MY.UAНовини
Стритфуд по-українськи: де смакувати шаурму, донери, хот-доги, піцу, бургери, круасани та картоплю фрі
Стритфуд по-українськи: де смакувати шаурму, донери, хот-доги, піцу, бургери, круасани та картоплю фрі

Стритфуд по-українськи: де смакувати шаурму, донери, хот-доги, піцу, бургери, круасани та картоплю фрі

Поснідати хот-догом дорогою на роботу, вийти на обід з колегами на шаурму, а ввечері нагодувати родину смачною піцою – чудовий план, який хоча би раз чи два на тиждень збереже вам купу енергії. Тим паче, що за останні десять років вулична їжа стала не лише безпечнішою, але й смачнішою, адже погодьтеся – якісне м'ясо та овочі і смакують краще.

То де ж їсти шаурму, хот-доги, піцу, бургери, круасани та картоплю фрі – розбирався у партнерському матеріалі Obozrevatel.

Шаурма від Döner Маркет

Що в меню: шаурма і донери, картопля фрі, нагетси, курячі крильця

Де спробувати: більше 150 точок по всій Україні (знайти найближчу можна за посиланням)

Рекомендація редакції: фірмова шаурма з куркою, донер з яловичиною і курячі крильця у маринаді APERO BBQ

Шаурма – арабська та близькосхідна закуска, а донер – родом з Туреччини. Їх об'єднує спосіб приготування м’яса – його обсмажують на вертикальному вертелі. Шаурму традиційно загортають в лаваш, а донер подають в булці з мінімумом овочів і соусів, щоб нічого не відволікало від смаку хорошого м’яса.

Колись їх готували в підозрілих з виду кіосках і з таких же підозрілих з виду інгредієнтів. Але ті часи минули, а шаурма перетворилася на смачний і безпечний стритфуд. Ба більше – тепер її подають навіть у ресторанах (в деяких – навіть з листом їстівного золота).

Незважаючи на те, що шаурму можна купити практично на кожному куті, обирати її все ж варто відповідально. В мережі Döner Market, яку розвиває МХП з партнерами-франчайзі, ретельно стежать за якістю сировини, умовами транспортування та зберігання продуктів. Для приготування використовують курятину "Наша Ряба" та яловичину Skott Smeat. Соуси – теж авторська розробка технологів МХП. Інших постачальників ретельно перевіряють. Безпечна шаурма – головна фішка компанії.

"У нас є аудитори та таємні покупці. Перші перевіряють дотримання стандартів якості, умов зберігання тощо, другі – сервіс. Також у мене є своя команда кухарів, яка їздить по всій країні і навчає людей, допомагає відкривати нові точки і удосконалювати наявні. За місяць вони в середньому долають 5-7 тис. км. Нещодавно записали відеоуроки для кухарів і навіть склали для них тести, щоб ще й таким чином відслідковувати прогалини у їх знаннях", – говорить бренд-шеф напряму стритфуд МХП Андрій Денисюк.

Шаурму подають у лаваші, а донер – по-турецьки, в булці. Крім м’яса, всередині – свіжі овочі, маринована цибуля, огірки і авторський соус. Є варіації без цибулі, а також з фалафелем замість м’яса. Також начинку можна замовити і зовсім без булки чи лаваша – у форматі боулу. У всіх точках використовують однакові, індустріалізовані інгредієнти, тож смак шаурми у Києві, Львові, Запоріжжі чи будь-якому іншому місті буде ідентичним.

"Одна з важливих складових смаку шаурми чи донера – соус. Для його приготування ми використовуємо тільки свіжі інгредієнти. Ми можемо собі це дозволити завдяки технології холодної пастеризації. З нею ми без додавання консервантів створюємо соус, який може зберігатися і не втрачати смаку протягом 75 днів. Для порівняння – соус, приготований без використання цієї технології, "живе" в середньому 12 годин", – пояснює Андрій.

Перший Döner Маркет з'явився в Києві у 2020 році. Зараз в 20 областях України працює 159 торгових точок мережі. Найбільша їх концентрація у Києві та області, проте шаурму від Döner Маркет можна купити навіть у невеличкому містечку Вилок на Закарпатті – там живе 3,5 тисячі людей. Деякі точки працюють навіть у прифронтових зонах.

Крім власне формату кафе з посадковими місцями є також точки на фудкортах у торгових центрах, корнери поряд із "М’ясомаркетами", компактні точки продажу у форматі to go, а також пересувний Döner Track. Найбільший Döner Маркет працює у Запоріжжі, його площа – 200 кв. м, а найменший – у Чернігові, він займає всього 6 кв. м.

Хот-дог від Мr.Grill

Що в меню: французькі та класичні "американські" хот-доги з понад 20 видами сосисок і ковбасок

Де спробувати: понад 10 тисяч партнерів по всій Україні (близько 2000 АЗК та більш як 7000 торгових точок)

Рекомендація редакції: французький хот-дог з білою булочкою, найпершою молочною сосискою "Прем'єра" та міксом із трьох соусів; хот-дог з "Баварською" ковбаскою в темній булочці

Хрустка булочка, яку зручно тримати в руках, разом із м’ясною сосискою свого часу зробили революцію на АЗК. Французький хот-дог тримав форму, його легко було їсти на ходу чи за кермом. А ще це було дуже смачно та ситно. Тож не дивно, що з часом на заправки стали заїжджати спеціально по них.

За цією історією стоїть Віталій Войтович і його Premier FOOD Group. У 2007 році вони почали змінювати уявлення українців про типовий хот-дог, що зазвичай готувався з дешевої сировини сумнівної якості. І судячи з нинішніх масштабів, у них це вийшло. Так, хот-доги від Мr.Grill можна купити на близько 2000 заправок – ОККО, КЛО, БРСМ, UPG, SHELL, ANP, SOKAR  – та більш як в 7000 точок продажу (кафе, кавʼярні, роздрібні магазини формату "біля дому"). Більше того – вони є навіть у потягах Інтерсіті й кінотеатрах.

У самому центрі столиці, на Хрещатику, працює фірмовий хот-дог бар Мr.Grill Hotdogs&Burgers. Також ковбаски та сосиски бренду Мr.Grill можна придбати в національних мережах супермаркетів, віднедавна – навіть в деяких АТБ. Загалом на місяць продають до 10 млн хот-догів.

"Зараз наші хот-доги українці купують значно частіше – понад чотири рази на місяць. У чому ж секрет? Premier FOOD Group робить сосиски та ковбаски на власному виробництві повного циклу. Свіже м'ясо з цеху обвалювання відразу потрапляє на лінію. Готова продукція проходить шокову заморозку. Так її можна довго зберігати без додавання консервантів.

Але найголовніша фішка – особлива гриль-технологія, завдяки якій сосиски та ковбаски зберігають свіжість і апетитно виглядають протягом 4-х годин на грилі", – говорить директорка з виробництва Наталія Кудельська.

Продукцію розробляють технологи Premier FOOD Group у власному R&D хабі. Команда постійно працює над новаціями — досліджує світові тренди, враховує смаки й уподобання споживачів.

"Наразі маємо понад 500 унікальних рецептур. Наше виробництво сертифіковане за європейськими стандартами ISO та працює відповідно до системи HACCP. Головний принцип роботи Premier FOOD Group — виготовляти такий продукт, який безпечно споживатимуть наші діти", – додає Наталія.

Круасани від Lviv Croissants

Що в меню: великі круасани з солоними і солодкими начинками, бульон

Де спробувати: більш як 150 точок в Україні та Польщі

Рекомендація редакції: круасани "Дабл чізбургер", галицький і з мигдалевим кремом

Круасан відомий як символ французької кухні, однак вигадали його не зовсім французи. Вони його радше удосконалили і прославили на весь світ. Хтось приписує його створення австрійцям, а хтось говорить про мусульман, адже півмісяць, який круасан нагадує по формі, є символом ісламу. В українській традиції існують рогалики – такі ж закручені вироби, але з іншого тіста, не листкового.

Львівський круасан же з'явився завдяки помилці. Засновник Lviv Croissants Андрій Галицький колись розвивав іншу мережу закладів і тестував для неї напівфабрикати круасанів. Останні забули на пічці, а коли згадали про них – вони вже були розміром з сихівський батон. Залишилось тільки начинити їх, – і ось з'явився круасан, який ми знаємо зараз. І який куштувала навіть Анджеліна Джолі під час свого візиту до України.

Перший заклад Lviv Croissants відкрився у 2015 році у Львові. Це було невелике кафе площею 14 кв.м і десятком круасанів в меню. Зараз в закладах мережі можна спробувати круасани з яловичою котлетою і тостовим сиром, з салямі і яєчнею, з прошутто і навіть лососем. Компанія значно розширила асортимент, має власне виробництво і розвивається по франшизі.

"Нові рецептури розробляє технологічний відділ. А дегустують – дуже багато працівників компанії. Так враховуємо різні думки і смакові уподобання. Бувають смаки, які створюють ледь не рік, а іноді все складається з першого разу.

Якість кінцевого продукту ми контролюємо протягом всього його шляху – від сировини до тарілки гостя. Спочатку контроль відбувається на виробничих площах виробника. Основні критерії співпраці з мережею Lviv Croissants – це сертифікат якості HACCP та логістика по всій Україні. Таким чином ми будемо розуміти, що продукт, який потрапляє в пекарню, відповідає заявленим нами стандартам якості.

Контроль безпосередньо на торгових точках відбувається через стандарти мережі: за допомогою чек-листів, технічних стандартів зберігання в межах пекарні тощо. На регулярній основі навчаємо працівників стандартам санітарії та гігієни. Також центральний офіс має право проводити аудит на всіх рівнях роботи з торговими точками, щоб передбачити проблему ще до її появи.

Останній етап контролю – це робота таємних покупців та відгуки гостей", – говорить провідний технолог мережі Lviv Croissants Олег Білик.

Піца від Pizza Celentano

Що в меню: близько 20 видів піци, паста, салати, гарячі страви

Де спробувати: 46 точок у містах України, з них 18 – у форматі Ristorante

Рекомендація редакції: піца Bianco Verde з зеленим соусом, моцарелою і прошуто та піца Палермо з трьома видами м’яса, печерицями та маслинами

Пласкі коржі їли ще у древній Греції – там їх змащували оливковим маслом, посипали цибулею і травами, іноді додавали овечий сир. Проте сучасного вигляду піці надали в італійському місті Неаполь. Там її спочатку називали "коржем бідних": тісто змащували салом або маслом, посипали часником і сиром, і так випікали.

Потім піцу придумали нарізати трикутними шматочками і стали продавати її на вулиці. Проте єдиного рецепту не було – кожен готував її як умів. Загалом теорій походження піци практично стільки ж, скільки і її рецептів. Створити власну композицію з інгредієнтів в Україні придумали в Celentano – так званий піца-конструктор.

Перший заклад мережі запрацював ще у 1998 році у Львові. Відкрив його підприємець Марк Зархін з друзями. Вже наступного року з'явився другий ресторан, а потім проєкт почав розвиватися по франшизі. 100-й, ювілейний ресторан, відкрили у Києві у 2007 році. Зелені стіни, яскравий дизайн і швидке обслуговування довгий час асоціювалися з мережею, проте так довго існувати на ринку без змін неможливо. Компанія пережила повний ребрендинг, закрила частину закладів і майже як фенікс відродилася з новим форматом – сімейного ресторану з демократичними цінами і більш стриманим, хоча все ще яскравим інтер'єром. В Pizza Celentano навіть жартують, що частина клієнтів виросла разом з ними і колишні студенти тепер водять сюди своїх дітей на майстер-класи.

В меню зараз більше 20 видів піци, регулярно з'являються сезонні новинки. Окрім того, в закладах можна спробувати пасту власного виробництва, салати, бургери, супи і ще багато чого.

"Ми хочемо створювати автентичну італійську піцу, але при цьому не забувати про українські смаки. Тому частину інгредієнтів завозимо з Італії, частину – купуємо в Україні. Так, імпортуємо італійське борошно. Воно використовується у всіх ресторанах мережі, це системно важливий продукт. Також з Італії веземо томати відомого бренду Mutti – вони мають солодкуватий смак і чудово підходять для соусу. Звідти ж – прошуто і салямі. Сири навпаки – українські.

Всіх постачальників перевіряю особисто я з командою, також якість продуктів контролюють су-шефи в ресторанах на місцях.

Сезонне меню оновлюємо чотири рази на рік. Як бренд-шеф я відслідковую світові тренди і локальні тенденції. Цим надихаюсь в роботі. Моя ціль – щоб гості отримали більше, ніж вони очікували", – коментує бренд-шеф мережі Pizza Celentano Дмитро Новаков.

Бургер від Burger Farm

Що в меню: бургери, салати, боули, закуски

Де спробувати: у Києві за адресами бул. Шевченко, 56, вул. Межигірська, 19 та Княжий Затон, 14Б

Рекомендація редакції: "Ситий фермер" з яйцем, беконом, сиром чеддер, солодкою цибулею і томатом, який тут готують вже 10 років

Здавалося би, що нового можна розповісти про бургер? Традиційна американська страва, символ країни наряду з джинсами і кока-колою. Проте чи справді ця страва американська, як ми звикли думати? І до чого тут німецьке місто Гамбург, яке дало назву цій страві? Версій походження декілька. Хтось першим бургером вважає їжу монгольської армії – в походах вони клали м’ясо під сідло і під час їзди воно добре відбивалось. Інші говорять, що ідею бургера з Азії привіз німецький купець. Як би там не було, а котлета між половинками булки скоро з’явилась в Америці, звідки і поширилась на весь світ.

В Києві одними з перших бургери почали готувати у Burger Farm. Перша точка відкрилась ще у 2013 році у маленькому приміщенні колишньої трамвайної диспетчерської на Львівській площі. Відкрила заклад частина команди бару Fazenda, який розташовувався тоді поверхом вище. Там вони пропрацювали два роки, а коли оренду не продовжили – знайшли нове місце. Наступний Burger Farm з'явився біля Цирку – на вулиці Шевченка, і працює там донині. Ще два заклади працює у форматі корнера в барах Konteyner на Подолі та Осокорках.

В основному меню більше 10 бургерів. Є як класичні варіації, так і бургери з фалафелем чи рослинним замінником м’яса. З незвичного серед інгредієнтів – яблуко, гарбуз, макарони з сиром чи смажена у фритюрі моцарела (так, це все всередині бургера).

"Скільки би локацій ми не міняли і скільки б років не минуло, але наша концепція лишається стабільною. Ми готуємо чесні бургери за чесну ціну. Це стосується, в першу чергу, інгредієнтів. Ми самі кожного дня робимо фарш для котлет, використовуємо халяльну яловичину. Самі готуємо соуси. Скоро знову запустимо власну коптильню. Тільки овочі самі ще не вирошуємо", – жартує Максим, один із засновників.

При цьому Burger Farm досить консервативні – команда закладу не робить сезонних меню.

"У нас є страви, які з нами 10 років. Наприклад, наш флагман "Ситий фермер". Це класичний бургер, в якому немає нічого надприродного. Але ми бережемо цей смак і не змінюємо рецептуру з дня відкриття першого закладу. Або "Чикенбургер", який ми спочатку прибрали з меню, тому що не завжди можна було знайти для нього свіжий смачний гарбуз. Проте через два роки нам довелось його повернути на прохання гостей, тому що вони – наша головна цінність", – додає Максим.

Картопля фрі від "Картофан"

Що в меню: картопля фрі, хот-доги, цибулеві кільця, курячі нагетси, чуррос тощо

Де спробувати: в Києві працює 10 точок

Рекомендація редакції: картопля фрі з соусом по настрою, солодкі пончики чуррос на десерт

Картоплю фрі звикли сприймати як додаток до основної страви. Традиційно її подають до бургерів. Проте і сама по собі вона варта уваги – особливо якщо притрусити її смаженими беконом і цибулькою.

За право зватись автором картоплі у фритюрі змагаються французи і бельгійці. Іноді на арену виходять ще іспанці – виключно завдяки своєму вигідному географічному положенню вони мали всі шанси отримати картоплю першими, адже вперше цей овоч потрапив у Європу із Нового Світу (сучасні Америка та Австралія).

В Україні возвеличили картоплю до рівня окремої страви у мережі KARTOFAN. Перша торгова точка з'явилася у 2017 році в Києві. Вона швидко окупилася, тож власники, окрилені власним успіхом, відкрили протягом року ще чотири заклади. Наразі в Києві їх 10, частина працює по франшизі. Кілька точок перебувають на стадії відкриття, також KARTOFAN готується відкритися у форматі кафе.

Особливу увагу в мережі приділяють вибору сировини.

"Ми продегустували більше 30 видів різної картоплі, і не змогли визначити той єдиний варіант, який задовольнив би всі наші вимоги. Потім ми зустрілися з провідним агрономом заводу Lamb Weston (один з провідних виробників картоплі фрі у Європі – прим.ред.). Він довго розповідав, скільки різних сортів картоплі кілька десятків років вирощувала його компанія, щоб знайти ідеальний варіант для приготування фрі. В результаті обрали продукт класу А. На виробництві він проходить додаткову обробку – напилення крохмалем на вже підготовану картоплю. Завдяки цьому картопля має хрустку скоринку і дозволяє страві довше залишатися гарячою у вже приготованому вигляді", – розповідає Андрій Злуніцин, директор з розвитку франчайзингової мережі KARTOFAN.

Картопля подається у спеціальному ламінованому пакеті, який не пропускає жир. На додачу пропонують соуси, їх на вибір більше 20: карі-ананас, манго-чилі, тартар, сирний, кисло-солодкий, часниково-оливковий тощо.

Хай смакує!

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Згадувані персони
На Курщині в полон до росіян потрапив 22-річний британець
ГЛАВКОМ NET
2024-11-25T22:57:45Z
Російські загарбники атакують Україну ударними БпЛА: мапа тривог
TSN
2024-11-25T22:51:54Z
Атака дронів по Україні: у Києві збивають "Шахеди" - що відомо
GlavRed
2024-11-25T22:39:27Z
"Диво якесь": у Харкові вцілів портрет одного з трьох педагогів, вже виникли теорії
Фокус
2024-11-25T22:12:31Z
Вже били по Сумах: у Defence Express пояснили небезпеку "Шахедів" зі шрапнеллю
24tv
2024-11-25T22:09:25Z
Карта бойових дій в Україні станом на 26 листопада 2024 року
ГЛАВКОМ NET
2024-11-25T22:00:05Z
Вибухи та потужна пожежа: українські дрони могли вдарити по місту Губкін на Бєлгородщині
24tv
2024-11-25T21:57:58Z
В окупованому Мелітополі почнуть штрафувати за «пропаганду чайлдфрі» згідно закону РФ
Детектор М
2024-11-25T21:34:32Z
Скандал із Сирським: військові "наїхали" на головкома ЗСУ – яка причина
TSN
2024-11-25T21:21:55Z
Європейські країни посилять військову підтримку України — Пісторіус
ZN UA
2024-11-25T23:15:33Z
Чи має право Україна завдавати ударів вглиб РФ: у НАТО зробили заяву
TSN
2024-11-25T23:09:10Z
Війна, день 1006. Україна продовжує атакувати об'єкти на території рф, ЗМІ пишуть про можливу відставку Буданова
Football.ua
2024-11-25T23:01:14Z
РФ атакує Україну "шахедами": у Києві та Харкові лунають вибухи, що відомо
Фокус
2024-11-25T22:57:47Z
Пентагон не бачить ознак присутності військ КНДР на території України
УкраинФорм
2024-11-25T22:48:25Z
На нараді в МЗС розглянули питання захисту українських дітей, депортованих до Росії
УкраинФорм
2024-11-25T22:48:05Z
США відреагували на погрози Кремля щодо бази ППО в Польщі
ZN UA
2024-11-25T22:43:34Z
Війна в Україні вступає в критичну стадію, – міністр оборони Британії
24tv
2024-11-25T22:42:38Z
Буданова можуть звільнити з посади керівника ГУР: кого готують на його місце - NV
GlavRed
2024-11-25T22:39:57Z
Один актор — 23 персонажі: Лаврін зі "Спіймати Кайдаша" озвучив Stalker 2
Фокус
2024-11-25T22:15:29Z
Популярна пісня Ельзи з "Крижаного серця" знову підкорює мережу
24tv
2024-11-25T22:03:12Z
Вартий очікування: все, що відомо про приквел хітового мультфільму "Думками навиворіт"
24tv
2024-11-25T21:39:21Z
"Найбожевільніший вчинок": Джамала розповіла, на що зважилася під час війни
GlavRed
2024-11-25T21:27:44Z
Максим Галкін публічно принизив путініста Філіпа Кіркорова - подробиці
GlavRed
2024-11-25T21:27:01Z
Акторка з Маріуполя знялася в пропагандистському ролику
ГЛАВКОМ NET
2024-11-25T21:21:13Z
Неочікуваний дует: Женя Галич та Lely45 запрем'єрили кліп на пісню "Усе ж таки друзі"
24tv
2024-11-25T21:18:37Z
Колишній чоловік Ані Лорак показав свою нову супутницю - який вона має вигляд
GlavRed
2024-11-25T20:27:36Z
Головні тренди новорічних суконь 2025
360ua.news
2024-11-25T20:15:50Z
«Будуємо першу в Україні підземну лікарню для 2000 пацієнтів», — Синєгубов
Мій Харків
2024-11-25T21:30:55Z
8 звичок, які роблять успішні люди щоранку
Знай
2024-11-25T20:51:57Z
Ось 12 найпоширеніших нічних жахів дорослих і що вони означають
24tv
2024-11-25T20:27:06Z
Наскільки шкідливо їсти вночі: результати останнього дослідження
24tv
2024-11-25T20:06:07Z
Венерологиня попередила про надскладні наслідки невиявленого сифілісу
ГЛАВКОМ NET
2024-11-25T19:00:23Z
Україна та Данія підписали угоду в сфері охорони здоров’я
УкраинФорм
2024-11-25T18:01:36Z
Названо ягоду, яка лікує абсолютно все
AgroNews
2024-11-25T17:37:52Z
В Україні презентували першу версію мапи реабілітаційних закладів - Мінреінтеграції
УкраинФорм
2024-11-25T17:36:00Z
В Україні посилять контроль над психіатричними оглядами: що зміниться
24tv
2024-11-25T16:45:18Z
Футзал. Україна оголосила заявку на матчі відбору Євро-2026
Football.ua
2024-11-25T22:23:03Z
Вест Гем впевнено обіграв Ньюкасл
Football.ua
2024-11-25T22:01:55Z
Лечче в гостях обіграв Венецію
Football.ua
2024-11-25T21:43:31Z
Полісся — Зоря 1:1 Відео голів та огляд матчу УПЛ
Football.ua
2024-11-25T21:39:10Z
Визначилися номінанти на щорічні премії від ATP
УкраинФорм
2024-11-25T20:57:44Z
Президент Ла Ліги: Іноді Перес втрачає зв'язок з реальністю
Football.ua
2024-11-25T20:52:15Z
Чемпіонат України з вільної боротьби: юний спортсмен з Львівщини виборов перше місце
ГЛАВКОМ NET
2024-11-25T20:30:43Z
Роналду розриває в Лізі чемпіонів: відео розкішного дубля португальця
24tv
2024-11-25T20:27:17Z
Аморім — після свого дебюту в МЮ: Мої гравці занадто багато думали під час гри
Football.ua
2024-11-25T20:01:29Z
В Україні запускають Єдиний державний реєстр домашніх тварин
Детектор М
2024-11-25T23:13:46Z
Демократії важко перевести економіку на воєнні рейки - німецький генерал
УкраинФорм
2024-11-25T22:51:07Z
Стефанішина: Приїзд європейських інструкторів в Україну для навчання бійців ЗСУ - питання часу
УкраинФорм
2024-11-25T22:23:04Z
26 листопада: яке сьогодні свято, традиції та заборони
ГЛАВКОМ NET
2024-11-25T22:06:40Z
Вся правда про короля Британії Чарльза III: проблеми зі шлунком, статеві зв'язки та загальний розбір матриці долі
Знай
2024-11-25T21:51:49Z
Пентагон відкрив тендери для роботи американських військових підрядників в Україні
УкраинФорм
2024-11-25T21:49:45Z
Німеччина планує навчати українських військових на рівні штабів батальйонів і бригад
УкраинФорм
2024-11-25T21:22:53Z
Місто у місті: що виробляє завод "Тайфун", який уразили Сили оборони у Калузі
24tv
2024-11-25T20:51:34Z
Скільки ракет ATACMS треба для потужної "бавовни" – експерт підрахував
TSN
2024-11-25T20:39:11Z
Нацбанк за тиждень продав понад 590 мільйонів доларів
Хвиля
2024-11-25T21:36:49Z
Україна може подвоїти обсяг аграрного експорту
Хвиля
2024-11-25T21:03:40Z
ДТЕК поновив графіки відключень світла у 4 регіонах України
Хвиля
2024-11-25T20:21:05Z
Вартість яєць продовжує невпинно зростати: яка ситуація на ринку України
24tv
2024-11-25T20:03:01Z
В обмінниках зміниться курс долара: чого чекати українцям до 1 грудня
GlavRed
2024-11-25T19:25:24Z
Reuters: Австрія конфіскувала російський газ на 230 млн євро
Европейская правда
2024-11-25T19:16:44Z
Ціни на моркву в Україні продовжують падати: аналітики назвали вартість та пояснили тенденцію
Политека
2024-11-25T19:00:25Z
В Україні стрімко зростають ціни на овочі: як змінилася вартість огірків та помідорів наприкінці осені
Хвиля
2024-11-25T18:39:19Z
В грудні "Укрпошта" почне виплачувати українцям по 1000 гривень: кого це стосується
Фокус
2024-11-25T18:25:02Z
Вибухи пролунали у Харкові та Києві — ЗМІ
TSN
2024-11-25T23:09:54Z
На Тернопільщині померла 13-річна дитина. Це – четверта жертва отруєння цілої родини грибами
Украина Криминальная
2024-11-25T22:57:35Z
Стрілянина у готелі Києва: стрільцю повідомили про підозру та відправили під варту
ZN UA
2024-11-25T22:36:19Z
Рівнянина затримали за замах на умисне вбивство знайомої
Украина Криминальная
2024-11-25T22:09:11Z
Пожежа на Калузькому НПЗ: військовий експерт оцінив масштаби руйнувань
Политека
2024-11-25T21:51:39Z
У Тернополі чоловік написав на фасадах церков «число звіра»: йому загрожує п’ять років ув’язнення
ГЛАВКОМ NET
2024-11-25T21:42:10Z
В Сумах затримали диверсанта, що вчиняв підпали на замовлення російських спецслужб
InternetUA
2024-11-25T21:15:29Z
Літак російської авікомпанії в Анталії загорівся з тієї ж причини, що й п′ять років тому у «Шереметьєво» – The Insider
ГЛАВКОМ NET
2024-11-25T20:45:16Z
Росіяни атакували дронами Антонівку на Херсонщині, загинув чоловік
УкраинФорм
2024-11-25T20:45:10Z
Що буде, якщо подивитися в розбите дзеркало
TSN
2024-11-25T22:51:41Z
Робота мрії: в розкішний готель на Закарпатті потрібна доглядальниця за котами
TSN
2024-11-25T22:09:51Z
Не з ікрою чи шпротами: найкращий рецепт канапок на Новий рік
24tv
2024-11-25T21:57:13Z
8 речей, які ніколи не можна зберігати біля плити: це треба знати кожному
24tv
2024-11-25T21:33:28Z
2024 був кармічним, але чи пройшли ви урок: основні ознаки того, що в 2025 вам буде легше
Знай
2024-11-25T21:30:39Z
Хрусткі, легкі, неймовірно смачні: як приготувати вафлі у вафельниці
24tv
2024-11-25T20:42:48Z
Важливе правило етикету: яку кількість квітів дарувати не можна - точна відповідь
GlavRed
2024-11-25T20:27:35Z
Сіль чи пісок: чим найкраще посипати доріжки для безпеки взимку
24tv
2024-11-25T19:57:46Z
Небезпечний дитячий одяг з'явився на Temu: токсичність перевищила норму у сотні разів
InternetUA
2024-11-25T19:49:55Z
Росіяни намагаються впровадити штучний інтелект у "шахеди" - ЗМІ
Хвиля
2024-11-25T23:12:31Z
Стартап Ubitium розробляє процесор, який об’єднає CPU, GPU, DSP та FPGA
ITC
2024-11-25T23:10:43Z
До Землі несеться астероїд розміром з футбольне поле: чи є загроза для планети
TSN
2024-11-25T22:39:49Z
NVIDIA GeForce RTX 50xx першими отримають пам’ять GDDR7, — інсайдер
ITC
2024-11-25T21:55:47Z
Криптовалютні шахраї викрали криптовалюту у 42 тисяч користувачів Bluesky
InternetUA
2024-11-25T21:51:12Z
Експерти назвали 5 бюджетних відеокарт, до яких варто придивитися у 2024 році
InternetUA
2024-11-25T21:01:50Z
Як стерти всі дані та відновити заводські налаштування на Macbook: інструкція
InternetUA
2024-11-25T20:13:57Z
На рендерах показали дизайн Samsung Galaxy A56 з новою камерою
InternetUA
2024-11-25T19:31:27Z
Лотерея як розвага: Як грати для задоволення, а не задля виграшу
iPress
2024-11-25T19:16:02Z
Водіям на замітку: як "врятувати" автомобіль від корозії – головні правила
GlavRed
2024-11-25T21:27:58Z
Mercedes-Benz W124 виповнилося 40 років
AutoCentre
2024-11-25T20:16:40Z
Розпочалися випробування першого у світі колісного навантажувача на водні
AutoCentre
2024-11-25T19:22:04Z
Tesla лідирує серед брендів за кількістю смертельних аварій
360ua.news
2024-11-25T18:33:47Z
Cтав відомий найекономічніший електричний фургон 2024 року
AutoCentre
2024-11-25T17:46:28Z
Представлено новий Chevrolet Aveo
Portaltele
2024-11-25T16:52:39Z
Повернення легенди: Toyota відродить культову спортивну модель
Фокус
2024-11-25T16:21:21Z
В Україні виготовили партію автопаливозаправників на шасі MAN TGM 4×4
AutoCentre
2024-11-25T16:15:26Z
Kia EV9 GT 2025: Електричний сімейний автомобіль зі спортивним характером та потужністю понад 500 к.с
ITC
2024-11-25T15:16:34Z