MY.UAНовини
Стритфуд по-українськи: де смакувати шаурму, донери, хот-доги, піцу, бургери, круасани та картоплю фрі
Стритфуд по-українськи: де смакувати шаурму, донери, хот-доги, піцу, бургери, круасани та картоплю фрі

Стритфуд по-українськи: де смакувати шаурму, донери, хот-доги, піцу, бургери, круасани та картоплю фрі

Поснідати хот-догом дорогою на роботу, вийти на обід з колегами на шаурму, а ввечері нагодувати родину смачною піцою – чудовий план, який хоча би раз чи два на тиждень збереже вам купу енергії. Тим паче, що за останні десять років вулична їжа стала не лише безпечнішою, але й смачнішою, адже погодьтеся – якісне м'ясо та овочі і смакують краще.

То де ж їсти шаурму, хот-доги, піцу, бургери, круасани та картоплю фрі – розбирався у партнерському матеріалі Obozrevatel.

Шаурма від Döner Маркет

Що в меню: шаурма і донери, картопля фрі, нагетси, курячі крильця

Де спробувати: більше 150 точок по всій Україні (знайти найближчу можна за посиланням)

Рекомендація редакції: фірмова шаурма з куркою, донер з яловичиною і курячі крильця у маринаді APERO BBQ

Шаурма – арабська та близькосхідна закуска, а донер – родом з Туреччини. Їх об'єднує спосіб приготування м’яса – його обсмажують на вертикальному вертелі. Шаурму традиційно загортають в лаваш, а донер подають в булці з мінімумом овочів і соусів, щоб нічого не відволікало від смаку хорошого м’яса.

Колись їх готували в підозрілих з виду кіосках і з таких же підозрілих з виду інгредієнтів. Але ті часи минули, а шаурма перетворилася на смачний і безпечний стритфуд. Ба більше – тепер її подають навіть у ресторанах (в деяких – навіть з листом їстівного золота).

Незважаючи на те, що шаурму можна купити практично на кожному куті, обирати її все ж варто відповідально. В мережі Döner Market, яку розвиває МХП з партнерами-франчайзі, ретельно стежать за якістю сировини, умовами транспортування та зберігання продуктів. Для приготування використовують курятину "Наша Ряба" та яловичину Skott Smeat. Соуси – теж авторська розробка технологів МХП. Інших постачальників ретельно перевіряють. Безпечна шаурма – головна фішка компанії.

"У нас є аудитори та таємні покупці. Перші перевіряють дотримання стандартів якості, умов зберігання тощо, другі – сервіс. Також у мене є своя команда кухарів, яка їздить по всій країні і навчає людей, допомагає відкривати нові точки і удосконалювати наявні. За місяць вони в середньому долають 5-7 тис. км. Нещодавно записали відеоуроки для кухарів і навіть склали для них тести, щоб ще й таким чином відслідковувати прогалини у їх знаннях", – говорить бренд-шеф напряму стритфуд МХП Андрій Денисюк.

Шаурму подають у лаваші, а донер – по-турецьки, в булці. Крім м’яса, всередині – свіжі овочі, маринована цибуля, огірки і авторський соус. Є варіації без цибулі, а також з фалафелем замість м’яса. Також начинку можна замовити і зовсім без булки чи лаваша – у форматі боулу. У всіх точках використовують однакові, індустріалізовані інгредієнти, тож смак шаурми у Києві, Львові, Запоріжжі чи будь-якому іншому місті буде ідентичним.

"Одна з важливих складових смаку шаурми чи донера – соус. Для його приготування ми використовуємо тільки свіжі інгредієнти. Ми можемо собі це дозволити завдяки технології холодної пастеризації. З нею ми без додавання консервантів створюємо соус, який може зберігатися і не втрачати смаку протягом 75 днів. Для порівняння – соус, приготований без використання цієї технології, "живе" в середньому 12 годин", – пояснює Андрій.

Перший Döner Маркет з'явився в Києві у 2020 році. Зараз в 20 областях України працює 159 торгових точок мережі. Найбільша їх концентрація у Києві та області, проте шаурму від Döner Маркет можна купити навіть у невеличкому містечку Вилок на Закарпатті – там живе 3,5 тисячі людей. Деякі точки працюють навіть у прифронтових зонах.

Крім власне формату кафе з посадковими місцями є також точки на фудкортах у торгових центрах, корнери поряд із "М’ясомаркетами", компактні точки продажу у форматі to go, а також пересувний Döner Track. Найбільший Döner Маркет працює у Запоріжжі, його площа – 200 кв. м, а найменший – у Чернігові, він займає всього 6 кв. м.

Хот-дог від Мr.Grill

Що в меню: французькі та класичні "американські" хот-доги з понад 20 видами сосисок і ковбасок

Де спробувати: понад 10 тисяч партнерів по всій Україні (близько 2000 АЗК та більш як 7000 торгових точок)

Рекомендація редакції: французький хот-дог з білою булочкою, найпершою молочною сосискою "Прем'єра" та міксом із трьох соусів; хот-дог з "Баварською" ковбаскою в темній булочці

Хрустка булочка, яку зручно тримати в руках, разом із м’ясною сосискою свого часу зробили революцію на АЗК. Французький хот-дог тримав форму, його легко було їсти на ходу чи за кермом. А ще це було дуже смачно та ситно. Тож не дивно, що з часом на заправки стали заїжджати спеціально по них.

За цією історією стоїть Віталій Войтович і його Premier FOOD Group. У 2007 році вони почали змінювати уявлення українців про типовий хот-дог, що зазвичай готувався з дешевої сировини сумнівної якості. І судячи з нинішніх масштабів, у них це вийшло. Так, хот-доги від Мr.Grill можна купити на близько 2000 заправок – ОККО, КЛО, БРСМ, UPG, SHELL, ANP, SOKAR  – та більш як в 7000 точок продажу (кафе, кавʼярні, роздрібні магазини формату "біля дому"). Більше того – вони є навіть у потягах Інтерсіті й кінотеатрах.

У самому центрі столиці, на Хрещатику, працює фірмовий хот-дог бар Мr.Grill Hotdogs&Burgers. Також ковбаски та сосиски бренду Мr.Grill можна придбати в національних мережах супермаркетів, віднедавна – навіть в деяких АТБ. Загалом на місяць продають до 10 млн хот-догів.

"Зараз наші хот-доги українці купують значно частіше – понад чотири рази на місяць. У чому ж секрет? Premier FOOD Group робить сосиски та ковбаски на власному виробництві повного циклу. Свіже м'ясо з цеху обвалювання відразу потрапляє на лінію. Готова продукція проходить шокову заморозку. Так її можна довго зберігати без додавання консервантів.

Але найголовніша фішка – особлива гриль-технологія, завдяки якій сосиски та ковбаски зберігають свіжість і апетитно виглядають протягом 4-х годин на грилі", – говорить директорка з виробництва Наталія Кудельська.

Продукцію розробляють технологи Premier FOOD Group у власному R&D хабі. Команда постійно працює над новаціями — досліджує світові тренди, враховує смаки й уподобання споживачів.

"Наразі маємо понад 500 унікальних рецептур. Наше виробництво сертифіковане за європейськими стандартами ISO та працює відповідно до системи HACCP. Головний принцип роботи Premier FOOD Group — виготовляти такий продукт, який безпечно споживатимуть наші діти", – додає Наталія.

Круасани від Lviv Croissants

Що в меню: великі круасани з солоними і солодкими начинками, бульон

Де спробувати: більш як 150 точок в Україні та Польщі

Рекомендація редакції: круасани "Дабл чізбургер", галицький і з мигдалевим кремом

Круасан відомий як символ французької кухні, однак вигадали його не зовсім французи. Вони його радше удосконалили і прославили на весь світ. Хтось приписує його створення австрійцям, а хтось говорить про мусульман, адже півмісяць, який круасан нагадує по формі, є символом ісламу. В українській традиції існують рогалики – такі ж закручені вироби, але з іншого тіста, не листкового.

Львівський круасан же з'явився завдяки помилці. Засновник Lviv Croissants Андрій Галицький колись розвивав іншу мережу закладів і тестував для неї напівфабрикати круасанів. Останні забули на пічці, а коли згадали про них – вони вже були розміром з сихівський батон. Залишилось тільки начинити їх, – і ось з'явився круасан, який ми знаємо зараз. І який куштувала навіть Анджеліна Джолі під час свого візиту до України.

Перший заклад Lviv Croissants відкрився у 2015 році у Львові. Це було невелике кафе площею 14 кв.м і десятком круасанів в меню. Зараз в закладах мережі можна спробувати круасани з яловичою котлетою і тостовим сиром, з салямі і яєчнею, з прошутто і навіть лососем. Компанія значно розширила асортимент, має власне виробництво і розвивається по франшизі.

"Нові рецептури розробляє технологічний відділ. А дегустують – дуже багато працівників компанії. Так враховуємо різні думки і смакові уподобання. Бувають смаки, які створюють ледь не рік, а іноді все складається з першого разу.

Якість кінцевого продукту ми контролюємо протягом всього його шляху – від сировини до тарілки гостя. Спочатку контроль відбувається на виробничих площах виробника. Основні критерії співпраці з мережею Lviv Croissants – це сертифікат якості HACCP та логістика по всій Україні. Таким чином ми будемо розуміти, що продукт, який потрапляє в пекарню, відповідає заявленим нами стандартам якості.

Контроль безпосередньо на торгових точках відбувається через стандарти мережі: за допомогою чек-листів, технічних стандартів зберігання в межах пекарні тощо. На регулярній основі навчаємо працівників стандартам санітарії та гігієни. Також центральний офіс має право проводити аудит на всіх рівнях роботи з торговими точками, щоб передбачити проблему ще до її появи.

Останній етап контролю – це робота таємних покупців та відгуки гостей", – говорить провідний технолог мережі Lviv Croissants Олег Білик.

Піца від Pizza Celentano

Що в меню: близько 20 видів піци, паста, салати, гарячі страви

Де спробувати: 46 точок у містах України, з них 18 – у форматі Ristorante

Рекомендація редакції: піца Bianco Verde з зеленим соусом, моцарелою і прошуто та піца Палермо з трьома видами м’яса, печерицями та маслинами

Пласкі коржі їли ще у древній Греції – там їх змащували оливковим маслом, посипали цибулею і травами, іноді додавали овечий сир. Проте сучасного вигляду піці надали в італійському місті Неаполь. Там її спочатку називали "коржем бідних": тісто змащували салом або маслом, посипали часником і сиром, і так випікали.

Потім піцу придумали нарізати трикутними шматочками і стали продавати її на вулиці. Проте єдиного рецепту не було – кожен готував її як умів. Загалом теорій походження піци практично стільки ж, скільки і її рецептів. Створити власну композицію з інгредієнтів в Україні придумали в Celentano – так званий піца-конструктор.

Перший заклад мережі запрацював ще у 1998 році у Львові. Відкрив його підприємець Марк Зархін з друзями. Вже наступного року з'явився другий ресторан, а потім проєкт почав розвиватися по франшизі. 100-й, ювілейний ресторан, відкрили у Києві у 2007 році. Зелені стіни, яскравий дизайн і швидке обслуговування довгий час асоціювалися з мережею, проте так довго існувати на ринку без змін неможливо. Компанія пережила повний ребрендинг, закрила частину закладів і майже як фенікс відродилася з новим форматом – сімейного ресторану з демократичними цінами і більш стриманим, хоча все ще яскравим інтер'єром. В Pizza Celentano навіть жартують, що частина клієнтів виросла разом з ними і колишні студенти тепер водять сюди своїх дітей на майстер-класи.

В меню зараз більше 20 видів піци, регулярно з'являються сезонні новинки. Окрім того, в закладах можна спробувати пасту власного виробництва, салати, бургери, супи і ще багато чого.

"Ми хочемо створювати автентичну італійську піцу, але при цьому не забувати про українські смаки. Тому частину інгредієнтів завозимо з Італії, частину – купуємо в Україні. Так, імпортуємо італійське борошно. Воно використовується у всіх ресторанах мережі, це системно важливий продукт. Також з Італії веземо томати відомого бренду Mutti – вони мають солодкуватий смак і чудово підходять для соусу. Звідти ж – прошуто і салямі. Сири навпаки – українські.

Всіх постачальників перевіряю особисто я з командою, також якість продуктів контролюють су-шефи в ресторанах на місцях.

Сезонне меню оновлюємо чотири рази на рік. Як бренд-шеф я відслідковую світові тренди і локальні тенденції. Цим надихаюсь в роботі. Моя ціль – щоб гості отримали більше, ніж вони очікували", – коментує бренд-шеф мережі Pizza Celentano Дмитро Новаков.

Бургер від Burger Farm

Що в меню: бургери, салати, боули, закуски

Де спробувати: у Києві за адресами бул. Шевченко, 56, вул. Межигірська, 19 та Княжий Затон, 14Б

Рекомендація редакції: "Ситий фермер" з яйцем, беконом, сиром чеддер, солодкою цибулею і томатом, який тут готують вже 10 років

Здавалося би, що нового можна розповісти про бургер? Традиційна американська страва, символ країни наряду з джинсами і кока-колою. Проте чи справді ця страва американська, як ми звикли думати? І до чого тут німецьке місто Гамбург, яке дало назву цій страві? Версій походження декілька. Хтось першим бургером вважає їжу монгольської армії – в походах вони клали м’ясо під сідло і під час їзди воно добре відбивалось. Інші говорять, що ідею бургера з Азії привіз німецький купець. Як би там не було, а котлета між половинками булки скоро з’явилась в Америці, звідки і поширилась на весь світ.

В Києві одними з перших бургери почали готувати у Burger Farm. Перша точка відкрилась ще у 2013 році у маленькому приміщенні колишньої трамвайної диспетчерської на Львівській площі. Відкрила заклад частина команди бару Fazenda, який розташовувався тоді поверхом вище. Там вони пропрацювали два роки, а коли оренду не продовжили – знайшли нове місце. Наступний Burger Farm з'явився біля Цирку – на вулиці Шевченка, і працює там донині. Ще два заклади працює у форматі корнера в барах Konteyner на Подолі та Осокорках.

В основному меню більше 10 бургерів. Є як класичні варіації, так і бургери з фалафелем чи рослинним замінником м’яса. З незвичного серед інгредієнтів – яблуко, гарбуз, макарони з сиром чи смажена у фритюрі моцарела (так, це все всередині бургера).

"Скільки би локацій ми не міняли і скільки б років не минуло, але наша концепція лишається стабільною. Ми готуємо чесні бургери за чесну ціну. Це стосується, в першу чергу, інгредієнтів. Ми самі кожного дня робимо фарш для котлет, використовуємо халяльну яловичину. Самі готуємо соуси. Скоро знову запустимо власну коптильню. Тільки овочі самі ще не вирошуємо", – жартує Максим, один із засновників.

При цьому Burger Farm досить консервативні – команда закладу не робить сезонних меню.

"У нас є страви, які з нами 10 років. Наприклад, наш флагман "Ситий фермер". Це класичний бургер, в якому немає нічого надприродного. Але ми бережемо цей смак і не змінюємо рецептуру з дня відкриття першого закладу. Або "Чикенбургер", який ми спочатку прибрали з меню, тому що не завжди можна було знайти для нього свіжий смачний гарбуз. Проте через два роки нам довелось його повернути на прохання гостей, тому що вони – наша головна цінність", – додає Максим.

Картопля фрі від "Картофан"

Що в меню: картопля фрі, хот-доги, цибулеві кільця, курячі нагетси, чуррос тощо

Де спробувати: в Києві працює 10 точок

Рекомендація редакції: картопля фрі з соусом по настрою, солодкі пончики чуррос на десерт

Картоплю фрі звикли сприймати як додаток до основної страви. Традиційно її подають до бургерів. Проте і сама по собі вона варта уваги – особливо якщо притрусити її смаженими беконом і цибулькою.

За право зватись автором картоплі у фритюрі змагаються французи і бельгійці. Іноді на арену виходять ще іспанці – виключно завдяки своєму вигідному географічному положенню вони мали всі шанси отримати картоплю першими, адже вперше цей овоч потрапив у Європу із Нового Світу (сучасні Америка та Австралія).

В Україні возвеличили картоплю до рівня окремої страви у мережі KARTOFAN. Перша торгова точка з'явилася у 2017 році в Києві. Вона швидко окупилася, тож власники, окрилені власним успіхом, відкрили протягом року ще чотири заклади. Наразі в Києві їх 10, частина працює по франшизі. Кілька точок перебувають на стадії відкриття, також KARTOFAN готується відкритися у форматі кафе.

Особливу увагу в мережі приділяють вибору сировини.

"Ми продегустували більше 30 видів різної картоплі, і не змогли визначити той єдиний варіант, який задовольнив би всі наші вимоги. Потім ми зустрілися з провідним агрономом заводу Lamb Weston (один з провідних виробників картоплі фрі у Європі – прим.ред.). Він довго розповідав, скільки різних сортів картоплі кілька десятків років вирощувала його компанія, щоб знайти ідеальний варіант для приготування фрі. В результаті обрали продукт класу А. На виробництві він проходить додаткову обробку – напилення крохмалем на вже підготовану картоплю. Завдяки цьому картопля має хрустку скоринку і дозволяє страві довше залишатися гарячою у вже приготованому вигляді", – розповідає Андрій Злуніцин, директор з розвитку франчайзингової мережі KARTOFAN.

Картопля подається у спеціальному ламінованому пакеті, який не пропускає жир. На додачу пропонують соуси, їх на вибір більше 20: карі-ананас, манго-чилі, тартар, сирний, кисло-солодкий, часниково-оливковий тощо.

Хай смакує!

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Згадувані персони
Катерина Бужинська розповіла про своє жорстке виховання: "Це був швидкий метод"
TSN
2025-10-28T12:03:59Z
Анна Трінчер здивувала непорозумінням з відомою зіркою й назвала причину неприязні: "Мені боляче"
TSN
2025-10-28T12:03:03Z
Konami не дозволили Хідео Кодзімі створити гру за мотивами культового фільму
24tv
2025-10-28T11:42:40Z
Понад 15 тонн ледь не впало на голову: на концерті Козловського сталась небезпечна ситуація
Фокус
2025-10-28T11:42:36Z
Коли вийде 2 сезон популярного українського серіалу "Прикордонники"
24tv
2025-10-28T11:36:17Z
"Красива пара": Ксенія Мішина показала своє перше кохання
GlavRed
2025-10-28T11:28:48Z
Як з обкладинки Vogue: Маша Єфросиніна вразила шовковим костюмом з пір'ям
24tv
2025-10-28T11:27:12Z
Народна артистка Лариса Кадирова розказала, як її витурили з Театру Франка
ГЛАВКОМ NET
2025-10-28T11:18:46Z
Нідерланди подарували Бучі 100 тисяч тюльпанів
ГЛАВКОМ NET
2025-10-28T11:09:37Z
Європа рекордно нарощує імпорт дизелю й авіапального на тлі санкцій проти РФ - Bloomberg
УкраинФорм
2025-10-28T12:03:47Z
Пенсії під загрозою: хто з українців має пройти ідентифікацію, щоб не залишитися без грошей
GlavRed
2025-10-28T12:03:29Z
Стартувало подання заявок на гранти для виноградарів та виноробів Одещини
AgroPortal
2025-10-28T12:00:17Z
У Міненерго Росії назвали паливну кризу і ріст цін на бензин сезонною проблемою
24tv
2025-10-28T11:57:30Z
Один із найбільших покупців російської нафти зупинив нові замовлення – Reuters
ГЛАВКОМ NET
2025-10-28T11:54:32Z
Підвищення податку для банків спрямоване на воєнні потреби, а не на покарання бізнесу - Гетманцев
УкраинФорм
2025-10-28T11:51:22Z
Укренерго накопичило втричі більший від норми запас обладнання для ремонтів
УкраинФорм
2025-10-28T11:51:21Z
Як Китай може натиснути на Росію
ГЛАВКОМ NET
2025-10-28T11:33:46Z
Податок "на зайві квадратні метри": як законно платити менше
Знай
2025-10-28T11:30:55Z
У Верховній Раді пояснили, за яких умов Україна отримає "Томагавки"
TSN
2025-10-28T12:03:53Z
Кличко запросив до України моніторингову місію Ради Європи через тиск на місцеву владу
24tv
2025-10-28T12:03:49Z
Росіяни завили: як удар по Бєлгородській дамбі зірвав плани їхнього наступу на фронті
24tv
2025-10-28T12:03:37Z
У ЄС заблокували 140 мільярдів євро для України: чому це велика проблема і чи існує план "Б"
24tv
2025-10-28T12:03:07Z
Путін спалив економіку в танках: як Росія входить у фазу воєнного виснаження
Фокус
2025-10-28T12:00:50Z
Запах відчаю: Росія провалила нагоду налагодити відносини з Трампом, – Telegraph
24tv
2025-10-28T12:00:33Z
ЄС хоче приєднати Україну до космічної програми ЄС та системи захищених супутників
Европейская правда
2025-10-28T12:00:32Z
У Молдові оприлюднили склад нового уряду
Европейская правда
2025-10-28T12:00:28Z
"З угорського погляду – так": Орбан вважає помилкою санкції США проти російської нафти
24tv
2025-10-28T11:57:49Z
Полтавський ТЦК прокоментував конфлікт із велосипедистом у Горішніх Плавнях
УкраинФорм
2025-10-28T12:06:48Z
Загибель сина київських акторів після ТЦК в Києві: стала відома офіційна причина
TSN
2025-10-28T12:03:45Z
Погрожував розправою над рідними: чоловік примушував 13-річну дівчинку до участі у створенні порнографії
TSN
2025-10-28T12:03:31Z
В Одесі п'яний поліцейський погрожував пістолетом працівникам ТЦК
ГЛАВКОМ NET
2025-10-28T12:00:11Z
Прикордонники перекрили міжнародний канал: вилучили наркотиків на 42 мільйона
УкраинФорм
2025-10-28T11:57:37Z
У Києві чоловік влаштував стрілянину біля багатоповерхівки, є поранені
УкраинФорм
2025-10-28T11:48:26Z
Потужний ураган «Мелісса» наближається до Ямайки та Куби
360ua.news
2025-10-28T11:48:15Z
В Іспанії закривали аеропорт Аліканте через появу підозрілого дрона
Европейская правда
2025-10-28T11:45:29Z
На Одещині 16-річний хлопець застрелив друга з рушниці
ГЛАВКОМ NET
2025-10-28T11:42:14Z
Новий мерч від Михайла Ткача та Клубу УП: "З криміналітетом не зустрічатись"
Украинская правда
2025-10-28T12:07:17Z
Китай показав залповий запуск копій "Шахеда": що відомо про нові дрони
InternetUA
2025-10-28T12:01:29Z
Більше дронів у штурмових групах: що відбувається на південному напрямку
Хвиля
2025-10-28T12:00:34Z
Авіаексперт пояснив, чому активно почали падати російські Ка-52
24tv
2025-10-28T11:57:10Z
Майже як ракета "Паляниця": новий КАБ росіян схожий на українську розробку, — аналітик
Фокус
2025-10-28T11:57:03Z
Віталій Кличко відповів, чи вільне його серце
24tv
2025-10-28T11:57:01Z
Україна отримає бойові літаки «Гріпени». Зеленський розкрив деталі угоди зі шведами
ГЛАВКОМ NET
2025-10-28T11:42:53Z
Майже рік платив "мертвим душам": ДБР затримала начальника фінслужби військової частини
Хвиля
2025-10-28T11:36:45Z
Коли і де оприлюднять правильний текст Радіодиктанту 2025 року
24tv
2025-10-28T11:36:31Z
Страждають мільярди: медики б’ють на сполох через нестачу ресурсів для протидії небезпечним розладам
FaceNews
2025-10-28T12:00:36Z
Швеція та ПРООН передали Україні 10 міні-лабораторій для оцінки шкоди довкіллю
Знай
2025-10-28T11:42:12Z
Сервіси МОЗ потрапили до трійки найкращих державних цифрових рішень
УкраинФорм
2025-10-28T11:28:06Z
Не манка і не вівсянка: яку кашу їсти для довголіття, щоб прожити до 100 років без хвороб
TSN
2025-10-28T10:51:07Z
Знайдено межу людської витривалості: її неможливо подолати
Фокус
2025-10-28T10:45:35Z
Україну накрила магнітна буря, яка триватиме кілька днів: як полегшити собі самопочуття
Фокус
2025-10-28T10:00:16Z
Холодильник без світла: як зберегти продукти свіжими під час відключень
24tv
2025-10-28T09:33:28Z
Біль знімуть як рукою: топ-3 вправи, які зміцнюють суглоби
Знай
2025-10-28T05:51:45Z
Не лише смачна приправа: ця популярна спеція здатна знизити рівень холестерину та кров’яний тиск
TSN
2025-10-28T05:27:44Z
На продаж виставили ідеальний "Гелендваген" для українських умов за $830 000
Фокус
2025-10-28T11:30:08Z
Nissan розповів про прорив у розробці твердотільних акумуляторів для електромобілів
AutoGeek
2025-10-28T11:28:32Z
Нові китайські пікапи для Австралії виглядають дивно схожими на американські моделі
Топ Жир
2025-10-28T11:27:29Z
Неочевидні помилки при заміні масляного фільтра, через які двигун "з’їдає" масло
iPress
2025-10-28T11:13:24Z
Відомий європейський автовиробник повертається на ринок і показав 430-сильний пікап
Фокус
2025-10-28T10:27:13Z
Toyota готова повідомити Трампу про плани з імпорту автомобілів зі США до Японії
Топ Жир
2025-10-28T10:27:02Z
Maserati та Alfa Romeo стали карабінерами
AutoCentre
2025-10-28T10:12:59Z
Від 45 000 євро: новий кросовер Toyota RAV4 прибув до Європи
AutoGeek
2025-10-28T10:12:16Z
Звичайний кросовер перетворився на позашляховик: дебютує нова версія Toyota Corolla Cross
ЗаРулем
2025-10-28T10:06:29Z
ЗС РФ збільшують сіро-червона зону навколо Покровська: чи є оточення та як діють ЗСУ
Фокус
2025-10-28T12:06:17Z
На Покровському напрямку ворог почав активніше застосовувати важку техніку - військові
УкраинФорм
2025-10-28T12:03:43Z
На Київщині почався опалювальний сезон
TSN
2025-10-28T12:03:43Z
Початок опалювального сезону 2025 року у Кропивницькому: коли чекати тепло в будинках
Политека
2025-10-28T12:00:35Z
Кримські сльози. Півострів на межі водної катастрофи
ГЛАВКОМ NET
2025-10-28T12:00:22Z
Полює на кажанів, але менший за горобця: у Дніпрі помітили рідкісного птаха
GlavRed
2025-10-28T11:39:23Z
Рідкісні гекони оселилися в будинках Одеси: звідки вони взялися та чи становлять небезпеку
TSN
2025-10-28T11:36:03Z
У Сновській громаді на Чернігівщині через обстріл РФ - перебої з електропостачанням
УкраинФорм
2025-10-28T11:33:15Z
Весь Схід – Добропілля, Покровськ – принесли 2200 російських полонених, – Зеленський
24tv
2025-10-28T11:30:31Z
Режими прання, які не приносять жодної користі та псують одяг: про них треба забути назавжди
TSN
2025-10-28T12:03:52Z
В Україні знаходиться найдовша печера у світі: як вона виглядає
GlavRed
2025-10-28T12:03:09Z
Усе насправді не так складно: бортпровідниця розповіла, що робити, коли ви вперше в аеропорту
24tv
2025-10-28T11:57:43Z
Можна забути про хімію: які рослини раз і назавжди приберуть цвіль у будинку
Знай
2025-10-28T11:51:23Z
Мандрівників попереджають не використовувати одну річ в готелях: вона найбрудніша
24tv
2025-10-28T11:39:26Z
Найбажаніші країни для переїзду у світі: рейтинг
ГЛАВКОМ NET
2025-10-28T11:36:30Z
Смак дитинства: рецепт дуже смачного десерту з чорносливу за 15 хвилин
GlavRed
2025-10-28T11:33:57Z
Експерти назвали 8 кухонних інструментів, які варто негайно замінити
24tv
2025-10-28T11:30:45Z
Обирають роботу замість кохання: найбільші трудоголіки серед знаків зодіаку
GlavRed
2025-10-28T11:28:39Z
Сонячні панелі тепер працюють і вночі: що відомо про новий гігапроєкт
Фокус
2025-10-28T12:06:38Z
Ілон Маск створив аналог Вікіпедії: що відомо про Grokipedia
Фокус
2025-10-28T12:06:37Z
McDonald’s запустив сервіс мобільних замовлень в Україні
24tv
2025-10-28T12:04:36Z
У Чорнобилі волонтери помітили «синіх собак»
ГЛАВКОМ NET
2025-10-28T11:57:07Z
Будівництво однієї з найбільших обсерваторій світу зупинилося
24tv
2025-10-28T11:51:35Z
Як швидко передавати файли між комп'ютером і смартфоном у 2025 році: 6 простих способів
InternetUA
2025-10-28T11:48:43Z
Смартфони Samsung зіткнулися з проблемою: дізнайтеся, чи все гаразд із вашим гаджетом
Фокус
2025-10-28T11:45:50Z
Гігантські щури ловлять кажанів просто у повітрі: отримано перше в історії відео
Фокус
2025-10-28T11:45:39Z
Несподіване відкриття: розкрито секрет космічного вітру, який впливає на нашу галактику
Фокус
2025-10-28T11:36:28Z
Юркевічус зібрала 15 підбирань в матчі чемпіонату Ізраїлю з баскетболу
ГЛАВКОМ NET
2025-10-28T12:03:14Z
Хокей: Україна оголосила склад на турнір Європейського кубка націй
УкраинФорм
2025-10-28T12:00:47Z
Ямаль запропонував бій Вінісіусу після Ель Класіко
Football.ua
2025-10-28T11:57:57Z
Румунія – Україна: де дивитися товариську гру жіночих футбольних збірних
ГЛАВКОМ NET
2025-10-28T11:57:19Z
Михайлюк набрав 11 очок у матчі НБА
ГЛАВКОМ NET
2025-10-28T11:48:05Z
Манчестер Юнайтед веде переговори щодо трансферу 16-річного таланта АІК
Football.ua
2025-10-28T11:45:03Z
Тоттенгем посперечається з Барселоною за Грінвуда
Football.ua
2025-10-28T11:42:52Z
Олександр Усик написав щемливі слова на адресу Михайла Лебіги через сумні події
24tv
2025-10-28T11:39:59Z
УПЛ назвала лауреатів десятого туру чемпіонату України з футболу
УкраинФорм
2025-10-28T11:37:43Z