/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F633322cfcfa7f25489c1cf52114b0e23.jpg)
Найкращий рецепт, щоб зігрітися і підбадьоритися: як приготувати глінтвейн з кавою та спеціями
Глінтвейн вважається осіннім напоєм, тому щойно за вікном холоднішає, його пропонують буквально в кожній кав'ярні, але напій можна приготувати і самостійно - вийде анітрохи не гірше.
Спробуйте приготувати глінтвейн з кавою, завдяки якій ви не тільки зігрієтеся, а й підбадьоритеся. Спеції додадуть приємний аромат та смаковий відтінок напою. Також глінтвейн можна залити в термос, щоб пити на прогулянці або коли відключать електроенергію.
Глінтвейн. Фото: Youtube
Інгредієнти на 4 порції:
- Вино червоне сухе 750 мл
- Лимон 1/2 шт.
- Апельсин 1шт.
- Кава еспресо 35 мл
- Цукор 100 г
- Гвоздика 3 шт.
- Кориця мелена за смаком
- Мускатний горіх мелений за смаком
Процес приготування глінтвейну з кавою:
- Приготуйте еспресо. Лимон та апельсин помийте під гарячою водою та наріжте слайсами.
- Змішайте в каструлі вино, каву, слайси лимона, апельсина, цукор, корицю, мускатний горіх та гвоздику. Поставте на середній вогонь, але не доводьте до кипіння, так випарується весь алкоголь.
- Гарячий глінтвейн розлийте чашками і подавайте. Рівень насолоди можна регулювати самостійно за допомогою цукру або меду.
Також портал Знай.ua писав, що смердить, як зі столовки: як посмажити котлети, щоб не пахла вся квартира і нічого не пригоріло до сковорідки
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала