого, адже від переїдання можливий дискомфорт у шлунку.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, проблеми з травленням, висипання та судоми: експерти попередили про небезпечні властивості дині.