/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fe31d4ec99fb6e433f31f6c9b461474c2.jpg)
Маринований халапеньйо на зиму: як правильно приготувати гострий перець
Перець халапеньо – дуже смачний і дуже гострий сорт перцю чилі. Варто відзначити, що в порівнянні з іншими різновидами перцю чилі халапеньо вважається помірно гострим. Цей перець збирають і використовують для приготування страв у зеленому вигляді, в деяких випадках йому дають дозріти і стати червоним, жовтим або помаранчевим. Перець використовують для приготування соусів, салатів, ще його можна маринувати.
Кулінарка Віта поділилася в Instagram рецептом маринованого халапеньо з оцтом, цукром та сіллю.
Інгредієнти:
На 1 кг перцю халапеньо або іншого гострого перцю
Маринад:
- вода – 1 л
- оцет 9% – 200 мл
- сіль – 50 г
- цукор – 40 г
Спосіб приготування:
1. Перець помийте, поріжте кільцями.
2. Маринад: у каструлю налийте воду, оцет, сіль, цукор. Коли закипить, додайте порізаний перець. Коли знову закипить, накрийте кришкою та вимкніть плиту. Зачекайте 10 хвилин.
3. Дістаньте перець з маринаду і покладіть у банку, а маринад знову закип'ятіть і залийте в банки з перцем. Закрутіть кришкою, охолодіть. Зберігайте у холодильнику.
Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитись із рецептами:
- Перець фарширований морквою
- Перець фарширований рисом
- Перець фарширований м'ясом та рисом