/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F433%2Fab648e7296b08cea38183b057f58f64b.jpg)
Маринований гострий перець без стерилізації – рецепт смачної заготовки на зиму
Перець гострий маринований – це гарна закуска, яку можна додавати до різних страв. А приготування дуже просте й легке: потрібно мінімум інгредієнтів і лише 20 хвилин. Тож тримайте рецепт гострого маринованого перцю без стерилізації.
Інгредієнти на 1 л
- 1 л води
- 500 г гострого перцю
- 2-3 зубчики часнику
- 50 мл 9% оцту
- 3 ст.л. цукру
- 2 ст. л. солі
- 2 лаврових листки
- 2 парасолькі кропу
- по 8 горошин чорного та духмяного перцю
- 2 сушені гвоздики
Приготування
Зараз дивляться
- Готуємо посуд та кришки, добре все миємо. Потім промиваємо водою і обсушуємо перець, плодоніжки не зрізаємо. Далі очищуємо часник.
- На дно банки кладемо спеції та перець плодоніжками догори.
- Заливаємо банку окропом на 10 хвилин. Прикриваємо банки кришками.
- Потім воду зливаємо у чисту каструлю і готуємо маринад: додаємо сіль і цукор, доводимо до кипіння та добре перемішуємо, щоб сіль і цукор розчинилися.
- Знімаємо маринад з вогню і додаємо оцет.
- Заливаємо перець маринадом та герметично закручуємо кришками.
- Банки перевертаємо догори та накриваємо рушником. Даємо повністю охолонути до кімнатної температури і ставимо у темне прохолодне місце.
Ще більше цікавих рецептів на сайті
Фото: згенеровано ШІ
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала