MY.UAНовини
Актор серіалу «Опер за викликом» Артем Мартинішин: Моє життя круто змінилося з народженням двійні
Актор серіалу «Опер за викликом» Артем Мартинішин: Моє життя круто змінилося з народженням двійні

Актор серіалу «Опер за викликом» Артем Мартинішин: Моє життя круто змінилося з народженням двійні

9 жовтня о 20:00 на телеканалі 2+2 - прем’єра довгоочікуваного шостого сезону гостросюжетного серіалу «Опер за викликом».

24-серійний детектив про харизматичного й відчайдушного капітана Артема Трофимова був знятий на замовлення 2+2 ще у 2021 році і мав вийти навесні 2022-го.

Про шостий сезон «Опера за викликом», друзів, родину, кіно та театр KP.UA поговорила з актором Артемом Мартинішиним, який грає у серіалі хакера Славка.

У шостому сезоні багато імпровізації

- Артеме, генеральний продюсер 2+2 Сергій Кизима розповідав, що весь цей час канал отримував велику кількість звернень глядачів із запитанням, коли вийде продовження детективу. А ви чекаєте?

- Дуже чекаю! Справді, весь цей час глядачі запитували у соцмережах, коли ж вийдуть нові серії. Чесно, і мені цікаво, що ж у нас вийшло. Бо це був по-своєму особливий сезон. Насамперед через те, що ми працювали з новим режисером – Олександром Ітигіловим. Новий режисер – це завжди нова подорож для акторів. Це нові правила, атмосфера і бачення. Я колись був у Ітигілова на пробах, але не пройшов, тому мені було цікаво, як ми спрацюємося на «Опері». А спрацювались ми прекрасно! Мені імпонував його підхід до роботи – на майданчику завжди все готово і сплановано. Так, він може інколи гаркнути, сказати міцне слівце, однак у нього все чітко.

Я переглядав шматочки нового сезону і помітив, що цього разу, як ніколи, відчувається хімія між головними акторами. Ми з Вишняковим, Пожарським, Ігнатушею на «Опері» з 2017 року, добре один одного знаємо, і це впливає на наших героїв, бо вони також давно працюють у Департаменті кримінальної розвідки. Вони практично сім’я. У шостому сезоні багато імпровізації, бо ми почували себе в кадрі дуже вільно, знали, чого очікувати від партнера, тягнули якісь історії з минулих сезонів. І все так динамічно, живо. Якщо в кадрі потрібно було сміятися, то ми сміялися від душі, бо постійно «кололи» один одного. Під час зйомок однієї сцени ми так сильно розсміялися, що ледве не зірвали зйомку, але саме цей яскравий момент взяли у фінальний монтаж серії.

- Спілкуєтеся з командою серіалу поза майданчиком?

- Так, ми досі тримаємо зв’язок. Буквально вчора спілкувався з Пожарським. Коли почалась повномасштабна війна, ми з ним переписувалися, хоча зв’язку практично не було. Він з родиною мешкав у Бучі, і я сильно переживав за них. Я бачив пости його дружини. Це були страшні публікації. На одній з них – вид з вікна на двір, де все розбомблено, і підпис: допоможіть, нема чого їсти… Потім Саня розповідав, як вони вибиралися, продюсер «Опера» допоміг їм з машиною. Слава богу, зараз з ними все гаразд.

З Пашою Вишняковим ми також спілкуємося. Я постійно слідкую за його благодійною діяльністю, він великий молодець. Його фонд допомагав нам з підгузками та харчуванням для діток. З Олександром Ігнатушею інколи перетинаємося на дубляжу. Побачилися з ним у кінотеатрі на прем’єрі фільму «Індіана Джонс», він дублював головного героя, а моя дружина – головну героїню. Звичайно, хочеться знову зустрітися з ними усіма на знімальному майданчику.

- Зйомки «Опера» завершилися буквально за кілька місяців до вторгнення. Відчували, що росія готується до нового етапу війни?

- Ні, не відчував. Уявити навіть не міг, що це реально може статися. Як і більшість людей, апелював до здорового глузду. Мені здавалося, що росії і путіну невигідно розпочати повномасштабну війну. Коли друзі говорили, що вони, прикриваючись навчанням, вторгнуться, я був впевнений, що це блеф і показуха. 23 лютого друг запитав мене, чи я зібрав тривожну валізку. На що я обурився: «Льошо, ви мене всі дістали цими ідіотськими запитаннями!». Я майже сварився. Наступного дня дружина розбудила мене зі словами «війна почалась»… До 24 лютого я більше переймався тим, щоб не захворіти на «корону» і не підвести команду «Опера». Переживав за ковід, а тут - ракета…

- Чи є у росії у вас друзі, родичі?

- У мене там живе рідний дядько, були друзі, приятелі, актори, з якими ми тут знімалися, навіть товаришували. Дядя – не без впливу російської пропаганди, але не зазомбований, не пропагує війну. Ми більш-менш знаходимо з ним спільну мову. Звісно, я намагався пояснити йому, що відбувається насправді, але він не розвиває цю тему, аби не сваритися.

З акторів ніхто нічого не писав. Хоча в мене були на росії приятелі, з якими ми зустрічалися і поза зйомками. Вони бачать мої пости у фейсбуці (вони досить однозначні), проте мовчать. Всі вони бояться, бо – сцикуни. Я точно знаю, коли ми переможемо, вони вийдуть і скажуть, що були жертвами, що були згодні з Україною, але не могли говорити. Але нічого іншого, крім огиди до них, я не відчуватиму. Вірю, що їм це не минеться. Катастрофа для росії неминуча, вона вже розпадається, як труп, що гниє.

- І як ви ставитеся до мовчунів, які не висловлюють свою позицію щодо війни в Україні?

- Ставлюся як до мовчазної згоди з політикою агресора.

З головними акторами «Опера за викликом» Павлом Вишняковим та Олександром Ігнатушею. Фото: 2+2

У нас народилася двійня за кілька місяців до повномасштабної війни

- За чим з довоєнного життя сумуєте найбільше?

- За подорожами за кордон. До війни ми постійно подорожували з дружиною, друзями. Бо це можливість відновитися, видихнути, зібрати думки докупи. Цього бракує. Але водночас я намагаюся не бути ахєрєвшим тиловиком, який, бачте, сумує за подорожами. Розкажи про це військовому, який зараз сидить під мінометним обстрілом! Сумуючи за довоєнним життям, завжди повертаю себе до реальності.

Часом спостерігаю, як люди у більш безпечних місцях не усвідомлюють, що зараз відбувається і завдячуючи кому вони сидять у ресторанах, танцюють на дискотеках або п’ють пиво. Так, військові часто кажуть, що життя не має зупинятися, бо саме за це вони воюють. Але водночас потрібно пам’ятати, що у нас триває війна. Важливо цінувати тих, хто там, «на нулі», віддає за тебе своє життя.

- Ваше життя сильно змінилося?

- Воно дуже круто змінилося з народженням дітей. Вони з’явилися у нашому житті за кілька місяців до повномасштабної війни. Як виявилося, поява двійні – це ще те випробування. Сьогодні моє життя складається, перш за все, з батьківства та заробітку грошей, щоб забезпечувати родину.

- Планували діток?

- Ми хотіли дітей. Але, чесно кажучи, я не розумів, що це таке. Мені було 33 роки, і здавалося, що я готовий до батьківства. Не уявляю, як люди зважуються на дітей у двадцять років, особливо жінки. Бо бачу, через що проходить моя дружина – постійні обмеження і цілковите позбавлення комфорту, інколи не вистачає часу навіть почистити зуби. Я досі в шоці, як вона все витягує. Коли запитую, чи їй складно, вона каже: «Ні-ні, все нормально, мені нескладно, мені добре». Жінки – видатні! Після народження дітей я перезакохався у жінок, бо їхня сила надзвичайна. Чоловік не може зробити і десятої частини того, що витримує, проживає кожна жінка. Якби чоловіки народжували, людства б дуже скоро не стало (сміється).

- Пам’ятаєте першу реакцію, коли дізналися, що чекаєте на двійню?

- Ми цьому зраділи. Ми дуже хотіли двох дітей, щоправда, не одразу (сміється). Те, що у нас двійня, ми дізналася на першому місяці. На огляді лікар сказала, що в Ані або більший термін, або двійня. Ми були впевнені у датах, тому подумали, що лікар помиляється. Аня пішла на УЗД, я чекав її в машині. Бачу, повертається до мене з такою «сюрпризною» усмішкою, дає знімок і каже: «Вітаю, у нас буде двійня». Це були неймовірні почуття! Вдруге відчули щастя, коли дізналися, що в нас буде хлопчик і дівчинка.

- Бути батьками двійні дуже непросто.

- До народження Соломії та Устима усі люди, які вже мають подібний досвід, казали нам, що це непросто. Підтверджую (усміхається). Але мені дуже пощастило з дружиною! Коли я бачу, як їй складно і як вона намагається мужньо впоратися з цим, завжди з посмішкою на обличчі, то думаю, що мені взагалі гріх жалітися.

До речі, коли діти тільки народилися, мене постійно консультував Саша Пожарський, який став батьком двійні під час зйомок третього сезону «Опера за викликом». Він ділився досвідом, готував мене до складних моментів, ми постійно обговорювали батьківство. Зараз у нас теж є помічники: батьки, наші театральні друзі, які страхують і допомагають. Наші майже дворічні діти вже ходять до театру – сидять в гримерках, очікують, поки мама з татом на сцені.

З дружиною Анею та дітьми Соломією та Устимом. Фото: 2+2

В мене була машина, тому вирішив таксувати

- У Молодому театрі ви працюєте вже 15 років. Що нині змінилося у театрі, у вас самому, як змінився глядач?

- Насамперед змінився я. І мій погляд може не відповідати реальності. Та й взагалі є відчуття, що усі ми стали іншими – актори, глядачі, репертуар. Театр став потрібнішим. Це абсолютно точно. Ми відчуваємо це за кількістю проданих квитків. Минулого сезону ми вийшли на довоєнні заробітки. Це при тому, що квитки не здорожчали, а в театрі не стало багатьох вистав, перш за все російської драматургії. Ми попрощалися десь з шістнадцятьма виставами.

- Коли ви знову вийшли на сцену?

- У травні 2022 року ті, хто залишився в Києві, щовихідного грали на малій сцені. У червні ми вже випустили прем’єру казки «Цап-ка-цап», яку нам, до речі, банять соцмережі. Це казка-стьоб про світову політичну ситуацію, гостросатирична історія. Автор Ірина Малоліта настільки круто її написала, що вона заходить як дітям, так і дорослим. Дуже скоро ми повернулися до попереднього формату. Зараз постійно виходять прем’єри, у розкладах репетицій вже нема де писати. Театр став заробляти, ми вийшли на довоєнну зарплатню, бо тривалий час фінансування не було, і ми отримували близько п’яти тисяч в місяць. Через це актори часто починали шукати інші заробітки. Я, наприклад, почав таксувати.

- І зараз таксуєте?

- Зараз трохи менше, ніж у червні минулого року. Тоді кіно не знімали, дубляжу майже не було, ми працювали в театрі, але дохід був незначним. В той час актори бралися за різну роботу – хтось пішов офіціантом, хтось бариста, хтось фітнес-тренером, хтось у доставку чи ІТ. А в мене була машина, тому я вирішив таксувати. Мама казала, що так гроші не заробиш, бо багато людей виїхали зі столиці, та й страшно роз’їжджати містом, коли його обстрілюють. Але я вирішив спробувати. Працював по 16-17 годин і заробляв тисячу гривень в день. Це був гарний заробіток, особливо зважаючи на те, що останні відкладені гроші закінчувалися. Зараз інколи таксую, бо кіноіндустрія ще не відновилася до довоєнних обсягів.

- Пасажири впізнають?

- Впізнають і дивуються. Мовляв, вчора бачили вас в телевізорі, а сьогодні ви працюєте в таксі – це як? Є ті, хто прямо запитують: «А ви – Славік із «Опера»?» Один пасажир навіть сказав: «Ви ж актор! Актор не має таксувати. У вас тонка душевна організація. Що ж це у світі коїться?». І дав мені сто гривень чайових. Але, відверто кажучи, мене абсолютно не хвилює, як це виглядає зі сторони.

- Були думки, що більше не повернетеся до акторської професії?

- Звичайно ні. Я абсолютно переконаний, що це тимчасова історія. Не уявляю себе без акторства. Тим паче, що зі мною завжди є театр. Він дуже виручає. Театр – це не про гроші. Це про душевну рівновагу. Коли ти в театрі, то відчуваєш себе дуже багатою людиною. На сцені ти не думаєш про те, що зараз відіграєш виставу й тобі кричатимуть «Браво!», а потім переодягнешся, вийдеш з гримерки і візьмеш замовлення. Не виключено, що глядач, який щойно був у залі, після вистави сяде до тебе в машину. Зі мною і таке було.

- А що зараз допомагає переключатися?

- На жаль, зараз мало часу проводжу з родиною, з дітками. Тому один день на тиждень повністю присвячую їм. Зазвичай сідаємо в машину і їдемо кудись, де малі ще не були. Я і сам пізнаю Київ завдяки діткам. Вони настільки світлі, що абсолютно переключають мою увагу і думки. З ними про все забуваєш, бо бачиш необізнані очі, яким ти допомагаєш пізнати світ.

Артем зізнається, що робота в театрі – це не про гроші, а про душевну рівновагу. Фото: 2+2

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Згадувані персони
Роберт Паттінсон та Сьюкі Вотергаус уперше в ролі батьків вийшли на публіку
Фокус
2024-10-06T13:30:59Z
Тіна Кароль розкрила, яких правил у харчуванні та спорті дотримується для стрункої фігури
TSN
2024-10-06T13:21:15Z
Тіна Кароль вперше відповіла на чутки про роман з молодшим на 9 років бізнесменом-іноземцем
TSN
2024-10-06T13:06:50Z
Це кіно надихає: 4 неймовірні фільми про вчителів та школу
24tv
2024-10-06T12:54:39Z
Син Назарія Яремчука висловився про відмову Ротару і Зінкевича знятися у фільмі про його батька
TSN
2024-10-06T12:24:17Z
Леопард та його друзі: як виглядають наймодніші принти осені
24tv
2024-10-06T12:03:08Z
Рецензія на фільм «Платформа 2» / El hoyo 2
ITC
2024-10-06T11:15:05Z
Sunday news з Софією Єгоровою! До Перемоги!
FM-TV
2024-10-06T10:54:54Z
Леся Нікітюк захопила пікантним фото з напівоголеним бойфрендом вдома
TSN
2024-10-06T10:40:59Z
Єврокомісар закликав країни ЄС накопичити запаси снарядів, щоби бути готовими до ймовірної війни
УкраинФорм
2024-09-23T15:00:59Z
Екскерівник ЦРУ назвав слабкі та сильні сторони Росії у війні
TSN
2024-10-06T13:33:21Z
На війні з Росією загинув зять Ірини Фаріон
ГЛАВКОМ NET
2024-10-06T13:27:15Z
Що потрібно Україні для перемоги у війні: у США назвали крок для Заходу
GlavRed
2024-10-06T13:27:00Z
Як завадити отриманню снарядів від КНДР: військовий аналітик назвав варіанти
24tv
2024-10-06T13:15:42Z
Трамп просив у Путіна поради щодо України: подробиці від The New York Times
ГЛАВКОМ NET
2024-10-06T13:12:46Z
Армія РФ атакувала Гуляйполе FPV-дронами, поранена жінка
УкраинФорм
2024-10-06T12:48:10Z
Загинув російський активіст Ільдар Дадін, який воював на боці України
ГЛАВКОМ NET
2024-10-06T12:45:01Z
Пейджерна операція «Моссада»: Washington Post дізналася, як Ізраїль проник у «Хезболлу»
ГЛАВКОМ NET
2024-10-06T12:42:24Z
Росіяни вкотре вкрали та вивезли зерно з Маріуполя – Центр нацспротиву
ГЛАВКОМ NET
2024-10-06T13:12:15Z
Великий власник криптовалюти переказав рекордні 47 мільйонів у цифровому токені Ethereum
InternetUA
2024-10-06T13:01:23Z
Податок на пенсію в Україні: пенсіонерам пояснили, за що вони можуть не платити
Политека
2024-10-06T13:01:00Z
Скільки будуть коштувати 100 доларів у жовтні
24tv
2024-10-06T12:36:58Z
Закарпатська джелатерія випустила гарбузове морозиво
AgroPortal
2024-10-06T12:30:53Z
"Укрпошта" залишила ціни на свої тарифи у спокої: нові послуги на підході
Знай
2024-10-06T12:21:51Z
В Україні уповільнилось зростання реальних зарплат - висновки Нацбанку
ZN UA
2024-10-06T12:09:01Z
В Україні назріває комунальна криза: рішення Мінфіну ставить під загрозу тепло у будинках
Знай
2024-10-06T12:06:25Z
Інфляція в Україні прискорилась: продовольчі товари будуть рости в ціні через скорочення пропозиції
ZN UA
2024-10-06T12:06:13Z
Курська область в обмін на Донбас і південь України: ЗСУ принизили Путіна – журналіст
GlavRed
2024-10-06T13:27:05Z
Нічна атака на Одесу: росіяни пошкодили житлову двоповерхівку
УкраинФорм
2024-10-06T13:24:11Z
Якою є ситуація у Херсоні та що привертає увагу російських дронів у місті
24tv
2024-10-06T13:15:12Z
Відзавтра ускладниться проїзд через один із ПП з Угорщиною
AgroPortal
2024-10-06T13:00:49Z
Чергові жертви серед цивільного населення на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів: один мирний мешканець загинув, ще троє — отримали поранення
Мій Харків
2024-10-06T12:57:43Z
Відомий український співак отримав травму на фронті й зізнався, як його змінила служба в ЗСУ
TSN
2024-10-06T12:33:39Z
Чи варто знищувати "вишки Бойка": експерт розповів про ситуацію у сірій зоні Чорного моря
TSN
2024-10-06T12:18:58Z
Вибухнув та розлетівся: український дрон феєрично знищив російський танк
TSN
2024-10-06T12:18:43Z
Київ накрила злива: дощова каналізація не може впоратись, по місту підтоплення
24tv
2024-10-06T12:12:14Z
На покинутій могилі Григорія Чапкіса з'явився пам'ятник із помилками - подробиці
GlavRed
2024-10-06T13:27:33Z
Спілкування у школах змінять законодавчо: що підпаде під заборону
Знай
2024-10-06T13:21:30Z
У Харківській області армія РФ будує тунелі для наближення до позицій ЗСУ
ZN UA
2024-10-06T13:21:29Z
"Ану вийди і зайди ще раз": учитель розсмішив мережу крилатими висловами педагогів
24tv
2024-10-06T13:21:16Z
Чоловік не міг повірити своїм очам, коли відкрив чиюсь загублену валізу
Фокус
2024-10-06T13:15:49Z
Україна може почати новий контрнаступ у 2025 році – The Times
iPress
2024-10-06T13:15:45Z
"Гарна дівчинка та справжня геройка": як 13-річний собака врятував травмованого господаря від смерті
TSN
2024-10-06T13:09:34Z
Україну можуть заселити африканці: на кількість населення впливатиме міграція — експерт
TSN
2024-10-06T12:51:16Z
Ракета вбила всю його родину: як живе Ярослав Базилевич після жахливої втрати
TSN
2024-10-06T12:51:01Z
Не втече від "Циганського короля", – Ф'юрі назвав боксера, з яким битиметься навіть у 50 років
24tv
2024-10-06T13:24:07Z
Полісся — Ворскла 2:1 Відео голів та огляд матчу УПЛ
Football.ua
2024-10-06T13:01:50Z
ЗСУ ліквідували ексгравця молодіжної збірної Росії з футболу
ГЛАВКОМ NET
2024-10-06T12:51:33Z
Ювентус обмінявся реалізованими пенальті з Болоньєю
Football.ua
2024-10-06T12:39:35Z
Марселіно — після поразки від Реала: Вони зробили дуже мало в цій грі
Football.ua
2024-10-06T12:18:50Z
Фінал ЧС-2024 з футзалу: онлайн-трансляція матчу Бразилія – Аргентина
24tv
2024-10-06T12:06:37Z
Мудрик розпочне матч проти Ноттінгем Форест на лаві для запасних
Football.ua
2024-10-06T12:06:18Z
Полісся здобуло перемогу над Ворсклою
Football.ua
2024-10-06T12:04:39Z
Колишній півзахисник Реала очолить Бока Хуніорс — AM
Football.ua
2024-10-06T12:01:15Z
Здоров’я за знаком Зодіаку: до яких хвороб ви схильні найбільше
Знай
2024-10-06T12:51:38Z
Причини виникнення епілепсії: знайшли нові варіанти генів
24tv
2024-10-06T12:51:34Z
Вчені розробили молекулу, яка імітує переваги фізичних вправ і голодування
Portaltele
2024-10-06T12:01:01Z
Знайшли простий спосіб зменшити біль в спині
24tv
2024-10-06T10:39:53Z
Вчені знайшли альтернативу канабісу "без кайфу": що може змінити це відкриття
TSN
2024-10-06T10:39:13Z
Неочікувана користь кави: вчені розповіли, як покращити здоров'я за допомогою напою
GlavRed
2024-10-06T10:27:59Z
Не їсти після 6, щоб схуднути - це не міф? Відома фітнес-тренерка назвала головне правило стрункості
Знай
2024-10-06T09:51:48Z
Назвали напій, який знижує ризик інсульту
24tv
2024-10-06T09:09:40Z
На племзаводі розповіли, як уникнути раннього вибуття свиноматок зі стада
AgroPortal
2024-10-06T07:30:59Z
Хакера з Одещини затримали за продаж особистих даних 100 тисяч українців
InternetUA
2024-10-06T13:27:03Z
Конфлікт та погрози: поліція відкрила кримінальне провадження через інцидент з Ніколасом Кармою
24tv
2024-10-06T13:12:02Z
Приставив до шиї пістолет: на Ніколаса Карму напали у Полтаві – що сталося
24tv
2024-10-06T13:09:54Z
У Кам’янському затримали жінку, яка зарізала сусіда
Украина Криминальная
2024-10-06T13:09:03Z
В Ізраїлі чоловік розстріляв людей на автостанції: є жертва і багато поранених
24tv
2024-10-06T13:00:09Z
Пішли по гриби та не повернулися: на Тернопільщині в лісі зникли дві пенсіонерки
TSN
2024-10-06T12:51:57Z
На Драгобраті знайшли велетенського гриба: його розміри вражають
TSN
2024-10-06T12:33:06Z
На Волині поліцейські оперативно встановили водія, який скоїв смертельну ДТП та втік
Украина Криминальная
2024-10-06T12:21:02Z
На Львівщині жінка зарізала коханця, який на 27 років старший за неї
TSN
2024-10-06T12:06:45Z
Вишукана запіканка зі шпинатом: шеф-кухар розкрила фірмовий секрет ідеальної осінньої страви
Политека
2024-10-06T13:30:09Z
Прихована загроза: чому не можна використовувати прищіпки для сушіння одягу
GlavRed
2024-10-06T13:27:36Z
Як вижити взимку: чи потрібно запасатись продуктами вже зараз
24tv
2024-10-06T13:24:04Z
Як приготувати ідеальний осінній суп з беконом та чедером за 15 хвилин: простий рецепт
24tv
2024-10-06T12:21:27Z
Холодний солоний чізкейк із рибою: зірка "Майстер Шеф" розкрила рецепт вишуканого пирога без випічки
Политека
2024-10-06T12:01:32Z
Грибний суп з фрикадельками та галушками: переможниця "Мастер Шеф" розкрила улюблений рецепт
Политека
2024-10-06T11:00:37Z
Туристи знайшли у Карпатах гігантський гриб – важить майже 3 кг
Комсомольская правда
2024-10-06T10:45:07Z
Знак долі, який "не можна ігнорувати": що означають однакові цифри на годиннику
GlavRed
2024-10-06T10:27:06Z
Коли і як обрізати черешню восени 2024 року: унікальні методи від господарів
Политека
2024-10-06T10:01:30Z
60-річний актор Кіану Рівз дебютував у професійному автоспорті
ГЛАВКОМ NET
2024-10-06T11:57:46Z
Гнав, "сидячи" у телефоні: 20-річний мільйонер розбив машину за 5 млн грн
Фокус
2024-10-06T11:12:45Z
Як з’явився один з найкрасивіших автомобілів – Alfa Romeo GTV
AutoCentre
2024-10-06T10:43:12Z
У Києві помітили новітній потужний спорткар Mercedes
Фокус
2024-10-06T07:51:34Z
Citroen готує ефектного суперника Toyota RAV4
AutoCentre
2024-10-06T07:06:28Z
General Motors розробляє нову систему автономного водіння L3
Portaltele
2024-10-06T07:01:02Z
Водіям варто протерти лобове скло цим овочем, щоб уникнути запотівання
24tv
2024-10-06T03:51:06Z
Нові правила оренди автомобілів: що пропонують змінити для водіїв
Хвиля
2024-10-05T20:18:09Z
В Україні оновили вікові обмеження для водіїв: хто не зможе сісти за кермо
Хвиля
2024-10-05T19:45:38Z
Найекстремальніше зіркове скупчення Чумацького Шляху: ЕКА показало фантастичний знімок
TSN
2024-10-06T13:33:37Z
Ізраїльський «Моссад» розробив вибухові пейджери для членів «Хезболли»
360ua.news
2024-10-06T13:18:33Z
Під водою виявили добре збережені рештки вимерлих мавп Нового Світу
Фокус
2024-10-06T13:06:39Z
У США випробували дрон, здатний місяцями літати в стратосфері з 70 кг вантажу
InternetUA
2024-10-06T12:58:37Z
Вчені пояснили, що провокує зростання інтенсивності повеней та ураганів
ГЛАВКОМ NET
2024-10-06T12:45:59Z
Вчені створили революційний матеріал для акумуляторів: чим особливий
InternetUA
2024-10-06T12:31:35Z
В Антарктиді через зміни клімату фіксують стрімке озеленення
TSN
2024-10-06T12:06:50Z
Вкрадений Місяць: вчені запропонували "кримінальну" гіпотезу появи супутника у Землі
TSN
2024-10-06T12:06:33Z
«Комета століття» та два зорепади: які космічні явища побачать українці у жовтні
ГЛАВКОМ NET
2024-10-06T11:45:08Z