/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F12fa540d37dd01cca1167fdfd17a1efd.png)
Соус песто на зиму: розповідаємо, як правильно приготувати
Корисний, смачний і дуже простий домашній соус, який підходить до всіх страв – саме соус песто. Його основа – ароматний базилік, а пікантного смаку йому додасть часник, а відтінить смакк соусу лимонний сік та цедра.
Кулінарка Катерина поділилася в Instagram рецептом консервованого соусу песто на зиму, який буде відмінним доповним до салатів, супів та м'яса.
Інгредієнти:
- базилік – 300 г
- часник – 4-5 зубів.
- горіхи – 150-200 г
- сік та цедра 1 лимона
- цукор – 1 ст. л.
- сіль, перець – за смаком
- пармезан – 50 г
- оливкова олія – 100 мл
Спосіб приготування:
1. Усі інгредієнти перебийте блендером або пропустіть через м'ясорубку. Густоту регулюйте олією. Додайте тертий пармезан, перемішайте.
2. Банки та кришки стерилізуйте, викладіть соус у банки. Поставте в морозилу та зберігайте там до року.
Порада: використовувати соус можна для салату, випічки, брускет, овочевих запіканок, пасти. Перед використанням дістаньте з морозильної камери, дайте постояти 10 хвилин танути при кімнатній температурі!
Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитись із рецептами:
- Песто з базиліком
- Соус песто з горіхами
- Салат "Капрезе" із соусом песто